Како и зошто престанавте да верувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување
Гностик?Интересно.
--- надополнето: 11 декември 2012 во 16:51 ---
Инаку јас сум на став дека никој не може да знае дали Бог постои или не,но секој со своите уверувања.Некој што тврди дека знае,тој всушност верува(мисли) дека знае дека Бог постои.
Ама тоа си е твој проблем , а не мој...

Ма каков проблем,не си генерирам јас такви проблеми.
Па реков кои се атеисти...атеисти се сите тие што не можат да го најдат Бог...исто како лисицата...демек зелено е грозјето....:pos:

Па реков кои се атеисти...атеисти се сите тие што не можат да го најдат Бог...исто како лисицата...демек зелено е грозјето....:pos:
Тогаш сите се атеисти,зашто никој го нема пронајдено Бог.Ти скисели тебе грозјето,брат:LOL:

Тогаш сите се атеисти,зашто никој го нема пронајдено Бог.Ти скисели тебе грозјето,брат:LOL:
Брат...тешко ќе сватиш и да ти објаснам.Ти си „заспан’ човек
Ајде на слеп објасни му каква е црвената боја?

Брат...тешко ќе сватиш и да ти објаснам.Ти си „заспан’ човек
Ајде на слеп објасни му каква е црвената боја?
Во ред брат,јас уживам во заспаноста.Сепај најважно е човек да биде среќен,се друго е споредно.

Во ред брат,јас уживам во заспаноста.Сепај најважно е човек да биде среќен,се друго е споредно.
„Среќен“ е релативна ствар...само едно ќе ти кажам...се додека ти „работи “ умот , не можеш да бидеш среќен...

„Среќен“ е релативна ствар...само едно ќе ти кажам...се додека ти „работи “ умот , не можеш да бидеш среќен...
srekata nema da ja pocustvuva i koga za nea bi mu govorele najgolemite naucnici, najmudrite luge i najdobrite govornici, ke ja spoznae samo togas koga iskreno ke odluci da ja pobara i stekne,

Прашање до атеистите зш темата ви е затворена :
Дали сте вие крстени ко мали коа ви се давало име?

Прашање до атеистите зш темата ви е затворена :
Дали сте вие крстени ко мали коа ви се давало име?
На пример јас лично да.
Сега прашај ме зошто сум дозволил...

Sent from my Nexus

На пример јас лично да.
Сега прашај ме зошто сум дозволил...

Sent from my Nexus
ок не те прашувам оти знам дека ќе се вадиш со тоа незнаев мал бев .
Сакам да те прашам зошто не веруваш?

ок не те прашувам оти знам дека ќе се вадиш со тоа незнаев мал бев .
Сакам да те прашам зошто не веруваш?
Па не се вадам, навистина бев мал, премал, бебе, ако ми веруваш. :rolleyes:

Зошто не верувам? Затоа што религијата е машинерија за перење мозок, пари и манипулација со масата, затоа што и тие кои ја проповедаат и самите не веруваат, затоа што е сра*е, затоа што едноставно нема во што да се верува.

Sent from my Nexus

Nesakajki se razbudiv, I vidov deka tatko mi bil toj sto sekoja godina ostaval paketcinja pod elkata.

...или сте го
јаделе ќотекот ако се утнале во
постите или сосем друго?

Еден постар пријател ми кажуваше дека порано кога бил у војска, у време на ЈНА, попот доаѓал у петок и им ги душкал здивовите на војниците да види кој не постел. И ако фател некој што на попот му се мириснало дека овој јадел, одма следувало казна за војникот што не постел.
Кој знае колку војници престанале да веруваат заради тој поп. Која иронија човече. А и пародија да речеш, нема да згрешиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom