Како и зошто престанавте да верувате?

• Креатор на темата Креатор на темата Господ
  • Време на започнување Време на започнување
Верувам дека постои некоја сила, креатор на универзумот, но не верувам во ниедна религија. Се држам до онаа комунистичката: Религијата е опиум за народот.

Како мал верував да. Но верував и во супермен, бетмен, дедо мраз и слично. Како пораснав сите ги баталив.

Јас се родив Атеист.Никогаш немав почуствувано нешто надприродно.
А религијата на мене од секогаш делувала лицемерно и иритирачки.Никогаш не сум почитувал религија секогаш сум гледал со огромна доза на иронија,едноставно ми било смешно сето тоа.
Џорџ Карлин е во право,религијата ги има убедено луѓето дека на небото живее невидлив човек,кои води евиденција за сите,кои има посебна листа на забранети работи кои сака да не ги правите,а доколку ги прекршувате неговите закони,ќе ве прати во место полно со оган,чад,страдање и вечна тортура,но тој ве сака!
Ете зошто од секогаш гледам на религијата со иронија.
:)

Мајка ми е Атеист, од кога се родив ми викаше дека не постои ама никогаш не ме форсирала нели многу нормално, ама кога пораснав сам си сфатив дека.... нели :) ете тогаш престанав да верувам, кога пораснав.

Мајка ми е Атеист, од кога се родив ми викаше дека не постои ама никогаш не ме форсирала нели многу нормално, ама кога пораснав сам си сфатив дека.... нели :) ете тогаш престанав да верувам, кога пораснав.
Kako ги поврза верата со сваќањето жити кариера?
Гледај вака на работите...замисли дека спиеш, што е тоа што би те разбудило?
Дали знаење некакво би било од корист?

Да ;)

Алармот.

И јас престанав да верувам...сега ЗНАМ дека Бог постои.
Гностик?Интересно.
--- надополнето: 11 декември 2012 во 16:51 ---
Инаку јас сум на став дека никој не може да знае дали Бог постои или не,но секој со своите уверувања.Некој што тврди дека знае,тој всушност верува(мисли) дека знае дека Бог постои.

А зашто се случуваат лоши работи? зашто умираат деца? зашто нема деца кај тие што треба да има..а има кај што не треба!?
И уште многу прашања, кој само Господ треба да ги одговори...
Можеби токму поради овие прашања...незнам дали има Господ....
А викаат...голем е Господ!

А зашто се случуваат лоши работи? зашто умираат деца? зашто нема деца кај тие што треба да има..а има кај што не треба!?
Умираат децата затоа што луѓето мислат дека може да имаат деца.

Ne veruvaj na se' shto vikaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom