Како го разбирате светот?

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
" Svetot go razbiram kako pole za kulturni natprevari megju lugjeto " - Goce Delcev
Dodeka pak jas svetot go rabiram kako natprevar megju lugjeto za SEBEDOKAZUVANJE !

како поле,како бавча,како полјанка,како цветна градина...:pos2::pos2::pos2:

Ако почнам да мозгам за да го разберам светот...животот ќе ми помине залудно...

Инаку сеа идам од слава опијан сум малку па велат тој шо пија кажува тоќно ...
И така јас светоФ го сфајчам како зрно песок во пустина ...
Зрно во кое што атомите (ние) мислиме дека го контролираме универзумо а уствари ние сме едно парче од големио колач наречен Вселена и то

Па мислам дека не е толку битно да се разбере светот, колку што е битно да се разбереме самите себе, јас не се замарам со светот, се грижам за себе и за оние околу мене кои ми значат

Да се разбере светот е совршенство.Ако
пробаме да размислуваме за светот ќе заклучеме дека многу од нас го разбираат погрешно. Дали целта на ова постоење е оваа патека која сите ја трчеме, а убавите моменти не ги забележуваме за да на крајот свтиме дека многу сме пропуштиле.Според мене правилта кои се поставени од нас самите се погрешни. Матрејален и духовен пронајди го балансот и биди обичен човек, радувај се на ситните делови зошто тие го сочинуваат големиот мозаик наречен живот. Ова е само мое заклучување на работите незначи дека мора да е така.

spored mene svetot ili postoenjeto (zivotniot vek) pretstavuva period za koj jas ili bilo koj si ja vrsi zadacata so mu e predodredena od visata sila na univerzumot. koga ke ja ispolnime taa cel nasiot zivot prestanuva!

Јас светот го разбирам како после за културен натпревар помеѓу народите.

:pipi:

Pole za ,KULTUREN" natprevar megu navivacite so koristenje na site raspolozlivi sredstva :salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom