Како го разбирате светот?

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Svetot denes e cudna rabota. Sekoj denes zivee od denes za utre, snaogajki se za zivot, pa makar i so lazenje...no so da se prai, takvo e vremeto. Nemam nekoja posebna filosofija za svetot...ednostavno...nekako razocarana sum od svetot...

ja svetot go razbiram kao niva.....ne,ja svetot go razbiram rosna livada......ne,ednostavno ziveeme od denes za utre gospod znae sto ke ne snajde

„Целиот свет е само една сцена и сите мажи и жени се само глумци”
Вилијам Шекспир

А јас го сфаќам како топка на која живеат МНОГУ смртници со погрешни верувања .. Ако немаат погрешно верувањ .. Имаат погрешен филм ..

Јас го разбирам светот како големо место за клошари и пуватори кои си мислат го фатиле господ за брада.

Не го гледам светот се гледам самата себеси

Ете така го гледам :pos:

го разбирам светот како поле...не....бавча која само се копа и никако да се ископа

Kako zrno pesok vo pustina :)

Како го гледам, како една топка со еден куп смртници, грешници на него....Не знам и јас како што...

Го разбирам светот како палачинка. Рамен, кога ќе го смоташ станува тркалезен и иде добро со салама и павлака.

Sith

Светот го разбирам како поле за културен натпревар за народите.

svetot e mesto kade sto nie lugeto sme gosti i treba da uzivame bez razlika na bedovite!!

како огромен меур што ќе пукне,ќе се распрсне и јас ќе отидам у некоја галаксија кај што нема да знам никој:)

Koga go prasale Goce Delcev:
Zost kokoskata ja minuva ulicata?
toj rekol:
Zatoa sto kokoskata go razbira svetot kako pole za slobodno dvizenje na kokoskite

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom