Како ги препознавате лажговците?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека ова е еден начин за препознавање на лажговците:прво му почнуваш муабет за некоја тема за која знаеш дека е малку осетлив,и го прашуваш нешто за што знаеш дека ке те лаже,и ги следиш движењата и гестикулациите што ги прави тогаш(пример:некоја постара девојка ја прашуваш дали лижела пенис,и таа ке ти рече- ме неееееее нема шанси јас да ставам такво нешто во уста,и ја следиш како реагира).и така кога ке зборува нешто друго ако ги прави тие движења и изрази ке знаеш дека лаже.:salut:

Пааа секој лажго се уплеткува на различен начин :pipi:
Ама за себе можам да кажам дека одма познавам кога некој ме лаже и тоа ме вади од кожа во моментот и ако не се тргнам бар на кратко од него,мислам дека ќе биде опасно.:toe:

Многу лесно ги откривам лажговците, два три пати муабет и можам да откријам дали некој ме лаже или не. Некогаш и од прва се гледа ако се ептен не искусни лажговци, а најчесто се такви. Имам една другарка во друштво што многу лаже, сега и не толку, порано многу повеќе но можам веднаш да приметам дали ме лаже или не. Инаку не реагирам никако само го/ја слушам и велам ок , нека си мисли дека ме лаже не ми смета секако знам дека тоа не е така. Некогаш може некој да ми дојде преку глава па убаво во фаца се да му кажам, но џабе е и тоа затоа што најчесто повторно пробуваат да се извадат со некоја лага. Најдобро е само да ги ислушаш таквите и да ги остават да продолжат понатаму. Има една убава реченица:

Не ми е жал што ме лажеш, жал ми е што мислиш дека ти верувам....

Таквите лажговци многу често се здткуваат или пак ќе кажат нешто па следен пат сосема друго испаѓа од предходното што го кажал.Претежно на овој начин ги препознавам....:salut:

Не знам како да ви опишам,но важно ги познавам :((((:uvo:

Ги препознавам по тоа што кога лажат не гледаат во очи и почнуваат да се вцрвенуваат. :pipi:

ги препознавам во истиот момент незнам како

До пред некое време мислев дека ги познавам .. затоа што како што знам лажговците не гледат во очи додека те лажат и често се здткуваат ..
но откако се деси тоа што се деси со една плава женска персона сватив дека воопшто не е така ... и сватив дека воопшто не ги познавам (барем дел од нив)

Таквите лажговци многу често се здткуваат или пак ќе кажат нешто па следен пат сосема друго испаѓа од предходното што го кажал.Претежно на овој начин ги препознавам....:salut:

Точно..

sekoj ne go prepoznavam na ist na4in, no imam nekoj bliski so vednas im gi najduvam slabite to4ki, a so toa i gi otkrivam koga se obiduvaat da skrijat ili izlazat nesto:pipi:

По фацата кога зборуват,одма ги познавам :toe:

исто како членот горе ....не знам каков талент ама од фацата се гледа какво ѓубре е

па прави некоја необична фаца или почнува да се змее а најчесто влегува во чор сокак

да по фаца ама и по однесувањето сами ќе си се предадат кога тогаш дека лажат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom