Како до појак WiFi сигнал?

• Креатор на темата Креатор на темата staycalm
  • Време на започнување Време на започнување
Повели линк: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database

TL-WR741ND изгледа го поддржува, само што можеш да го наместиш и на тековниот фирмвер да зрачи со максимална дозволена моќност и да му ставиш само поасална антена и не ни мора да го користиш како рутер можеш како bridge да го користиш, али во секој случај, при сообраќај со големина од ~64B по фрејм овој TP-Link може да оствати одприлика 17.нештоMbps, толку му е, али тоа е сепак поекстремно сценарио.

Чекај малце, ја имам WR720N а таму го нема тој... Пишав погоре дека го иам и WR741ND aма прегорен ми е главниот порт и не ми го признаваа под гаранција пошо од струен удар е :X3:

Инсталирај backtrack и натаму снајди се па живеј. И не барај помош.

Ако комшиите користат WPA2 за заштита тогаш ќе треба да се окозиш за да го кракнеш пасвордот со backtrack.

кажете вие како да пробијам пасворд? со кои програми? ако не можете овде, пишете ми во инбокс.

благодарам

Инсталирај backtrack и натаму снајди се па живеј. И не барај помош.

Имав бектрак пред 4 месеци. 1 недела само барав драјвери, и богзнае колку туторијали исчитав, ми пукнаа капиларите.. Али пич мајчин е за вифи.

Здраво , Можда темава е стара али некако е најпогодно место да прашам нешто овде ....
Имено корисник сум на ONE операторот , користам WiFi преку рутер - модем кој се наоѓа на долниот спрат .... Кога ке се качам на горниот спрат имам многу слаб сигнал на интернетот , дури на една црта , а многу ретко на две што е максимално во случајов ....
На што се должи овај проблем и како може да го решам за да имам баре малце побрз WiFi сигнал .. Иначе опремата е од најновите што ја издаваат во ONE ( ZTE ZXV10 H201L ) ..

Прво што ми текнува е да земеш појак рутер (во смисла на преносливост на сигнал).
Второ е да ставиш втор рутер некаде измеѓу спратовите, фактички да ти биде мост меѓу долен и горен спрат т.е да ти го продолжи сигналот.

wrt54gl рутер ако му ја ставам оваа антена од Tenda http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=379&pid=34477
ќе има прием или не?

wrt54gl би требало фабрички да има 5dbi антена,така да оваа нема нишо да ти смени а и ќе ти треба адаптер(RSMA to TNC) пошо на рутерот ти е TNC конектор а на антенава е RSMA.ако ставиш од 9dbi би требало да имаш појак сигнал.

Денеска стапив во контакт со ONE , и ми рекоа дека за засилување на WiFi потребен ми е рутер кој има REPEATER , само да го влечам истиот сигнал и да го засилувам .... Па ај предложете некој рутер со repeater , или дали може посебно да се најде repeater ....

Денеска стапив во контакт со ONE , и ми рекоа дека за засилување на WiFi потребен ми е рутер кој има REPEATER , само да го влечам истиот сигнал и да го засилувам .... Па ај предложете некој рутер со repeater , или дали може посебно да се најде repeater ....

Абе друже, тебе ти треба рутер кој има опција да се подеси да работи како bridge и тоа е тоа... Побарај малку на нет како да поврзеш 2 рутера во линија

Имам проблеми со рутеро tp link-wr841N.Пред една недела снема струја додека работеше pc и од тогаш рутерот не ми работи.На телефонот ми излава со 4 жички сигнал и светат силичките на рутерот.Јас не можам да се поврзам забележав дека му е изменето името беше link2000 сега кога сакам да се поврзам ми излегува др име.Се надевам дека не е прегорен бидејки светат сијаличките,и сигналот од рутерот е видлив за др уреди пр телефон,таблет,но неможам да се поврзам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom