Како до бременост?

• Креатор на темата Креатор на темата marci
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2008
Мислења
70
Поени од реакции
1
Zdravo na site koi gi interesira ovaa tema, veke podolgo vreme e obiduvam da zabremenam i bi sakala da razmenam iskustvo so onie koi imaat nekakvo iskustvo ili ist problem. Pa znaete kako velat makata e pomala koga ke ja spodelis so nekogo

„е супер совети немам зборови„ не знам само зашо мислам дека веке се испробани.

онтопик: си побарала ли медицински совет, ти и твојот партнер секако?

Оди по клиники, и со среќа да ти е, и провери го и мајсторот.

Од каде бе вакви сувишни коментари??? Несмее некој да има проблем, одма ке пукате сеири...
Имаш ли матичен гинеколог? Си се посоветувала со него?

Abe neozbilni sikter ... devojceto si ima maka :nenene:

Najsiguren institut imas u Belgrad al glej ti da ne dojde do Belgrad ...

prvo proveri go decko ti maz ti od nego trgni pa posle imas razni testovi se nadevam deka ne e nisto strasno mozebi e stres ili slicno.

Vi posakuvam se najubavo :smir:

- Жена пред да зачне, треба да направи преглед, бидејќи некои бактерии во матката може да го расипат плодот
- треба да се провери дали има полип, бидејќи овие мали израстоци можат да предизвикаат абортус
- пред одлука за деца, да се советува со повеќе лекари на оваа тема, бидејќи секој лекар има посебно искуство
Добро е секој човек кога ќе има проблем со здравјето да се советува со повеќе лекари, поради искуството

Ако веќе сте решиле да направите дете, најдобро е тоа да го направите во оние неколку денови кога сте најплодни
Според некои книги, во ретки случаи децата што се зачнати ден два пред изливот на жената, покасно абортирале
Ова укажува дека плодот недоволно бил зафатен, и затоа треба да се почитуваат деновите кога жената е најплодна
Колку жената треба да се движи откако ќе зачне ?
Според некои книги потребно е шетање и умерен напор, а никако премор

Исто така не е лошо да се провери дали партнерот "пука" напразно :smir:

А сепак најдобро би ти било да си побараш стручна помош,да идеш на преглед,пошто вака од постови и стручњак да има на форумов,не ми се верува дека ќе може да ти помогне.

абе што сте такви ѓубриња? знаете еден нормален муабет да потерате без да се правите интересни? да ве види светов колку сте вие шемастични и интересни... а уствари колку сте одвратни...
неможете на секоја тема да се прав ите паметни,.... треба да имате осет малку али нажалост го немате
Го немат,нема потреба од прашување најважно е да ја усерат темата...

Туку,да ни објасниш малку поопширно околу посакувањето,колку време е пробата,што имаш во врска со тоа превземено...па може ќе најдеме некој соодветен совет.

Да не видам глупирање на озбилна тема како оваа.
Наредниот пат ќе бидам и доста репресивен!

на темава, мој совет:
Бидете упорни, на крајот ќе се исплати!
Ова доколку е се во ред од медицинска точка.
Секако, направете и обајцата прегледи.
Ви пожелувам што поскоро да „се фати“ :)

А сепак најдобро би ти било да си побараш стручна помош,да идеш на преглед,пошто вака од постови и стручњак да има на форумов,не ми се верува дека ќе може да ти помогне.

Ова е најдобриот совет на темава.
Исто ко да прашаш- "Што треба да направиме за да престане да не боли забот"... доктор си е доктор, се знае. Остај ти чаршиски муабети, ова не е играчка.

Прво и основно кажи колку време трае обидот за забременување, и дали притоа водиш евиденција за тоа во кои денови од месчниот циклус траат обидите (знам дека може излишно прашање, ама мора да се почне од некаде).

Se e do momentot,opsuhtete se i nemojte na toa da mislite,chekajte go momentot koga zenata ke ima plodni denovi i udri brate,e ako i togas ne bide nishto togash barajte chare,vo nekoj mora da e problemot?

Самата тема е сеирџиска. Па кој денес во 21 век бара совет како да забремени на форум !!! Прво тоа е толку специјална ситуација што ни обичен доктор нема да и помогни туку ќе ја (ги) упати на специјалисти. Па немаме овде на форум гинеколошка маса и микроскоп па да зирниме кај може да е проблемот. Ако веќе подолго време пробувала а не успеала, и не се обратила кај доктор за помош и совет веројатно се надева на некои баења или бабини рецепти (В зори недела дена пред великден појди в шума и најди извор.....)
Секој добронамерен ќе и рече - “девојко појди на доктор и тој нека те упати на специјалист“.
Нема овде простор за ОЗБИЛНА дискусија.

Јас вакво нешто не најдов во пишувањето нејзино. Секој специјалист ќе одреди каде е проблемот дали кај неа или кај партнерот, и тешко дека таков проблем се решава со совети “Нека мажот ти за време на односот ја држи устата отворена“ или “Пробај левата нога на комода, десната на наткасна а тој нека ти рипни од шкафот“

Побара мислење за доктор од Ремедика во темата за Ремедика или Систина.

http://www.forum.kajgana.com/showthread.php?t=15225&page=2

темата е озбилна.лекот чини пет банки ама да го најдеш.ништо страшно жената прашува и ако може некој нека и каже нешто...секако прво прашај доктор

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom