Како да се прекине една врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Да дискутираме али не се разбираме :)

Хемијата и љубовта мутираат со тек на време во почит и поддршка. Тука се слагаме сите. Е сега се разминуваме во:
- ако се чувствуваш во долгата врска дека ти е како брат - продолжи си со него оти и со следниот исто ќе се чувствуваш. Нема на долги стази сексови чуда и врагови. Во првите три години немаш секс? - Ќути си и терај во брак.
Види,мојата поента е дека со кого и да си,што и да правиш,хемијата ќе се потроши,и дека тоа на сите треба да им биде јасно...Толку...Кој што со тоа сознание ќе прави,негова работа.

Има луѓе што ќе направат како во примерот што си го дала.Некои ќе се помират со тоа,некои ќе си бараат швалерки/швалери,некои ќе се свингаат,итн...Нивна работа,нема универзално правило што би важело за сите,секој со својата филозофија...

Lusi kazhala edno mal miljon pati, ama aj posho ljaca me prozva moram :)

Vo vrska bevme 1 godina i neso sitno, vo brak eve 12 ja terame sega ke ja zaukruzime vo maj, neznam dali treba vrz hemiski sostav da ja svedam mojata situacija, ljubov, sex vs deca, prehrana, opstanok. Ne sekoj mozhe da opstane, i da ja neguva ljubovta kon mazhot a vo isto vreme da ne gi zapostavi decata, razbirlivo e od koga ke se rodat decata nekoi raboti ili ke se izgubat ili ke se nadgradat, jas sebe si se smetam deka imam uspeano da stavam balans pomegju decata i soprugot, ako nema strast, sex do ludila a ste zaedno 12 godini normalno deka tuka neso ne biva ili chekaj nemalo da ste 12 godini zaedno, mene moze mi e smesno koa ke spomnat vrski od godina, dve tri... bidejki imam 4 pati poveke, i seuste se raboti na toa iako vise e ispeglana cela rabota i na son veke znam shto koj kako, koga saka.
Mnogu dobra rabota (sega doznav deka mi falela) golema spalna so vnatresno kupatilo i kada, ne da se jacha strast nego neznam. A ne i deka ne bilo interesno da gi ostavis decata kaj baba i dedo za vikend i da se nadograduvate so partnerot i da si polnite iskusustvo, se se moze ako se saka.

Кај некои со тек на време ја снемува хемијата, а кај мене пак е се посилна. :toe:

И сега што заклучивме, дека ако е ради монотонија не треба да се прекини врската.

Чекај, вие сериозно мислите дека немањето секс во една врска не претставува никаква улога? Немањето страст?
Затоа се разведуваат бракови, затоа што се мажат и женат на жими мајка, затоа што биле во врска 3,4,5 небитно години па ајде сега нема назад.
Јас така гледав на тоа. Ако јас на 3 ипол години не ја прекратам таа врска во која сум несреќна и сексуално не ме предизвикува, како ли јас ќе продолжам целиот мој живот, значи зборуваме за до крајот на животот, да се будам до тој човек, и да му родам деца?
Тогаш беа 3 ипол, ако чекав уште, ќе станеа 4 ипол и се така, што покасно, тоа повеќе доаѓа изговорот, ама долго сме заедно. А не го сакаш на начинот како што треба да го сакаш таткото на твоите деца.
Не е врска и секс она кога мораш од атер да не се налути да се изебеш со него, и да му викаш додека се ебете ајде поврзо завршавај. Стварно, планираш цел живот така, да избегнуваш секс колку што можеш повеќе, затоа што ебено тука страст нема?
Епа не. Јас имам разведени родители, коишто не размислувале на времето, па се земале на жими мајка, не сакав ни јас така да завршам, во брак во којшто ќе бидам несреќна, со човек што не го љубам и со човек покрај кој несакам да се будам, ниту ебам, да ми опростите на изразов .
Сега сум среќно омажена и не, нема по 2 години да се разведам затоа што страст нема. Постои нешто што се вика љубов, за некој ја чувствуваш, за некој не. Постои нешто што се вика страст и сексуално привлекување, кое исто така, за некој го чувствуваш за некој не.
Нема здрава врска во која што нема здрав секс, тоа е тоа.

Чекај, вие сериозно мислите дека немањето секс во една врска не претставува никаква улога? Немањето страст?
Затоа се разведуваат бракови, затоа што се мажат и женат на жими мајка, затоа што биле во врска 3,4,5 небитно години па ајде сега нема назад.
Јас така гледав на тоа. Ако јас на 3 ипол години не ја прекратам таа врска во која сум несреќна и сексуално не ме предизвикува, како ли јас ќе продолжам целиот мој живот, значи зборуваме за до крајот на животот, да се будам до тој човек, и да му родам деца?
Тогаш беа 3 ипол, ако чекав уште, ќе станеа 4 ипол и се така, што покасно, тоа повеќе доаѓа изговорот, ама долго сме заедно. А не го сакаш на начинот како што треба да го сакаш таткото на твоите деца.
Не е врска и секс она кога мораш од атер да не се налути да се изебеш со него, и да му викаш додека се ебете ајде поврзо завршавај. Стварно, планираш цел живот така, да избегнуваш секс колку што можеш повеќе, затоа што ебено тука страст нема?
Епа не. Јас имам разведени родители, коишто не размислувале на времето, па се земале на жими мајка, не сакав ни јас така да завршам, во брак во којшто ќе бидам несреќна, со човек што не го љубам и со човек покрај кој несакам да се будам, ниту ебам, да ми опростите на изразов .
Сега сум среќно омажена и не, нема по 2 години да се разведам затоа што страст нема. Постои нешто што се вика љубов, за некој ја чувствуваш, за некој не. Постои нешто што се вика страст и сексуално привлекување, кое исто така, за некој го чувствуваш за некој не.
Нема здрава врска во која што нема здрав секс, тоа е тоа.
Па ти со вакво размислување секој 2 години ке смениш партнер, ако сексот ти е над се, секогаш ке бараш нови предизвици, старите ке ти станат досадни.

Па ти со вакво размислување секој 2 години ке смениш партнер, ако сексот ти е над се, секогаш ке бараш нови предизвици, старите ке ти станат досадни.
Кога ти би читал мислења на кајгана до крај, ќе разбереше што кажувам.

Кога ти би читал мислења на кајгана до крај, ќе разбереше што кажувам.
Добро те разбрав ти мислиш дека животот е розов, и секогаш така треба да биде за тебе без разлика на околностите, за проблеми и криза во врска не сакаш ни да чуеш. Компромис,разбирање и подршка за кризните периоди во врска, се табу тема за тебе.

Добро те разбрав ти мислиш дека животот е розов, и секогаш така треба да биде за тебе без разлика на околностите, за проблеми и криза во врска не сакаш ни да чуеш. Компромис,разбирање и подршка за кризните периоди во врска, се табу тема за тебе.

Ова е причина зашто ми се одмилува да дискутирам на форумов.
Никој не те чита што пишуваш, и да црташ некому џабе ти е.

Девојката си кажа дека престанала да го сака, воедно и посакува претходниот и дечко. Затоа и раскинала, зашто не сака да е во врска со некој кој само и бил драг, но не го сакала ко што треба.
Кај спомна дека нејќе со кризни периоди да се справува или дека сега не се справува? Што курац само тропате глупости?

Јас стварно немам намера да ти ја опишам мојата врска од 3 ипол години за ти да би сфатил дека нешто довело до тоа. Стварно немам намера.
Кажав, во првиот пост на темава, немањето динамика, монотонијата, гледањето секој ден си го прават своето. И немам намера да се повторувам. Сигурно туку така во една врска не си кажуваш еј несакам више да се ебам со него. Извини морам вака да се изразам за да ти нацртам да сфатиш.
Кога врската е долга, и во неа ништо возбудливо не се случува, нема караница за ништо сериозно, едноставно е to god to be true доведува до тоа.
Еве, немањето пари да се отиде некаде, да се промени нешто, затвореноста дома, доведува до губење на интерес и до појавување на чувството дека до тебе е најдоброто другарче, а не човек со којшто би се изебал ко луд секогаш кога ќе ти се пружи прилика. Извини уште еднаш.
Страст, за некого ја чувствуваш, за некого не.
Јас од тие 3 ипол години од каде што го научив ова година дена и давав фора на таа врска дека може ќе се оправи, а ти ми зборуваш за некакви компромиси.
И јас стојам до тоа и ќе стојам секогаш, дека врската колку и да е долга ако си во неа несреќен, подобро прекини ја, отколку да ја продолжуваш затоа што е касно. Касно не е никогаш додека уште не дошле деца и брак.
И еве, јас неможам да се ебам со некој кој што не буди страст во мене. Може и да е згоден и убав, а да не буди страст во мене, и јас стварно неможам со него да се видам. Можеби кај машките е некоја друга гледна точка.

Ова е причина зашто ми се одмилува да дискутирам на форумов.
Никој не те чита што пишуваш, и да црташ некому џабе ти е.

Девојката си кажа дека престанала да го сака, воедно и посакува претходниот и дечко. Затоа и раскинала, зашто не сака да е во врска со некој кој само и бил драг, но не го сакала ко што треба.
Кај спомна дека нејќе со кризни периоди да се справува или дека сега не се справува? Што курац само тропате глупости?
Можеби не и обврнав многу внимание што пишувала (воедно работам и сум вклучен во форумов) и се извинувам.

Најдобро е по смс, да не дојде до никакви курцшлуси! Кратко и јасно: Не сакам да бидам со тебе. Готово е. Врската е веќе во аут.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom