Како да се прекине една врска?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Ние се гледавме секој ден, се знаеше за мене и јас за него, од домашни проблеми, до буквално се. И беше до мене во најтешките моменти во мојот живот.
Никогаш ништо серионо се немавме скарано, и во еден период почнав да се чувствувам како до себе секогаш да си го имам своето најдобро другарче.

Ретко влегувам на овакви теми, бидејќи знам дека се тресат глупости и никој не знае што сака.

Но еве еклатантен пример за тоа дека има луѓе што не знаат што сакаат(а демек знаат што им треба).

Во овој пример типката изглеа нема појма дека и од кога ќе се омажи, дека маж ќе и биде само првиот месец, после тоа ќе и биде "брат".

Изгледа многу филмови ко Сексот и градот, или 50 нијанси на глупости, или некој слични филмчиња што ви прават илузии за тоа како треба да изгледа нешто.

Епа терајте си ги тие филмови и се надевам дека некој некогаш ќе издржи врска подолга од 3 години. За брак па да не праиме муабет после толку долги врски.

Ретко влегувам на овакви теми, бидејќи знам дека се тресат глупости и никој не знае што сака.

Но еве еклатантен пример за тоа дека има луѓе што не знаат што сакаат(а демек знаат што им треба).

Во овој пример типката изглеа нема појма дека и од кога ќе се омажи, дека маж ќе и биде само првиот месец, после тоа ќе и биде "брат".

Изгледа многу филмови ко Сексот и градот, или 50 нијанси на глупости, или некој слични филмчиња што ви прават илузии за тоа како треба да изгледа нешто.

Епа терајте си ги тие филмови и се надевам дека некој некогаш ќе издржи врска подолга од 3 години. За брак па да не праиме муабет после толку долги врски.

Ти со богато долгогодишно искуство што би ги советувал девојкиве?

Воопшто да не се ни почне ?

Да не одат Германија :pos:

Озбилно по некоја случајност двајцата ве познавам, а девојката која ти ја советуваш има долги врски зад себе, а моментално е во брак. Ти од тоа немаш ништо досега. И ти неа совети и делиш. Смешно е.

Озбилно по некоја случајност двајцата ве познавам, а девојката која ти ја советуваш има долги врски зад себе, а моментално е во брак. Ти од тоа немаш ништо досега. И ти неа совети и делиш. Смешно е.
leandra, тоа е секогаш така, секогаш делат совети оние што не успеале во животот, другите што успеват немаат времат да делат совети, трчат по друг успех.

Вака кога ќе ги поставиш работите смешно испаѓа,ама во право е човекот.
Постот на @Македонец може да сведе на поентата,дека со кого и да биде,хемијата ќе се потроши,па макар и на глава застанала.
Можеби нема искуство,ама поентава ја погодил во центар.

Вака кога ќе ги поставиш работите смешно испаѓа,ама во право е човекот.
Постот на @Македонец може да сведе на поентата,дека со кого и да биде,хемијата ќе се потроши,па макар и на глава застанала.
Можеби нема искуство,ама поентава ја погодил во центар.
Никаква поента не погодил најмалку во центар. Едноставно во долга врска се менуваат луѓето како поминува времето. Се менуваат интересите и желбите. Ако во тоа заедничко движење се разидат од долгата врска останува само она што претходно се спомена „ми е како брат“. Но доколку во врската двајцата партнери заеднички ги формираат интересите и заеднички се надградуваат тогаш таа ќе успее да ја задржи хемијата. Бидејќи љубовта онаа првична занесеност со текот на времето менува илјадници форми, се појавуваат многу проблеми и радости (деца пример) и се на крај кога ќе собереш ќе остане едно големо почитување и взаемно помагање.

Многу е подобро една врска да се прекине макар и се потрошиле десет години на неа, од колку да се прифати создавање семејство со човек кој едноставно сте прекинале да го сакате низ годините. Мислам дека во една здрава врска двајцата партнери треба да се чувствуваат целосно исполнети и среќни, ако едниот не го чувствува тоа пиши пропало.

А хемијата со вистинскиот човек не се губи така лесно и брзо. Едноставно во себе знаеш дека тој е тој.

Знаеш дека неам више кејф со тебе да си одам на контра(за разлика од порано).

Пошто кога нареден пат ќе ги читаш моите постови препрочитај ги повеќе пати. Јас и затоа не влегувам на овакви теми бидејќи тука сите "советувачи" глумат лудило.

И незнам од каде улета ти, поготово да браниш некој кој што јавно изјавува дека го напуштила партнерот заради немање секс. Затоа и пишав "незнае што сака, ама знае што и треба".

И слободно чим толку ме познаваш еве ти давам дозвола овде пред сите изјасни се се што знаеш за мене. Да си дознаам некоја информација плус :pos:

А хемијата со вистинскиот човек не се губи така лесно и брзо. Едноставно во себе знаеш дека тој е тој.
Хемијата не се губи само во бајките и во филмовите.Во реалноста тоа е неминовно,никој не може против природата.
Тоа брзо и лесно е дискутабилно,зависи што подразбираш под брзо и лесно,ама на крај резултатот ќе биде ист,дури и ако си со принцот од бајките.

Паталци,има еден куп,кого и да прашаш,ако е искрен истото ќе ти го каже.Ако си повеќе по гаталци/експерти/научници,има еден куп истражувања на оваа тема,лесно достапни по нетов.

A team from the University of Pisa in Italy found the bodily chemistry which makes people sexually attractive to new partners lasts, at most, two years.When couples move into a "stable relationship" phase, other hormones take over, Chemistry World reports.
'Not ever-lasting'

The Italian researchers tested the levels of the hormones called neutrophins in the blood of volunteers who were rated on a passionate love scale.
Levels of these chemical messengers were much higher in those who were in the early stages of romance.

Testosterone was also found to increase in love-struck women, but to reduce in men when they are in love.
But in people who had been with their partners for between one and two years these so-called "love molecules" had gone, even though the relationship had survived.

The scientists found that the lust molecule was replaced by the so-called "cuddle hormone" - oxytocin - in couples who had been together for several years.

Oxytocin, is a chemical that induces labour and milk-production in new and pregnant mothers.

Donatella Marazziti, who led the research team, said: "If lovers swear their feelings to be ever-lasting, the hormones tell a different story."

Similar research conducted by Enzo Emanuele at the University of Pavia found that levels of a chemical messenger called nerve growth factor (NGF) increased with romantic intensity.

After one to two years, NGF levels had reduced to normal.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4669104.stm

It is suggesting that what happens first is the best bit - and that isn't true
end_quote_rb.gif
Dr Petra Boynton, British Psychological Society

Хемијата не се губи само во бајките и во филмовите.Во реалноста тоа е неминовно,никој не може против природата.
Тоа брзо и лесно е дискутабилно,зависи што подразбираш под брзо и лесно,ама на крај резултатот ќе биде ист,дури и ако си со принцот од бајките.

Паталци,има еден куп,кого и да прашаш,ако е искрен истото ќе ти го каже.Ако си повеќе по гаталци/експерти/научници,има еден куп истражувања на оваа тема,лесно достапни по нетов.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4669104.stm

Ти од против мое мислење сега ја користиш мојата теза :)
Види Македонец што пиша: „И незнам од каде улета ти, поготово да браниш некој кој што јавно изјавува дека го напуштила партнерот заради немање секс.“

Иди ова брани го да те видам :D

Види Македонец што пиша: „И незнам од каде улета ти, поготово да браниш некој кој што јавно изјавува дека го напуштила партнерот заради немање секс.“

Не го бранам ја Македонецот,само дискутирам.
Мислам дека многу луѓе се во заблуда околу оваа работа,затоа и влегов во дискусијава.

Бајките,филмовите,лажењето/неискреноста на најголемиот дел од луѓето кога дискутираат на оваа тема,итн,придонесуваат таа заблуда да живее,иако нема блага веза со реалноста.

Leandra, дека хемијата со тек на времето се губи докажано е, не постоело нема ни да постои врска каде хемијата била присутна цела вечност, годините поминати во врска ке си го направат своето, природно е после таква здрава врска плод да бидат децата, на децата им треба внимание, грижа за нив,обврските додека тие растат стануват се побројни, ке треба да работиш повеќе да им обврнуваш внимание и време се повеќе и повеќе на нив, а треба и да се жртвуваш на твоја сметка и на сметка на партнерот за тие да бидат среќни, повеќе ке мислите за нив отколку за себеси, така што врската со партнерот ке стане повеќе обврска отколку лубовна приказна бидејќи сега имате нешто заедничко, освен децата ке ги имате истите проблеми, грижи истиот начин на живот

Не го бранам ја Македонецот,само дискутирам.
Мислам дека многу луѓе се во заблуда околу оваа работа,затоа и влегов во дискусијава.

Бајките,филмовите,лажењето/неискреноста на најголемиот дел од луѓето кога дискутираат на оваа тема,итн,придонесуваат таа заблуда да живее,иако нема блага веза со реалноста.
Да дискутираме али не се разбираме :)

Хемијата и љубовта мутираат со тек на време во почит и поддршка. Тука се слагаме сите. Е сега се разминуваме во:
- ако се чувствуваш во долгата врска дека ти е како брат - продолжи си со него оти и со следниот исто ќе се чувствуваш. Нема на долги стази сексови чуда и врагови. Во првите три години немаш секс? - Ќути си и терај во брак.

- прекини ја врската или бракот ако не се чувствуваш добро и најди нешто во кое таа хемија ќе трае се додека заедничкиот интерес не го префрлите од фокус „вие“ на нешто што би ве исполнило (деца, инвестиции, преселби, мотивации итн). Ако хемијата за секс ја снема, а вие сеуште може да го слушате како зборува, како се облекува, како спие, како изгледа - тогаш тоа е тоа. И колку трае хемијата е различно од пар до пар. Пример @Луси_Лу нека раскаже колку години е во врска + колку години во брак и што мисли за хемијата.

На крајот на краиштата дискусијата ја почнавме со три годишна врска. Ако во првите три години немаш секс и го гледаш како брат кога ами ќе ја оправиш?

Вечна љубов постои, научно докажано

продолжете

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom