Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
Јас прекинав на сред кутија. Добро, јас поебав здравје па морав али сепак до карактерот е. Реши се дека нема да пушиш и крај муабет. Со сила сигурно нема друг да те тера, туку ти самиот.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не биди толку сигурен дека сите со совети од типот ‘едноставно прекини‘ не чаделе порано долг период и количинскиАј прекинете со советите "едноставно прекини". Многу е лесно да се каже тоа особено кога си непушач. Заборавате дека е тоа зависност.... некои другари дури и ми го рамнеле со оргазам, понекогаш. Да, "едноставно прекини" може да проработи кај 1 од 100.

http://www.youtube.com/watch?v=_BPwhHa8nLkДали некој знае ефтини па и скоро бесплатни начини на кои би се откажал од пушење? знам дека постои никотин фластер и електронски цигари ама многу се скапи тие...
Некои други трикови?
Јас од 7. обид успеав да ги откажам цигарите.Не пушев 15 месеци,потоа пак почнав чат-пат по некоја уз ракииче или кафенце,па ми влезе чивијата и пушев по една кутија некои си 3 месеци и откако сфатив каква глупост направив,пак ги оставив и веќе не пушам.небива,криза фаќа...би сакал совети од некој што го успеал тоа...
Избегавај кафиња,алкохол или што и да е што би те терало да запалиш цигара,првите 3 месеци се најтешки но ебеш му матер и после една година се јавуваат кризи.Еве баш во саботата еден другар кој одамна го немам видено,седевме и пиевме бунарче и го гледам не пуши,го прашувам и ми вели абе брат 3 години веќе не пушам.Ама дечкото го фати криза и пешачеше може 2 километри да си купи кутија и си призна дека последниве 2 месеци почнале кризи големи да го фаќаат,замисли после 3 години.Затоа батали тоа срање,не ти треба,многу поубаво ќе се чувствуваш,нема да смрдиш на цигари и нема да си ги гориш парите.Овие две реченици сум ги изговорил барем 20 пати....како оправдување.Треба да го репрограмираш умот, да го насочиш у друг правец. Тебе ти е филм да пушиш и не можеш да се замислиш без цигара у рука, таа е дел од твојот идентитет.
Ова е втора коинциденција на мојот као демек прв ден без цигари заедно со темава што му текнала на уште еден пушач во иста фаза
. Треба да ја сфатам како мотивација плус,зашто третата коинциденција е што отворив кајгана во моментот кога веќе потклекнував и сакав да запалам цигара.Има премногу медитации и хипнози со кои лесно може да ти се влезе во потсвеста, и да те натера самиот да сватиш дека цигарите не ти се потребни!Дали некој знае ефтини па и скоро бесплатни начини на кои би се откажал од пушење? знам дека постои никотин фластер и електронски цигари ама многу се скапи тие...
Некои други трикови?

ќе се поправиш едно 10тина кг ама ако си упорен (барем дур си помлад) ќе успееш. Ќе си речеш не пушам и готово.
или можеш постепено: утре две да запалиш, задутре една и позадутре веќе да немаш ниедна цигара во близина.![]()
). Од тогаш немам запалено цигара еве веќе 6-7 години, а верувам дека нема ни да запалам.
. И секогаш кога сме собрани, бројот на непушачи, е 2/3 од оние што пушат. Многу другари се ставаат во ситуација да не запалат цигар додека седиме и пиеме, бидејки сваќаат дека тоа е грдо и секогаш ги брецаме како е лошо да пушиш.
Криза фаќа и тоа голема.небива,криза фаќа...би сакал совети од некој што го успеал тоа...
Ама не пуши. Значи ако тој можеше, можат сите.