Како да преболите?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
Sum bila vo vakva situacija, da treba da prebolam nekogo. Ne bese tesko, no kako sto rekoa i prethodno " Vremeto leci se" pa ja izleci i bolkata sto ja custvuvav. Toa bese skoro pred edna godina, idev so eden decko, sto na pocetokot ne go sakav mnogu. No po nekoe vreme go zasakav tolku mnogu sto ni samata ne bev svesna kolku e toa "mnogu". I bidna so bidna raskinavme i posle use nekoj 3/4 meseca go sakav. Seuste nesto mi znaci, no ne kako porano.

Пробао сам све, али не иде с тобом је увек најбоље :wink:.Јебига тезата дека веднаш со нова љубов ќе ги залечиш раните од старата не ми штима.Повише сум за излагања со другари, журкање и никакво замарање со тоа дека треба да се најде нова.Треба максимално да си се издуваш па после тој период, кога ќе се осеќаш порелаксирано да си побараш нова љубов.Доколку брзаш и на уште непреболена и незалечена рана и дотураш сол со некаква си авантура, може да има контра-ефект кој може да ве втурне во уште поголема депресија и да го отежне патот кон преболувањето

vodkamixx напиша:
Не сум имал потреба за преболување бидејќи моите раскинувања биле онака како да кажам „лесни“ т.е. кога знам дека нешто не тера у врскава по 2 недели ќе дојде до раскинување, а и не сум се вљубувал ептен лудо па после раскин “да сечам вени“.

A kако знаеш дека нешто не тера во врската по само поминати 2 недели?

So bivsiot odev 6 meseci a pred 5 meseci raskinavme i jas seuste go sakam luda sum po nego

LouWeed напиша:
uffffff brate........ke ti dojde i tebe na red...siguren sum........da se vljubis ludo
a se preboluvanje imam,mu blagodaram na gospod za toa, ventil....ako go nemav ventilot ne znam so ke praviv........
Кој вентил бе брате

Немам до сега патено

Golema i iskrena ljubov,sto traela vreme...i site tvoi planovi vo segasnosta i idninata bile svrzani so nea...ne se preboluva taka lesno...Prvite mesec-dva si izguben,ti fali eden golem del od zivotot,sekojdnevieto.Tuka se i onie krizi...aaaaa... ja sakam...jebes mater na gordost...ke i se javam,mora da ja vidam...Pa si mavas sam na sebe eden samar na varijant...kopile zasrami se...Ti si muz,ides dalje,ne priznavas bolka..
Mnogu vreme se gubi na uglavnom bezcelni razmisluvanja...od tuka proizleguva i bolkata..Ti si mat pozicija...a ne sakas da priznaes sam na sebe si i da iskocis od toj bezvozdusen prostor...
Ne znam za vas,ama ja mnogu tesko podnesuvam takva zaguba...Sve mi izgleda bezcelno,,,i u isto vreme gordosta ne mi dava da probam da si ja vratam nazad...
Napisav kniga koga mi se desi....Obekjav deka u tiraz od 1000 primerka ke ja izdadam koga ke imam 30god.,cisto onaka...za mene.Mnogu blues i pienje...i zatvoreni roletni i telefoni...pisuvas.

Nisto ne e kako sto treba posle takov krah prvite 6 meseci,rodjaci...Treba vreme i volja...ides dalje.
Najzalno sto moze da napravis i za tebe i za nekoja druga (apsolutno nevina zrtva u slucajot) e da se vpustis odma u druga seriozna vrska.Toa ne moze da bide iskreno i cisto.Ti treba vreme.

Otidov jas da sipam pak edna,posto se setiv na nekoi momenti.:icon_roll

NeRtHuS_ErDa напиша:
So da prebolime be? Vie ne ste salam :) Life goes on ;)
Ние или ти???:lud:
Не си имал долга врска и не си изгубил некој што сакаш!
Почувствувај ја загубата на саканата личност па после ќе праиме муабет кој е салам!
Да животот продолжува понатака али понекогаш мора да се соочиме и со тие лоши периоди сакале или нејќеле!

Не сум имала некоја дугачка врска па да знам...Али незнам...Ако сум ја сакала таа личноста со која сум идела обично тешко го прифаќам раскинувањето и даун сум недела-две , док се навикнам со фактот дека више не идам со личноста...а после...животот продолжува понатаму...

RealGirL напиша:
Ние или ти???:lud:
Не си имал долга врска и не си изгубил некој што сакаш!
Почувствувај ја загубата на саканата личност па после ќе праиме муабет кој е салам!
Да животот продолжува понатака али понекогаш мора да се соочиме и со тие лоши периоди сакале или нејќеле!

Tochno taka,treba da se soochime i da prodolzime,NO NE da cmizdrime i da se samosozaluvame so meseci za licnosta sto sme ja izgubila.Taa lichnost vaka ili taka ne e povazna od samite nas i gresi onoj sto misli deka e obratno. :nenene:

Zevsus напиша:
Najzalno sto moze da napravis i za tebe i za nekoja druga (apsolutno nevina zrtva u slucajot) e da se vpustis odma u druga seriozna vrska.Toa ne moze da bide iskreno i cisto.Ti treba vreme.

Се сложувам со ова, дека е повеќе од точно. Ама па исто така ќе додадам дека човек што навистина сакал и изгубил нешто вредно, неможе да влезе одма во друга врска колку и да оди против себе. Тоа го можат тие кои раскинуваат незначајни врски, па еве сега нов партнер, колку да не останат сами општо.

Дивајн напиша:
Се сложувам со ова, дека е повеќе од точно. Ама па исто така ќе додадам дека човек што навистина сакал и изгубил нешто вредно, неможе да влезе одма во друга врска колку и да оди против себе. Тоа го можат тие кои раскинуваат незначајни врски, па еве сега нов партнер, колку да не останат сами општо.

Apsolutno tochno-lugje sto se plasat da bidat sami, no ne i lugje sto ljubele vistinski!

Времето лечи се`, ама мислам дека е битна и јаката волја да се заборави личноста.

Една изјава:КЛИН СО КЛИН СЕ ИЗБИВА, ако знаете што сакам да кажам

Zevsus напиша:
Golema i iskrena ljubov,sto traela vreme...i site tvoi planovi vo segasnosta i idninata bile svrzani so nea...ne se preboluva taka lesno...Prvite mesec-dva si izguben,ti fali eden golem del od zivotot,sekojdnevieto.Tuka se i onie krizi...aaaaa... ja sakam...jebes mater na gordost...ke i se javam,mora da ja vidam...Pa si mavas sam na sebe eden samar na varijant...kopile zasrami se...Ti si muz,ides dalje,ne priznavas bolka..
Mnogu vreme se gubi na uglavnom bezcelni razmisluvanja...od tuka proizleguva i bolkata..Ti si mat pozicija...a ne sakas da priznaes sam na sebe si i da iskocis od toj bezvozdusen prostor...
Ne znam za vas,ama ja mnogu tesko podnesuvam takva zaguba...Sve mi izgleda bezcelno,,,i u isto vreme gordosta ne mi dava da probam da si ja vratam nazad...
Napisav kniga koga mi se desi....Obekjav deka u tiraz od 1000 primerka ke ja izdadam koga ke imam 30god.,cisto onaka...za mene.Mnogu blues i pienje...i zatvoreni roletni i telefoni...pisuvas.

Nisto ne e kako sto treba posle takov krah prvite 6 meseci,rodjaci...Treba vreme i volja...ides dalje.

Otidov jas da sipam pak edna,posto se setiv na nekoi momenti.:icon_roll

ZASLUZUVAS EDNO GOLEMO BRAVOOOOO!!!
vo momentov jas sum vo situacija koga mora da prebolam nekogo i so tvoeto mislenje nauciv nekoi raboti i se pronajdov. Izgleda tebe ti se ima sluceno nekoj sto mnogu si go sakal da go prebolis pa zatoa volku realno pisuvas. Uste ednas bravo!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom