Како да преболите?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
ThA-BiTcH напиша:
Ima vakva tema ali ajde...
Inache normalno deka ako mi znacel nesto, ke mislam na nego, i pokraj toa sto ke se obiduvam da ne mislam na nego.
Sekogas mislime najmnogu na onie, koi sakame da gi zaboravime.
Edinstven nacin da ne mislam na nego, e stvarno da ne mislam na nego.
Jas gi sakam i majka mi i tatko mi, pa ne mislam na niv 24/7. Taka nema ni na nego. Kako doshol - taka otishol:icon_lol:
Пред некој ден вака напишав...
сега мислам малку поинаку...не ми е баш сеедно..."она како дошол - така отишол"...можеби и сега не размислувам трезно затоа што сум уште "опиена" од фактот дека не сме веќе заедно, па се ми се чини лошо и црно...
Не знам како ќе го преболам и заборавам, премногу ми значи. А не знам дали некогаш пак ќе бидеме заедно, само знам дека во скоро време нема да бидеме, бидејќи премногу го сакам за пак да му простам што си отиде...
Цело време мислам на него, и на тоа каде е, што прави, како прави, со кој/а прави...зашто си отиде, зашто не сме веќе заедно...
милион прашања, а ниеден одговор. Т.е тука е неговата дрскост и гордост кои ме тераат уште толку надолу...
Но утре е нов ден...ќе биде подобро...:icon_roll

Колку многу ти значи личноста , толку многу ќе те боли!

Кога знаеш дека некој те сака и после тоа ќе го оставиш затоа што си мислел дека си заљубен во некој друг , а всушност од како ќе заебеш со тој што си бил , поради оваа друга личност и сфатиш после три месеци дека всушност ја сакаш личноста што си ја оставила , тогаш доаѓа до момент кога сакаш да си речеш , е ова ти се вика ,,паметно,, девојче!
:cry:

Lady Satori напиша:
Кога знаеш дека некој те сака и после тоа ќе го оставиш затоа што си мислел дека си заљубен во некој друг , а всушност од како ќе заебеш со тој што си бил , поради оваа друга личност и сфатиш после три месеци дека всушност ја сакаш личноста што си ја оставила , тогаш доаѓа до момент кога сакаш да си речеш , е ова ти се вика ,,паметно,, девојче!
:cry:

хм...
но сепак не кажа...
како ќе го преболиш/заборавиш?

Еден формат на мозокот и после си ко нов чоек!!!

Hmmm ThA-BiTcH ke se nadovrzam na tvoeto utre ke bide podobro so edna misla so ja kazal eden cicko so ne mi teknuva kako se vikase "Ne patam od kompleks na zalenje,ama sekogas mojot najdobar den ke bide utre",mislam deka me sfati neli :).Samo hrabro...koga majka mozela bez sopstveno dete taka i sekoj bez sekogo moze.
I jas sum bila vo situacija da zaboravam nekoj,me bolelo sum patela,ama vremeto gi izleci site rani,ne treba nisto da se forsira i so sila da se zaborava,taka samo se odolgovlekuva,denes so sila zaboravas utre si u totalen haos ne jas nemozam kaj e,so kogo e,so prai,da mu se javam i taka do bez kraj.Ona sto ne ubiva ne pravi posilni,taka da pamet za drug pat.Od spostveno iskustvo preboluvav 6 meseci(zamisli koja bolka da sakas nekogo 3godini,da ides 3meseci a? :) ) i ne preboliv se dodeka ne pocnav da setam i da se zapoznavam so novi luge i totalno ne mi bese u glava tipot,vidov deka postojat eden mal milion luge sto pravat da se osekam super,taka i si go zapoznav i segasniot decko,znaci ona klin so klin se vadi :) e vo mojot slucaj(zaso osekam deka i jas kaj i da e ke treba da preboluvam :( )pred da go najdes vistinskiot princ treba da baknes mnogu zabi,izliteno ama strasno drzi voda. :) aj dosta mi e...ne daj boze da pocnam da zboram jas...

ThA-BiTcH напиша:
хм...
но сепак не кажа...
Milo ti , na tvojata ubavina i pamet , krasno devojche si ne smeejs da tazis za minato . Dont cry becuase its over , smile becuase i happend.
I uste nesto po masko i po avtobusi nikogas ne se trcha stalno ima novi , so vreme ke boli pomalce , ke si spremna za zamena i ke go pamtis deckoto po dobro, i edna pijanka so Doticnata ne e na odmet:)

Значи за да се заборави некој треба време , ама сега еве уште една дилема , што ако не можеш да го заборавиш поради фактот дека мораш да го гледаш , апсолутно секој ден , затоа што учи со тебе?
Што тогаш , како ќе го заборавиш тогаш?:locked:

ThA-BiTcH напиша:
хм...
но сепак не кажа...
Па нема да го преболиш. Едноставно ќе тераш напред.

za da zaboravis neko/a difinitivno treba da imas silna pricina za toa! Znam deka e tesko koga se te potseka na nego/nea,sekoe utro,sekoj predmet okolu tebe,sekoja sms poraka,sekoja pesna...se...koga bi imala silna pricina da zaboravis i prebolis ssekogas koga nesto ke te potseti deka go/ja sakas, pomisluvas na ona sto ve razdelilo i bolkata stanuva se pogolema.Tokmu togas se ragaat misli za nesto porazlicno,nesto sto ke te ottrgne od sopstvenoto patilo!Mnogu e pogrsno starata ljubov da ja zamenis so nova zatoa sto vo novata povtorno ke gi baras vrednostite na starata i togas ama bas niso ne si napravil!
Samo istrajnite licnosti,onie koi znaat sto sakaat vo svojot zivot,koi se cvrsti bez ogled kolku nivnoto srce e skrseno uspevaat da prebolat i da zapocnat od pocetok nekoj nov i posreken zivot daleku od starite bolki!Samo tie uspevaat da ja donesat nivnata bolka do najvisoko nivo i togas odlucivaat deka toa ne e ona za sto tie se rodile,deka sekoj den e podarok koj treba da se iskoristi maksimalno!Duri po prebolenoto i zaboravenoto,moze da pomislite na nova licnost koja ke vi go napravi denot uste posreken!
So kukanje i baranje pomos,niso nemoze da se postigne!Ljubovta ne zasluzuva solzi i lelekanja zatoa sto e najvozviseniot podarok od Gospod!Ljubovta zasluzuva odlucnost i hrabrost!

Keep On Going .... Dont Look Back

Fati si odma drug/a devojka/decko .... produzi da ziveesh i ke go/ja zaboravish

ja neznam kako da zaboravam nekogo ... :(

I kaj mene vremeto gi leci ranite. Ednas mi se slucilo da prebolam nekoj,bolno iskustvo mi bese,iako nikoj ama bas nikoj ne dozna za toa. Edna nedela bev "prevrtena odnaopaku",depresija me imase fateno,ama edna nedela i pomina.Samo edna nedela zasto ne go znaev mnogu dolgo,samo ne kolku dena,ama mi bese sosema dovolno da se zatreskam do daske. Kako sto si vrvi vremeto jas se poramnodusna stanuvam prema taa licnost,pa uste polesno mi e ako ne e blisku do mene t.e ako ne go gledam.
Se nadevam nema da mora nekogas vo zivotot pak da pominuvam niz toa. :( :( :(

Љубов дали доаѓа или си оди...Кога си оди среќен и пат. Не се врти назад нема смисла да гледаш нешто што се распаѓа, нешто што веќе не постои.

Многу е тешко да се преболи некого што го сакаме. Ама не треба ни да паднеме во депресија и да заборавиме на се што е убаво во животот само поради некој/а што не зезнал и ни срушил се'. Затоа стално викам “Само напред, пред себе имаш еден цел живот...“

ThA-BiTcH напиша:
Пред некој ден вака напишав...
сега мислам малку поинаку...не ми е баш сеедно..."она како дошол - така отишол"...можеби и сега не размислувам трезно затоа што сум уште "опиена" од фактот дека не сме веќе заедно, па се ми се чини лошо и црно...
Не знам како ќе го преболам и заборавам, премногу ми значи. А не знам дали некогаш пак ќе бидеме заедно, само знам дека во скоро време нема да бидеме, бидејќи премногу го сакам за пак да му простам што си отиде...
Цело време мислам на него, и на тоа каде е, што прави, како прави, со кој/а прави...зашто си отиде, зашто не сме веќе заедно...
милион прашања, а ниеден одговор. Т.е тука е неговата дрскост и гордост кои ме тераат уште толку надолу...
Но утре е нов ден...ќе биде подобро...:icon_roll
za postov od mene imas zeleno,iskreno kazano.:icon_lol:

vo mjot slucaj,ednas sum sakala vistinski,i sekojdnevsno gi postavuvam istite prasanja sto i ti.interesno e toa sto so nego nemozam da se otkacam veke godina ipol.posle nego imav i deckovci i svasta,samo sto nikoj ne e kako nego,i nemoze da go zameni,a toa pravi uste poveke da go sakam.go sakam do den denes,probavme mnogu nacini da se zaboravime i da ne kontaktirame eden so drug,no ednostavno ne mozeme.nekogas mi se cini deka mojata prikazna nema kraj :kajg: :wub:

Патиш док не сватиш, а кад сватиш да патиш тад патиш јер си схватио да си узалуд патио..:icon_lol:
Така да, се што било поминало и се наредно што ќе биде и тоа ќе помине. За се има лек, потребно е само време. Па ништо не е вечно мајке му.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom