Како да преболите?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
Секогаш има можност за избор! Или ќе продолжиш да живееш во едно минато, обиколена од сите страни со тешки чувства, убави спомени кои се само спомени и такви треба да останат, милиони ситници кои секоја секунда ќе те потсетуваат што било , што поминало и што можело да биде при тоа фрлајќи те во поголема депресија и самосожалување......Или пак, ќе престанеш да живееш по навика,храбро ќе зачекориш напред низ сегашноста која знае и тоа како да ти поставува сопки на секој чекор, и напред во иднината која секако дека е непредвидлива, но ќе се бориш да доживееш вистинска среќа која борба носи големо задоволство. Задоволство што си поминал многу, со доживел и болка која во моментот изгледала непремостлива,но од тие борби среќен си што постоиш и излегуваш секогаш поцврст.

Изборот е индивидуален ,секако:).

abe jas se neam vljubeno nema ni da se vljubam pa ko ke vidam drugarkite kako placat od ko ke raskinat abe da sedis od edna strana i samo da mu se smejs:Djas ne znam kako mozi do tolku da se vljubat

edinstven nacin e druga da si fatis za da si ja zaborajs bivsata

Nema tocna i precizna psihologija sto ke kaze kako site nie ke prebolime odredena licnost. Sekoja persona so svoja psihologija ke se leci. Najdobro e samata licnost da si go najde lekot..ponekogas strucni lica moze znaat stvarno da pomozat,no koj najdobro znae da gospodaruva so stadoto ako ne samiot stopan :)

Pa tesko e da se preboli nekoj koj vistinski se saka i ceni,ja licno tesko gi preboluvam tie raboti i mn tesko gi prifakam,mislam deka e kraj na svetot i toj e edinstvenoto masko na svetot.
No koa ke poglednam od druga strana toa ne e bas taka i po podolgo vreme se obiduvam da svatam deka ne vredi da se taguva za nekoj koj sto ne vredi!

Site mi velat da go zaboravam no nikoj ne mi kazhuva kako?:wub:

ana_ напиша:
Site mi velat da go zaboravam no nikoj ne mi kazhuva kako?:wub:

Па, уствари никогаш (реално) нема да го заборавиш но може со време ке си најдеш некој на кој што ке се присејкаш повеќе отколку на него :wink: .... а додека да го најдеш тој другиот пробај да правиш нешто за кое треба да си 100% посветена и кое ти е кејф да го правиш.... такада ваљда нема да ти "лета" толку умот кај НЕГО.... уствари секој различно го поминува периодот на "заборавање" на некој што му бил мил, но факт е дека со време и тоа ке се деси :icon_lol: .... Мерлин пее: лажу, лажу ме, да време лечи све..... ама ти не му верувај.... требало да пее: тако је, тако је, време мења све.... живеј си го животот... од пишаното не се бега :wink:

ej i mene me muchi nekoe vreme da zaboravam edna devojka, ali da bez da si fatis drug teshko ke zaboravis nekogo!

А како сакаш да го засакаш ако не излезеш со него и ако не го запознаеш?

Kako da prebolite?ljubovna bolka?kako da prebolite nevozvratena ljubov ili kako da prostite?Eve eden primer:odite 1nedela,non stop ste zaedno,go sakate poveke i od sebe,ke napravite se za nego...edna vecer doaga i vi veli"ajde da go zabravime sevo ova podobro da mislime deka ova e samo muvanje,sorry,ama jas ja sakam bivsata"Luti ste,besni,nervozni,go sakate,a toj ne ve e*e2%.....sekoja vecer slusate baladi,mislite na nego,a toj ne go boli k*r za vas i pokraj toa sto taa 1 nedela ste mu bile princeza....zar so edno izvini moze da se prosti i zaboravi koga ve boli vo srceto?Kako da se zaboravi?kako da se izdrzi ako go gledate sekoj den?mozebi poveketo bi rekle ne vtredi sto navistina e taka no kako da go kazeme toa na srceto?misliote deka na ova devojce mu e lesno?ne sekako1sto treba da napravi,koga ljubovta za nego boli?

metalka напиша:
Kako da prebolite?ljubovna bolka?kako da prebolite nevozvratena ljubov ili kako da prostite?Eve eden primer:odite 1nedela,non stop ste zaedno,go sakate poveke i od sebe,ke napravite se za nego...edna vecer doaga i vi veli"ajde da go zabravime sevo ova podobro da mislime deka ova e samo muvanje,sorry,ama jas ja sakam bivsata"Luti ste,besni,nervozni,go sakate,a toj ne ve e*e2%.....sekoja vecer slusate baladi,mislite na nego,a toj ne go boli k*r za vas i pokraj toa sto taa 1 nedela ste mu bile princeza....zar so edno izvini moze da se prosti i zaboravi koga ve boli vo srceto?Kako da se zaboravi?kako da se izdrzi ako go gledate sekoj den?mozebi poveketo bi rekle ne vtredi sto navistina e taka no kako da go kazeme toa na srceto?misliote deka na ova devojce mu e lesno?ne sekako1sto treba da napravi,koga ljubovta za nego boli?

Ај ќе ги прескокнам горниве прашања многу пати имаме зборено на тие теми ќе се задржам на примеров!
1.Одите една недела...го сакате повеќе од себе-:lud:
Како ли е возможно ова,па за една недела не е можно да го запознаам а не да го засакам,ако се нон стоп заедно тоа е многу краток период...ако ти си девојчето или незнам која и да е треба да се запраша што чуствува она за него,се затрескала во типот а тоа е далеку од љубов!
2.Една недела си му била принцеза...епа изглеа типот има многу принцези..те возвишува те прави да се чуствуваш како во облаци,ти се затрескуваш мислиш дека тој е човекот на твојот живот..и кога ќе те тресне доле ќе сватиш дека не е се така розево и ќе престанеш да бидеш наивна!
3.Балади:nenene: одлични се али во такви ситуации те бутаат во депресија
4Секојдневно гледање:nenene: пробај да се отргнеш од него,да не го гледаш,излегувај и види дека има мн.поубави работи од еден дудлач

Мислам дека ова требаше да го напишеш како проблем во љубовни совети:wink:

Како може да сакаш некого кој ти рекол дека ја сака бившата:lud:

сте биле заедно една недела и ти неможеш без него,:lud: тоа ти е филм кој сама си го имаш напраено во главата, излегувај, дружи се ке видиш дека тој не вреди ни пет пари беливе ме

Што и да правиш,да фатиш нов/а дечко/девојка ,да тагуваш,слушаш балади:music5:.....ништо не преболува како времето.Тоа ќе ти кажи се односно самата/самиот ќе видиш... Не е речено за џабе дека ВРЕМЕТО ЛЕЧИ СЕ'.... :star:

Jimmy напиша:
Што и да правиш,да фатиш нов/а дечко/девојка ,да тагуваш,слушаш балади:music5:.....ништо не преболува како времето.Тоа ќе ти кажи се односно самата/самиот ќе видиш... Не е речено за џабе дека ВРЕМЕТО ЛЕЧИ СЕ'.... :star:
Слушањето балади во никој случај не помага при преболување!Баш напротив,колку и да си тажен,те фрла во поголема депресија.Сум била еднаш доведена во ситуација да морам да преболам,и можам да кажам дека сум горда што успеав.Како?Со бескрајна поддршка од најблиските,позитивни мисли,избегнување на работи кои ни биле заеднички со НЕГО и прифаќање на реалноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom