Како да преболите?

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
Treba samo da si cvrsto ubeden vo toa deka sakash da go/ja zaboravish i toa e toa..ne da probuvash da zaboravish tuku da stavish kraj! I nikako da ne mislish na varijantata:ej kje mi bide teshko,lele kako kje ziveam bez nea/nego...ednostavno let it go

Mandy напиша:
Treba samo da si cvrsto ubeden vo toa deka sakash da go/ja zaboravish i toa e toa..ne da probuvash da zaboravish tuku da stavish kraj! I nikako da ne mislish na varijantata:ej kje mi bide teshko,lele kako kje ziveam bez nea/nego...ednostavno let it go
А тебе ти се има десено да треба да заборавиш некој?Лесно е да се делат совети,ама тотално друга работа е истиот да се примени.Колку и да сакаш да заборавиш некој (ако НАВИСТИНА ти значел) не е воопшто лесно...Еве јас си терам 9-ти месец без да го заборавам тој што го сакам(иако веќе никогаш нема да бидеме заедно)...гадна работа е тоа...:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

sch00lGirL напиша:
А тебе ти се има десено да треба да заборавиш некој?Лесно е да се делат совети,ама тотално друга работа е истиот да се примени.Колку и да сакаш да заборавиш некој (ако НАВИСТИНА ти значел) не е воопшто лесно...Еве јас си терам 9-ти месец без да го заборавам тој што го сакам(иако веќе никогаш нема да бидеме заедно)...гадна работа е тоа...:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Sovet:edna srpska pogovorka klin se klinom izbija,znaci poditno nov decko.

bejbi напиша:
Sovet:edna srpska pogovorka klin se klinom izbija,znaci poditno nov decko.
После него сум ги имала ехеее....Ама таа љубов никогаш нема да ја заборавам :wub::wub::wub::wub:

sch00lGirL напиша:
Vidi ne vikam deka e lesno..ama muabetot mi beshe da veruvash vo toa sho go mislish t.e ako sakash vistinski da go zaboraish da veruvash vo toa, a ne da si vikash sakam da go zaboraam i celo vreme da mislish na nego i naekoi ubavi stvari sho se desile..zatoa rekov let it go..i sama vikash nikogash nema da bidete zaedno,zasho togash da si tupish glaa so nego...ama sepak toa e samo moe mislenje odnosno moj nacin na reagiranje na takvata situacija

Mandy напиша:
Vidi ne vikam deka e lesno..ama muabetot mi beshe da veruvash vo toa sho go mislish t.e ako sakash vistinski da go zaboraish da veruvash vo toa, a ne da si vikash sakam da go zaboraam i celo vreme da mislish na nego i naekoi ubavi stvari sho se desile..zatoa rekov let it go..i sama vikash nikogash nema da bidete zaedno,zasho togash da si tupish glaa so nego...ama sepak toa e samo moe mislenje odnosno moj nacin na reagiranje na takvata situacija
И да знаеш ќе те послушам :icon_lol::icon_lol::icon_lol:.Ако ми успее за месец дена да го заборавам те частам вечера кај сакаш.Deal?:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Aj ti glej zaboravi go..a castenjeto e uspehot;)

kako da go zaboravam...ako ne sum go sakala vistinski brzo ke go zaboravam....a ako sum go sakala,pojma nemam,zasto do sega nikogo ne sum sakala vistinski,samo sea sto idam,so toj,koga(AKO)RASKINAM ke vi pisam kako ke go zaboravam...

Tempus vulnera sanat....не за џабе го напишале тоа. Времето е единствениот лек, кој многу помага. Не за да се заборави, зашто тоа не е можно ако е вистинска љубов во прашање...едноставно, раните зацелуваат, колку времето минува, секое навраќање и потсетување се помалку ќе боли....но, лузните ќе си ги носиш до крај!

abe ako ne te saka licnosta so koja si bil povise pa zaso da se treskam...toa znaci ne me zasluzuva koga ne uvidela kolku kvaliteti ima vo mene...ali sala na strana tesko koa bi pomislila bi prebolela...osobeno sega so toj sto idam

Според мене да тагуваш премногу долго за некого е губење време. Не верувам во тоа дека постои само една љубов за секого и дека јас сум ја изгубила истата и да паѓам во депресии и самосозалување. Нормално дека боли кога некој ќе те остави, ама мора да се верува дека ке се најде и подобра особа понатаму. Времето лечи се. Љубовта расте секој ден повеќе со личноста со која си а не со личноста која не си.:wink:

ako nekogo sakas togas ce ti bide tesko da go prebolis ama ako ti e seedno dali si so nego ili ne mislam deka i nema da ti bide tesko ni za preboluvanje ni za nisto...
a kako da se zaboravi? pa najdobro e da se izleguva so drustvo, da se odi na zurki i sto pomalku vreme da se minuva da pomisluvas na nego i da gi gledas site ,,nesta'' koi te potsetuvaat na nego... (no dali e ova mozno?)
a za da se pocne odma posle toa nova vrska mislam deka e besmisleno, kako moze da se pocne nova vrska koga do vcera toj ti bil se? ipak toa ne e resenje (barem spored mene) iako tesko e nekoj sto si go sakal i ti bil se (da treba) da go zaboravis!

Помисли си вака: Од 1000 000 000 жени на планетава јас ќе се мачам да страдам баш за "неа" ? NO WAY MOOOOOON !!!!!!!!!!!!!

KaiTekk напиша:
Помисли си вака: Од 1000 000 000 жени на планетава јас ќе се мачам да страдам баш за "неа" ? NO WAY MOOOOOON !!!!!!!!!!!!!
ej dobra ti e idejava samo ja vaka za maski:)

или земи набилдај го тој што го сакаш во твојата фантазија со најразлични работи, мислам стај му различни недостатоци (напрај го изрод :) ) и после имаш некои шанси да го замразиш, не да го сакаш уште!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom