Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Брат,учам еконоомски,и претходнава година учев сметководство.И ќе ти кажам дека книжењето не ти е дел од сметководството,тоа ти е целото сметководство.За да го научив книжењето,потребно ти е да знаеш шо е биланс на состојба,актива,пасива,кои се билансни промени,како настануваат,па да научиш СЕ за сметк настани,па ан Т-сметки,па потоа да пресметаш фин.резултат.На кратко,книжењето не е нешто шо можеш да го научиш преку компјутер,и за кратко време.Ти треба пракса,во смисла да имаш професор до тебе,и ти треба временски континуитет во работењето:helou:mi treba samo knizenje
ako znaete kazejte nekoja caka....kako polesno da go sfatam

:pos2::pos2:znam deka treba penkaloto da mi igra vo rakatta...no ako znaes nekoja caka na primer deka 4 se knizi samo na lecata strana....takvo nestto

kako da naucam smetkovotstvo
kako polesno da naucam knizenje
Batali teoriite , shkoloto , toa e za onie koj im treba diploma a ne znaenje .
Najlsno i najbrzo da naucish smetkovotstvo e da nabavish programa , smetkovodstvoto veke ne se vodi racnio .
Sednuvash pred kompjuter i pocnuvash da ja rabotish programata .
Vo najgolem procent programite se na latinica so makedonski jazik .
Imash se vo neja ..... F8 za pomosh ako zaglavis , F3 za nazad .....
Mislam deka ke ti trebat najmalku dve nedeli i ete , veke si smetkovodite.
No morash da pratish promenite , da se pretplatish na sluzben vesnik .
Tie so ekonomski fakultet moze da se slikaat i ramka na slika da si stavat .:salut: