Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Океј, во право си, ЗАШТО НЕ РАБОТИШ КАКО СМЕТКОВОДИТЕЛ(ИЛИ ШЕФ НА СМЕТКОВОДСТВО) И ДА ЗЕМАШ ПЛАТА ОД 250 ЕВРА ПА НАГОРЕ?
Ајде најди ми фирма и оглас кај што бараат сметководител без искуство и со средно или педагошки факултет одма да се вработам.
Ајде пастирај и ќе ме разубедиш.
Napishav deka odgovaram na prashanjeto .... kako polesno da naucam knizenje a ne na prashanjeto kako da se zaposlam kako smtkovoditel i da stanam shev na smtkovodstvo .
Vaka , znam za direkot na smetkovodstvo vo firma koja pravela milioni evra profit , koj imal samo sredno shkolo gimnazija , no bidejki rabotata barala diploma a ne znaenje , istata persona ima zavrsheno podocna visha ekonomska vo Prilep .
Ne se nerviraj , i jas go rabotam ona za shto ne sum ucel , vo mojata rabota voopshto se nepotrebni izvodi i integrali , ama voopshto .
Jas samo odgovoriv na onie koi preporacuvaat ekonomski fakultet za da znae covek da knizi .
Добиена е фактура за набавка на пенкала и моливи во вредност од 1.000 денари
Ај сеа стисни F3 и F8 и кажи како ќе се прокнижи и зашто така, зашто јас неам поим а сакам да научам книжење.
(И сеа знам дека ќе ми кажеш дека ја немаш програмата пред себе и дека тоа било од нешто што си видел или слушнал, али ете, ако не знаеш(а сигурен сум дека нема да знаеш) како ќе се прокнижи со ф3 и ф8 кажи ни барем како функционира програмата што толку ја фалиш)
Za shto se penkalata , za rabota ili za prodazba ?![]()
![]()
Ako e za prodazba , dali e za na golemo ili za na malorodazba ?
Dali ....
Treba samo da se sedne i F3 , F8 ...... i se uci knizenjeto , najlesno .
Не бе, кое лутење, само си дебатираме.
Иначе, јас ти поставив прашање ти го одбегна, еве го пак:
За другиот дел од муабетот, знам дека има сметководствени фирми, тоа не го негирам.
Ти пиша:
Не е битно, еве нека ти бидат за работа, и со овие 3-4 прашања потврди само како еден прост настан може да биде сложен.
И уште еднаш ќе те замолам, да не дебатираме до бескрај, дај кажи како функционира таа програма зашто јас искрено ја неам видено, ако ја имаш ти видено и работиш на нејзе кажи како некој што до вчера пасел овци сеа ќе може да биде сметководител и да го разбере книжењето преку програма.
И да, има мноооогууу настани кои се книжат на посебен начин, дури и оние со високо образование и долг стаж не можат да ги знаат сите книжења. И да научиш да книжиш преку програма или форум, нема шанси.. Али ете... ти оставам на тебе да ни ја кажеш таа програма од која се учи книжењето. Те цитирам:
Па?
А знаеш дека ова што ми го кажа го учат во средно и на факултет? И како твојата програма со ова што ми го кажа ќе ме научи јас да книжам.Изразуваш желба , седнуваш и го палиш рачуналото , ја отвараш програмата,бираш изготвување на налог и ја книжиш фактурата.
Пенкалата се за своја употреба материјално,задолжуваш конто 400 ( аналитика ....) и 160 ( аналитика 18% ) за данок , а одобруваш - добавувач конто 220 .....
Не е избегнат одговорот , туку не е конретно прашањето , бегаш ти да поставиш конкретно прашање , од за мене неразбирливи причини .
Единстевно проблем може тебе да ти претавува што прогарама е напишана на латиница , затоа што гледам дека добро го владееш македонскот јазик , ќе можеш да разбереш што пишува .
Ај сеа стисни F3 и F8 и кажи како ќе се прокнижи и зашто така, зашто јас неам поим а сакам да научам книжење.
(И сеа знам дека ќе ми кажеш дека ја немаш програмата пред себе и дека тоа било од нешто што си видел или слушнал, али ете, ако не знаеш(а сигурен сум дека нема да знаеш) како ќе се прокнижи со ф3 и ф8 кажи ни барем како функционира програмата што толку ја фалиш)
И како твојата програма со ова што ми го кажа ќе ме научи јас да книжам.
Zaboraviv , se zanesov , .... ti ne ja znaesh programata od koja moze da se nauci knizenjeto , ti go znaesh smetkovodstvoto no go osporuvash faktot , programata , neli ?
Ima programa EXCEL , koja programa ima gore tekst - Help so pritiskanje na toj tekst citash ona shto ne znaesh , programata e O.K. , vrshi rabota , ne ti treba fakultet da ja rabotish .
Mislam deka napishav, deka programata za smetkovodstvo ima F3 - Nazad - ( undo ) i opcija F8 za pomosh ( HELP ) .
Pa ne gledam pricina produktot na nashiot obrazoven sistem da znae da raboti so programa za smetkovodstvo samo zatoa shto ima diploma za smetkovoditel .
Pa da sumirame , programata i rabotenje smetkovodstvo - knizenje se uci za maksimum 2 sedmici , ni den poveke , shto e pomalku od toa de se zavrshi ekonomski fakultet .Ne e potrebna diploma za knizenje .
Bolno no vistinito .