Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Либератион гејовите ги прикажува како Борг-100% сака да го assimilate детево.
Со детево имам разговарано надвор од форумов, така да го познавам подобро од сите вас кои мрчите и продавате мадиња за бубрези.

Да повторам: РАЗГОВАРАНО.

А вие само исмевајте се.

Со детево имам разговарано надвор од форумов, така да го познавам подобро од сите вас кои мрчите и продавате мадиња за бубрези.

Да повторам: РАЗГОВАРАНО.

А вие само исмевајте се.

Навистина ме интересира многу што му кажа на детето, кои беа твоите совети?

Прво: Да, сите ембриони на почетокот се условно кажано женски, има поцес кои го дефинира полот, но тоа не е се’, има и други процеси кои ја дефинираат сексуалната ориентација на поединецот.
Кажано со едноставни зборови, во мозокот има два центра, (кои ја дефинираат хомосекуалната ориентација, т.е. еден кој дикетно влијае на неа - подоцна ќе сватите во текстот), тоа се: -Центарот за Парење и
-Центарот за Однесување.
Центарот за парење се наоѓа во хипоталмусот (жлезда во мозокот) и определува кој пол ќе не’ привлекува. Кај мажите тој центар треба да добие одредена доза на машки хормон (тестостерон)- што ќе го вклучи на машко функционирање, така што мажот ќе биде привлекуван од жени. Меѓутоа, ако тој центар (во мозок) добил недоволна доза на тестостерон - ќе продолжи да функционира во поголем или помал степен женски, а како резултат на тоа мажот ќе го привлекуваат други мажи.
Меѓутоа, мозочниот центар за однесување може да добие доволно количество на тестостерон, што на мажот ќе му обезбеди машко однесување, машко зборување и машки јазик на телото. Ако количеството на машките хормони (тестостерон) што ги добил тој центар (за однесување) е недоволно, тогаш однесувањето на мажот ќе биде значително феминизирано.
Се’ уште е незивесно на кој начин центарот за спарување и центарот за однесување можат да добијат различни количества машки хормони, но сепак е јасно зошто не се сите нежни мажи хомосекуалци, а сите мачо мени не се хетеросекуалци.

Со женските бебиња е слично. Ако мозокот на женскиот фетус неочекувано добие машки хормони, тоа може да го маскулинизира нејзиниот центар за парење. Со други зборови, жената ќе ја привелкуваат други жени. Ако при тоа биде маскулинизиран и нејзиниот центар за однесување - таа ќе добие машкооднесување, машко зборување и машки јазик на телото и може да се опише како "машка лезбејка".
Од друга страна, ако незјиниот центар за однесување не падне под влијание на машки хормони, тогаш таа ќе го задржи женското однесување, но сепак ќе биде привлекувана од жени.

Зошто доаѓа до вакви поголеми или помали приливи на тестостерон, од потребното, во центрите за однесување и центарите за парење кај плодовите - научниците одговараат дека има повеќе фактори, од кои како главен би го истакнале големиот стрес на мајките во раните стадиуми од бременоста. Бидејќи, кога еден организам доживува стрес, во него се лачат многувидови хормони во големи количини и обратно одредеин хормони се лачат помалку или воопшто не се лачат. И ако мајката во тој период од бременоста е во состојба на голем стрес (тага, нагли промени, депресија, страв) или под дејство на некои лекови кои ги менуваат нивоата на хормоните во орагнизмот - тогаш посоти веројатноста до центрите за размножување и однесување да стигнат премали или преголеми дози на тестостерон, и со тоа да се роди хомосексуално бебе (било машко или женско).
Поздрав и Сакај се себе си - таков каков што си :) Господ/Природата те создала таков-прекрасен ;)

...мозочниот центар за однесување може да добие доволно количество на тестостерон, што на мажот ќе му обезбеди машко однесување, машко зборување и машки јазик на телото...

Навистина ми е мило што на големо се чита Why Man don’t listen & Women can’t read maps од Allan & Barbara Pease :)

Ако имаш друга литература понуди.Мислам т.е. сигурен сум многу луѓе немаат соодветени извори за едукација.
Посебно ако се на македонски, супер би дошло :) треба да се шират квалитетни извори, книги сознанија, посебно меѓу младите- да им се крене свеста малку. Често пати сум чул деструктивни ставови од млади луѓе. А, ни самите не се свесни дека ставовите кои ги завземаат се деструктивни за нив самите.

Прво треба да ги имаш во предвид здравствените ризици и животниот век кои те очекуваат...

Ако запловиш во водите на хомосексуалноста ризикот да добиеш некоја од следниве болештини во споредба со хетеро е следната
Не е се така розефко како што некои ти одговараат на прашањето...

The U.S. Centers for Disease Control (CDC)

Сифилис - 14 пати поголеми шанси отколку хетеро
Гонореа - 3 пати
Пицајзли - 3 пати
Хепатитис Б - 8 пати
Шуга - 5 пати
Инфекции на пенисот - 30 пати
Општи сексуално преносливи болештини - 23 пати
Инфекции на анусот,дебелото црево и рак на наведените органи - 100 пати
Сида/Хив - 5000 пати
Жртви на самоубиство - 60 пати
Жртви на убиство - 50 пати
Да станеш алкос - 3 пати
Да станеш џанак - 3пати
Животниот век е во просек 28 години помал кај хомо отколку кај хетеро...

http://factsaboutyouth.com/posts/male-homosexual-behavior/
http://www.jeremiahproject.com/culture/aids1.html

Па ти види си...

Знали постојат кондоми, за кој претпоставувам, малиов е свесен. Исто, употребата на алкохол и дрога, не доаѓаат автоматски, со тоа што некој "Станува"/"Одбира" да биде геј, океј?

Мислам, до некаде би требало и ти да го знаеш ова.

За останатото, е релативна работа, на големо зависна од тоа каде се наоѓа човекот.

--- надополнето ---

Инаку, до Angel.boy

Батали ги останатите непродуктивни постови, зошто најголемиот совет што ќе ти го дадат е да ја ебеш секоја дунда што оди на две нозе, во некаква надеж дека нагоните кои ги имаш магично ќе исчезнат, или да се пријавип кај психијатар/психолог (кај нас не вреди ова), или да идеш кај бајачка.

На тоа ти се сведува.

Јас гледам дека си на возраст колку брат ми. Можеби си малку позрел од него како што гледам од твоите постови, но не значи дека се се уште зрел и сигурен во твојата сексуална ориентација.

Се согласувам со останатите кои ти кажаа дека се уште е рано за знаеш дали е ова само некој период на експериментирање, а си стрејт, или си можеби геј, или бисексуалец.

Во секој случај, која и да е од овие три сексуални ориентации, сепак требаш да се прифатиш таков каков што си. Зошто ако не, никој друг нема ни да те прифати. Одењето против себе НЕ Е РЕШЕНИЕ. Глумење стрејт исто НЕ Е РЕШЕНИЕ. Има доста такви во државава кои глумат нешто што не се. Само себе се залажуваат. Така што батали "совети" од типот дека се освен хетеросексуалец да си, ќе ти го упропасти животот.

Како што реков, и брат ми е на иста возраст колку тебе, и тој е во период кога не знае глават акај му е, хормоните му вријат, често е нервозен, има изливи на бес и сл. Кај други се манифестира на други начини.

Се уште е рано да мислиш дека си геј или би. Поентата ми е, дури и да си, не е крај на светот, и ништо лошо во тоа.

--- надополнето ---

Здраво Ејнџл Бој!

Ја читав твојата тема и се запознав со твојот проблем...искрено ми е многу жал за тебе, но што можам да сторам кога не знам како да ти помогнам. Единствено шо можам да ти помогнам е да ти понудам секс...па после сексот со мене одлучувај што сакаш да бидиш...дали геј, би или стр8...

позз

А ова е дури полош совет и од одење на бајачка ....

Немој ни да си помислил.

Ако имаш друга литература понуди.Мислам т.е. сигурен сум многу луѓе немаат соодветени извори за едукација.
Посебно ако се на македонски, супер би дошло :) треба да се шират квалитетни извори, книги сознанија, посебно меѓу младите- да им се крене свеста малку. Често пати сум чул деструктивни ставови од млади луѓе. А, ни самите не се свесни дека ставовите кои ги завземаат се деструктивни за нив самите.
“Мистерија на сексуалната ориентација – Современи концепти и македонски перспективи“, од психологот Снежана Врангалова.
Значи книгава е врв на светско ниво, преполна со анализи од светски истражувања, а и самиот автор врши истражување кое е до детали разработено.
Покриени се сите теории на сексуалната ориентација, а таа за влијанието на тестостеронот зазема значајно место.
Издавач е ЕГАЛ, но не знам дали и каде сеуште може да се најде бидејќи е во мн мал тираж.

e30606715d6744eab2c9ae281a73c3d0.jpg

супер друже, ако имаш некои салам линкови (повеќето се на англиски, за жал) постирај - :)

Членот над мене како што вика да се прифатиш како што си е голема грешка, не го слушај тоа. Сексуалната ориентација не се менува така лесно и не се експериментира во адолесценцијата со ваквиот начин на нагони.
менувај се брзо затоа што кога ке си Straight ке ја почувствуваш убавината на спротивниот пол... ние веке си ја знаеме нашата каква ни е. Ме сфаќаш? Being gay Is just wrong. God Made Adam and Eve not Adam and Steve.

=)

Чекај сега тврдиш дека хомосексуалноста е нешто настрано, што не е точно, таквото мислење што го имаш и сите други што го делат твоето мислење е последица на домашното воспитување. Не можеш да речеш дека хомосексуалноста е последица на надворешната средина, еве ја например знам дека сум лезбејка уште од кога имав 9 10 години. Друга работа, незнам зошто вие христијаните секогаш го вовлекувате тој ваш "бог" во дискусиите за гејството, и го користите како изговор да речете дека тоа не е право. Еве ја ке речам бог не постои, и тој бог не ги создал луѓето туку луѓето го создале бог, а сето воа што го гледаш е ПРИРОДА и ништо повеќе!

Чекај сега тврдиш дека хомосексуалноста е нешто настрано, што не е точно, таквото мислење што го имаш и сите други што го делат твоето мислење е последица на домашното воспитување. Не можеш да речеш дека хомосексуалноста е последица на надворешната средина, еве ја например знам дека сум лезбејка уште од кога имав 9 10 години. Друга работа, незнам зошто вие христијаните секогаш го вовлекувате тој ваш "бог" во дискусиите за гејството, и го користите како изговор да речете дека тоа не е право. Еве ја ке речам бог не постои, и тој бог не ги создал луѓето туку луѓето го создале бог, а сето воа што го гледаш е ПРИРОДА и ништо повеќе!

Сексуалноста природата не ја разви за да имаш оргазам туку за да создаваш потомство. Тоа е целата поента на сексот и кај желки и кај павијани и кај птици и кај човекот. Ти мислиш дека природата милиони и милионни години работела на сексот само за да свршиш?!
Значи ако не е настрана (спрема божји правила) тогаш е НЕприродна и ПРОТИВприродан по Природни закони и правила.

Сексуалноста природата не ја разви за да имаш оргазам туку за да создаваш потомство. Тоа е целата поента на сексот и кај желки и кај павијани и кај птици и кај човекот. Ти мислиш дека природата милиони и милионни години работела на сексот само за да свршиш?!
Значи ако не е настрана (спрема божји правила) тогаш е НЕприродна и ПРОТИВприродан по Природни закони и правила.

Да де да според тебе жениве се само машина за раѓање деца. И ја ако не сакам да легнам со маж морам да го направам тоа само за да родам дете, иако ни на сон не би направила такво нешто! Зар мислиш дека хомосекусалноста постои само во денешно време? Во голема заблуда си друже. Да не беше природна немаше ни да постои!

Да де да според тебе жениве се само машина за раѓање деца. И ја ако не сакам да легнам со маж морам да го направам тоа само за да родам дете, иако ни на сон не би направила такво нешто! Зар мислиш дека хомосекусалноста постои само во денешно време? Во голема заблуда си друже. Да не беше природна немаше ни да постои!

Тоа е сврхата на сексот. Tи можеш да протестираш колку сакаш али по природни закони сексот е чин со кој се создава потомство и се продолжува видот (луѓе животни сеедно) За то е измислен и наменет. А тоа дека “Да не беше природна немаше ни да постои!“ може да се однесува и на некрофилија? педофилија? зоофилија... и тие постојат. Природни се?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom