Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Штом на таа возраст помислуваш на самоубиство, работава не е на арно... Така мислиш дека ќе го затвориш својот проблем, но им отвараш проблеми на најблиските...
На таа возраст сеуште немаш определено што ќе правиш понатаму во животот, што е и нормално. Имаш време да експериментираш, да пробаш и со женско и со машко... Што ти одговара повеќе тоа избери. Важно од се е на крајот да се помириш со одлуката и да не се сметаш за лудак,чудак, монструм, тежок болесник и слично. Тоа остај им го на луѓето што немаат свој интимен живот, па се бавтаат со сексуалната ориентација на други луѓе.

Тоа што те привлекуваат машки не те прави друг човек. Тоа да си запомниш. Човекот не се цени според сексуалната ориентација, туку според она што го носи во себе. Гледај да не се потценуваш себеси само ради тоа што те привлекуваат машки.
Добро е што си уште млад, сеуште експериментираш. Во пубертетот често се јавуваат чувства кои подоцна може и да не се повторат. Али, не се залажувај, може и да ти остане нагонот кон машки.
Пробај и со женско, гарант пред случката со батето што погоре ни ја напиша те има привлечено женско. Е па пробај со некоја од нив. Може ке ти е убаво, може не. Во секој случај ќе си знаеш на што си. Откако ке се увериш е тогаш разговарај со најблиските. Прво почни со оној во кој имаш најмногу доверба. Тачно дека живееме во Македонија, али блиските луѓе треба да те прифатат онаков каков што си. Али најпрво ти треба себе да се прифатиш себеси.
Среќно.

како препорака, пошто гејојте се склони кон самоубиства, депресии и психички проблеми многу повеќе од нормалната популација, превземи ти и твоите блиски сите можни мерки на предострожност. Нек се тргнат од дома апчиња, жилети, остри предмети, јажиња, оружје... ако живеете во зграда на повисок спрат сменете го станот за некој на приземје и нека биде постојано некој со тебе.

Recent studies show homosexuals have a substantially greater risk of suffering from a psychiatric problems than do heterosexuals. We see higher rates of suicide, depression, bulimia, antisocial personality disorder, and substance abuse. This paper highlights some new and significant considerations that reflect on the question of those mental illnesses and on their possible sources.

One important and carefully conducted study found suicide attempts among homosexuals were six times greater than the average (Remafedi et al. 1998).

http://www.narth.com/docs/whitehead.html

како препорака, пошто гејојте се склони кон самоубиства, депресии и психички проблеми многу повеќе од нормалната популација, превземи ти и твоите блиски сите можни мерки на предострожност. Нек се тргнат од дома апчиња, жилети, остри предмети, јажиња, оружје... ако живеете во зграда на повисок спрат сменете го станот за некој на приземје и нека биде постојано некој со тебе.

Recent studies show homosexuals have a substantially greater risk of suffering from a psychiatric problems than do heterosexuals. We see higher rates of suicide, depression, bulimia, antisocial personality disorder, and substance abuse. This paper highlights some new and significant considerations that reflect on the question of those mental illnesses and on their possible sources.

One important and carefully conducted study found suicide attempts among homosexuals were six times greater than the average (Remafedi et al. 1998).

http://www.narth.com/docs/whitehead.html

Момчето бараше помош, а не саркастично исмевање на неговиот проблем.

Ако малиот сака помош нека се обрати кај професионални лица, а не да кисне на нет пошто слабо кој би можел да му помогне.
Едната стана го тапшате по рамо ај ОК си, а другата ќе го прави фрик.
Заклучок: Си има психијатри, СОС централи и остали ствари за сериозни проблеми.

Момче ти немаш проблем со ориентација,имаш проблем со карактер.

Слушај Ангелбој, размислувај што за тебе е најубаво. Немој да слушаш многу родители и глупости као хомосексуалноста е болест. Тоа не е болест, тоа е определба која може да ја носиш или не. Затоа, ако те привлекуваат машки помири се и опни се со дечкото кој ти се допаѓа. Ќе ти се допадне. Ако повеќе те привлекува некое девојче, тогаш кажи и:)
Поздрав
СиКиДиКи

da da , a znaesh deka vo makedonija . poveketo pederi se diskriminirani? znaesh deka ke vodi tezhok zhivot? a? mislish toa tuku taka e.. ama toa e sho da mu prajsh.. Do mozokot e..

АМа како ќе се извадиш од тоа што си. Ако си геј, геј си. Тоа е нормално. Биди среќен што знаеш што си. Леандра има право. Имаш проблем со карактерот. Прифати се себеси онаков каков што си и дај му на дечкото да те допре. Немој да се притесњаваш мног

ama gledash deka momcheto ne saka da bide GEJ ili ... i toj se dvoumi ... Ne znaj sho saka... toa e problem do karakterot..

Момчево има проблем со главата.
Ти се дига на машки или на женски ?

Ми дојде да повратам кога ја читав темава :pov:

земи 500 па макар и 1000 денари и оди напрчи некоо к*рва... само тогај ке знаеш дали си геј или не.. как прво, ак ти се надрве, добро е... одаме екипо.. а ак не, типче само ке ти кажам оти се навагаш у deep shit... :jaj:
со срека.. :smir:

Ете ти решение ако ова не успее, полни 18 години и фаќај патот во некоја држава каде што ќе можеш да живееш ..

Мој совет

Кажа дека пред ''интимната случка'' ти се допаѓало некое девојче, значи ти се допаѓале женски. Најди го девојчето и биди со него. Сеуште си млад и сигурно ова со машките ти е игра на мозок. Биди со девојчето и види каде ке те однесе тоа, ако не на крајот барем ке знаеш што си. Ако не може со тоа девојче најди друго или ти предложија некои други варијанти. Најди и некое поповлечено девојче што би се рекло, тие се и попервезни:vozbud::vozbud:. Треба да имаш и цврст карактер и волја. Ако ги имаш тие се се може. Тоа е ако не сакаш да бидеш gay како што констатираше.

Ако си веќе gay прифати се каков што си и надевај се и најблиските околу тебе и останатите да го сторат тоа. А Македонија не е баш добро место за тоа, нека не те лаже liberation. Можеби е прифанат од најблиските, но да излезе надвор, во ноќен клуб и пред сите да се бакнува со друго машко???? не ми се веруе во тоа. Ако си навистина како што велиш Мартин над мене ти даде решение, во друга држава каде што е поприфатливо. Најважно е да си го проживееш животот и да ти е убаво, без разлика што си.

Здраво Ејнџл Бој!

Ја читав твојата тема и се запознав со твојот проблем...искрено ми е многу жал за тебе, но што можам да сторам кога не знам како да ти помогнам. Единствено шо можам да ти помогнам е да ти понудам секс...па после сексот со мене одлучувај што сакаш да бидиш...дали геј, би или стр8...

позз

конечно некој да понуди конкретно решение за случајот.....се надевам сите ќе аплаудираме на крајот....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom