Како да ја откријам својата сексуална ориентација?

• Креатор на темата Креатор на темата AnGeL.BoY
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Немој да си го упропастиш животот, сеуште имаш време...
Како што некои други ти кажаа во претходните постови, ќе ти кажам и јас...како прво, фати си девојка, помини некое време со неа и пробај ги сите благодети. Второ, избегнувај да правиш некои женски или педерастични работи, трето избери си некое хоби, фудбал, кошарка, фитнес...и последно земи прочитај малку од библијата, ако си христијанин.

Ако си одлучиш да бидеш, gay...тогаш сметај дека ќе бидеш дискриминиран во општеството и ќе наидеш на многу тешкотии и проблеми, нема да ја имаш таа можност да си создадеш свое поколение и да му се радуваш на истото.

kazi mu brat .bravo za muabetot alal ti vera :D
i jas ko mal bev vo dilema ...neznaev kakva sakam poke plava ili crna pi*ka :)
pozz

И јас на тоа се чудам...за прв пат такви мисли ми надојдоа пред околу 2-3 години...

...Kако и кај најголемиот дел хомосексуалци...

Едноставно веќе неможам да издржам!!!

Ќе издржиш, веруј. На сите ни е така на почеток, ама кога за некое време ќе си го изградиш карактерот, ќе се смееш што си пишал погоре :)
Во животот те чекаат многу убави работи. Треба да си тука за да ги осетиш. Целата оваа нервоза ќе ти се врати со среќа.

... и тие во некои работи не се совршени! Нека се запрашат самите себеси дали за нивните неможности заслужуваат навреди и исмејувања!!

Никој не е совршен. Ама ептен ќе се огрешиш ако мислиш дека твоето несовршенство потекнува од твојата сексуална ориентација.
За какви неможности зборуваш?

И јас на тоа се чудам...за прв пат такви мисли ми надојдоа пред околу 2-3 години...

--- надополнето ---

Едноставно веќе неможам да издржам!!!
Инаку сакам премногу да им се заблагодарам на некои едуцирани личности на форумов што навистина го сватија мојот проблем, моите тешкотии и сакаа да ми помогнат давајќи ги своите совети. Искрено ви благодарам многуу на сите вас!
А за останатите кои само се мајтапеја и ја исмејуваа мојата ситуација сакам да им кажам дека и тие во некои работи не се совршени! Нека се запрашат самите себеси дали за нивните неможности заслужуваат навреди и исмејувања!!

На дел од тие што се најгласни во исмевањето обавезно им се дига ако начекаат порнич со педери, батали ги, небитни се.

Уживај си, не ти се потребни никакви морално-етички совети од исфрустрирани и роботизирани лица...следи го срцето и немаш проблем :)

Прво треба да ги имаш во предвид здравствените ризици и животниот век кои те очекуваат...

Ако запловиш во водите на хомосексуалноста ризикот да добиеш некоја од следниве болештини во споредба со хетеро е следната
Не е се така розефко како што некои ти одговараат на прашањето...

The U.S. Centers for Disease Control (CDC)

Сифилис - 14 пати поголеми шанси отколку хетеро
Гонореа - 3 пати
Пицајзли - 3 пати
Хепатитис Б - 8 пати
Шуга - 5 пати
Инфекции на пенисот - 30 пати
Општи сексуално преносливи болештини - 23 пати
Инфекции на анусот,дебелото црево и рак на наведените органи - 100 пати
Сида/Хив - 5000 пати
Жртви на самоубиство - 60 пати
Жртви на убиство - 50 пати
Да станеш алкос - 3 пати
Да станеш џанак - 3пати
Животниот век е во просек 28 години помал кај хомо отколку кај хетеро...

Only one percent of men who practice homosexual sex lives to be 65 or older.

http://factsaboutyouth.com/posts/male-homosexual-behavior/
http://www.jeremiahproject.com/culture/aids1.html

Gay men are three times more likely to have alcohol or drug abuse problems. This leads to an increase in heart, lung and liver failure as well as an increase in accidental deaths. Their suicide rate is 60 times as high as the general population.
The ratio of homosexual men murdered (one in 200 deaths) was 50 times that of the general population.

Па ти види си...

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Геј си, а несакаш да си геј??
хух, во опасна ситуација си... излапај магични печурки, иди у клуб и земи флаша Џек, ќе имаш групњак гарант.
утрото ќе се чуствуваш како препороден.
кога веќе неможе по природен терк... последна солуција.

како што ти пишале повеќето се уште си мал. почекај барем уште 3-4 па дури и 5 години и самиот ќе видиш, ќе оцениш.
во пубертетот си, во најлудите години каде што уште не знаеш кој си, што си и што сакаш..така да уживај имаш време :smir:

Геј си, а несакаш да си геј??
хух, во опасна ситуација си... излапај магични печурки, иди у клуб и земи флаша Џек, ќе имаш групњак гарант.
утрото ќе се чуствуваш како препороден.
кога веќе неможе по природен терк... последна солуција
.

Сакам мало појаснување за овој пост!!! Ова е некој исфрустриран мајтап или некоја можност која што може да ми помогне?

--- надополнето ---

На дел од тие што се најгласни во исмевањето обавезно им се дига ако начекаат порнич со педери, батали ги, небитни се.

Уживај си, не ти се потребни никакви морално-етички совети од исфрустрирани и роботизирани лица...следи го срцето и немаш проблем :)

Се обидувам, но навистина веќе не знам што да правам...

Здраво на сите форумџии и форумџивки на сајтот! Како прво сакам да ви се претставам! Имам 16 години и како сите тинејџери имам милиони проблеми, но најголемиот од нив е мојата сексуална ориентација! Нема да должам многу и накратко ќе ви објаснам се!
1. Премногу ме привлекуваат машки и имам сексуални фантазии со мажи
2. Се заљубувам и во девојки, но поретко се случило (а можеби и никогаш) да ми се дигне на девојка, инаку сакам да имам секс и со девојка
3. Се чувствувам премногу лошо, т.е. не сакам да сум тоа што сум денес-не сакам да бидам ГЕЈ!

Ве молам кажете го вашето мислење. Ве молам дајте ми некој совет, што да правам, што да чинам...:nesum: Каде да се обратам, каква терапија да примам без да дознае некој!?

Ти си геј, и ке им скршиш срца на многу луѓе посебно твоите дома, и машките ке те мразат и ке те понижуваат ако дознат зашто се такви лоши, и сите ке покажуваат со прст накај тебе. Почни да го прифаќаш тоа и научи да живееш со тоа.

Ти си геј, и ке им скршиш срца на многу луѓе посебно твоите дома, и машките ке те мразат и ке те понижуваат ако дознат зашто се такви лоши, и сите ке покажуваат со прст накај тебе. Почни да го прифаќаш тоа и научи да живееш со тоа.
Работата е што не мора да дознаат надвор од семејството, а во иднина може да им каже само на најдобрите другари или другарки, и тоа претходно да го има испитано нивниот став за хомосексуалноста.

Јас имав цимери стрејтери кои откако дознаа, уште повеќе ме прифатија. Не знаете колкаво олеснување е тоа за еден геј!
Ама стрејтери ми беа цимерите, не се плашеа дека ќе се заразат од мене, како што се плашат несигурните во себе.

Баце и ја имам 16 години..Знаеш ли ти шо зборуеш...абе пиче бе пиче....пиче се менуе ли за двоцефка кажими?...Ја би ти дал 1 совет..Еднаш омрси се има после ко мува на гомно да одиш...

Сакам мало појаснување за овој пост!!! Ова е некој исфрустриран мајтап или некоја можност која што може да ми помогне?

Да, да... секако дека ќе ти помогне. Штотуку се издаде дека цело време ти си играш мајтап. Ај сеа поздрав.

земи 500 па макар и 1000 денари и оди напрчи некоо к*рва... само тогај ке знаеш дали си геј или не.. как прво, ак ти се надрве, добро е... одаме екипо.. а ак не, типче само ке ти кажам оти се навагаш у deep shit... :jaj:
со срека.. :smir:

Да, да... секако дека ќе ти помогне. Штотуку се издаде дека цело време ти си играш мајтап. Ај сеа поздрав.

Gledas deka ima 16 god, zbunet e, neznae sto saka, a ti naucna fantastika mu kaza i posle od nikade igral majtap? Kako go zakluci toa, od toa sto te prasa da mu objasnis, bravo za tebe.

--- надополнето ---

Се обидувам, но навистина веќе не знам што да правам...

Najprvo probaj so devojce, fati nekoe ili muvanje kraj, kraeva i vidi kako ke ide. Baska imas 16 normalno e toa, da si zbunet ili pak da ne ti se sviga niso zivo i divo. Imas druga opcija, ne izbrzuvaj so nikakva odluka, ostaj vremeto ke go napravi svoeto. Posledna opcija spored mene, pred da go napravis konecniot zaklucok, da pobaras profesionalna pomos, baska anonimno e toa. Na psihijatar, edna, 2, 3 seansi, ke si kazes sto imas, sto osekas i toj/taa ke ti dade objasnuvanje i pomos za da ja napravis odlukata, koja i da e.

Najprvo probaj so devojce, fati nekoe ili muvanje kraj, kraeva i vidi kako ke ide. Baska imas 16 normalno e toa, da si zbunet ili pak da ne ti se sviga niso zivo i divo. Imas druga opcija, ne izbrzuvaj so nikakva odluka, ostaj vremeto ke go napravi svoeto. Posledna opcija spored mene, pred da go napravis konecniot zaklucok, da pobaras profesionalna pomos, baska anonimno e toa. Na psihijatar, edna, 2, 3 seansi, ke si kazes sto imas, sto osekas i toj/taa ke ti dade objasnuvanje i pomos za da ja napravis odlukata, koja i da e.[/QUOTE]

И јас сакам да се обидам на психијатар, но како да успеам без да дознае некој, а особено не моите родители? Сигурно тие сеансите се многу скапи...

--- надополнето ---

Како се осмелуваш со мојата ситуација да си играш мајтап????!!!! Само јас знам како ми е на мене и низ што поминувам... Те молам поштеди ме од твоите бескорисни “совети“...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom