SkyDriver
Would like my bananna ?
ej eве кај мене што е проблемот го ставив ЦД-то и го ресетирав комп. натиснав ф8 и се појави тоа каде треба да се форматира комп. но никако да се појави првата слика стои само сина позадина и во долниот лев ќош пишува Sistem is statring windows ( почекав 10 мин и исклучив дали преба да се чека повеке или нешто не е во ред )
Кога ќе го ставиш CD-то ќе го рестартираш компјутерот и потоа при подигање на оперативниот систем, пред да се подигне оперативниот систем ќе ти се појави едно Press any key to boot CD и имаш рок 5 секинди да го бутираш CD-то, додека истекуваат тие 5 секунди... значи не оставај да истечат тие 5 секунди, притисни на ентер и ќе се бутира CD-то, потоа следува еден дел каде што во долниот лев агол ќе ти се појавуваат хардверски поими ако не се лажам... остај го тој процес да доврши и потоа следува за лиценцата дали ја прифаќаш... ќе ја прифатиш... и после тоа следува делот со партициите... среди си тамо што и како сакаш... имаш и упатство со слики... мислам дека ќе се снајдеш.
Е сеа доколку го нема тоа Press any key to boot CD, ондак влези во BIOS-от и барај ги BOOT опциите и таму намести оперативниот систем наместо од хард дискот ... да се подига од CD. Зачувај ги промените и одново рестартирај и би требало после тоа да имаш Press any key to boot CD.