Како да инсталирам Windows XP & Windows Vista (објаснето со слики)

• Креатор на темата Креатор на темата inteleghenca
  • Време на започнување Време на започнување
Ако го имаш XP цедето, напрај имиџ од него. Потоа "слипстримувај" сата драјвери во него (барај на гугл за како да го направиш ова) и ке биде океј.

Јас имам Windows Vista Starter... и сеа сакам да инсталирам Ultimate... ај ако може некој да ми објасни од како да ја инсталирам колку гига простор да оставам итн итн... Фала. :smir:

Јас имам Windows Vista Starter... и сеа сакам да инсталирам Ultimate... ај ако може некој да ми објасни од како да ја инсталирам колку гига простор да оставам итн итн... Фала. :smir:

15 гига минимум остави, а инсталацијата е многу лесна. Ако знаеш англиски, верувам ќе се снајдеш. За 25-30 минути би требало да е готово.

15 гига минимум остави, а инсталацијата е многу лесна. Ако знаеш англиски, верувам ќе се снајдеш. За 25-30 минути би требало да е готово.
А од каде можам да симнам Виста?

Aбе само влези у контрол панел, имаш таму Upgrade Vista или нешто слично, и ќе ти даде да ја опраиш или Home или Premium или Ultimate (така нешо...)

Baram pomos
Jas imam Laptop acer7520 windows vista home premium(Germanski jazik),, ama mene tolku bas nemi se sviga za mene je podobar windows XP posto po stabilen mi izgleda XP-eto..E sega sakam da znam dali bi mozel dago izbrisam vistava i da go instaliram XP i dali bi imal dalje neso problem otkako ke go instaliram xp??
ii dali mozam istite driver da gi koristam ili treba da simnam od NET?
i dali nekoj znae link za xp so podobar service pack??

Baram pomos
Jas imam Laptop acer7520 windows vista home premium(Germanski jazik),, ama mene tolku bas nemi se sviga za mene je podobar windows XP posto po stabilen mi izgleda XP-eto..E sega sakam da znam dali bi mozel dago izbrisam vistava i da go instaliram XP i dali bi imal dalje neso problem otkako ke go instaliram xp??
ii dali mozam istite driver da gi koristam ili treba da simnam od NET?
i dali nekoj znae link za xp so podobar service pack??

1. Можеш да ја избришеш Vista-та, да инсталираш XP.
2. Ќе ти требаат соодветни драјвери за XP.
3. Можеби да имаш проблеми со SATA драјверите (али ова може да се среди).
4. Windows од нет да симнеш не ти препорачувам, боље најди некој другар кој има инсталационо Windows CD и изрежај го.

1.Mozi da ima neso problem ako go simnam od net??
2.a ke moram isto dago instaliram bez dago izrezam ili mora da se izrezi na CD?

3.Dali bi mozelo da koristam2Windowsi,, vistava sto go imam i da go instaliram xp
i dali ima tutorial za koristenje na 2 windowsi??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom