Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прилагодени ама не автохтони..
И кактус opuntia humifusa расте кај нас..не значи дека треба да биде тука...
И тоа барем на 2 места-демир капија и кратовско
Сум јадел мед од тие кактуси...перфекција. Погуст и потежок со 30% е сигурно, и многу ароматичен....ќејф ми направи многу. :)

Се сеќавам на час по дендрологија....за Robinia Pseudoacacia се сеќавам на лат. име уште. Професорот спомна дека се од Јужна Амаерика донесени ама доста се прилагодени на наш терен.
Автоматски споено мислење:

Точно за медот...познато е за мед од багрем, покрај другото ко сакам звукот од милион пчели :)
Па за милион не ти гарантирам ама јас вчера имав средба со едно 20 000 ;)

Ти како емотивно да се приврза за темава, или така ми се чини?

Нешто слично на ова изгледа Лордот во темава:

А на крај 3те добермани на @gurman2

Тоа на Натка или Натан е карма, оти не си ги поправи звучниците, а одличен сервисер и беше обезбеден :rolleyes:

borot nema cvet ama ima smola ,od taa smola se pravi i lak

Плажа-тип е тип со љубов во него...другото ти се дришљовци....
не, стварно, она не ми личеше као тип шо ќе се расправа на политика
многу поише со ваше друштво некако ми делуваше

Ти да знаеш @Bodhidharma каква средба имал со 1 пчела :pos:
Изгледа со маџунот ја намамил да застане таму, не гледам друга логика :toe:

Откако ме уапа за муда ги засакав многу...си помислив курот ќе ми биде 10 пати поголем....ама ништо, сепак љубовта остана :love:

Сум јадел мед од тие кактуси...перфекција. Погуст и потежок со 30% е сигурно, и многу ароматичен....ќејф ми направи многу. :)
Оpuntia ficus indica можда имаш јадено..opuntia humifusa не се јаде...барем не комерцијално...
20190601_130612.jpg

Малце е ситен во споредба со другите кактуси(и да,перманаенто е надвор дури и во скопје)..ама сите што издржуваат студ се ситни(opuntia fragilis, opuntia polyacantha, escobaria vivipara итн)...

не, стварно, она не ми личеше као тип шо ќе се расправа на политика
многу поише со ваше друштво некако ми делуваше
Очигледно секој си има по некад лош ден....да не пишуваме за некој што не е тука, ќе имаме се надевам денови за објаснување :)

барем не комерцијално.
Халуциноген е, или нешто др.?

@Стев ногу јак ботаницхар си некој со години е по планините и полинјата а ти практицно ке казувасх сто е којнска,опасшка,маточуна,јасика,има ли појако дрво од смрека ???

Откако ме уапа за муда ги засакав многу...си помислив курот ќе ми биде 10 пати поголем....ама ништо, сепак љубовта остана :love:
Значи пчела да те касне за муда треба да дојде до нив! Ти батка или си ги размафтувал во бермуди без гаќи, па ти влетала случајно или си им го покажувал во надеж дека ќе те искасаат и ќе ти се зголеми за пет пати :pos:

@Стев ногу јак ботаницхар си некој со години е по планините и полинјата а ти практицно ке казувасх сто е којнска,опасшка,маточуна,јасика,има ли појако дрво од смрека ???
Даб..орев..костен..бука...
Боровите и шишаркарите како дрва се меки.. мериканците затоа ги делат на hardwood и softwood

Значи пчела да те касне за муда треба да дојде до нив! Ти батка или си ги размафтувал во бермуди без гаќи, па ти влетала случајно или си им го покажувал во надеж дека ќе те искасаат и ќе ти се зголеми за пет пати :pos:
Абе на работа има едно место со вегетација, багремиве се таму.....треви по 2 метра. И обожавам да мочам во природа(таму) и се има инфилтрирано.
Болка.....Штуц ма клешта беше :pos:

@Bafra се просветли ли ти со маџунот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom