Како да ги задржиме насмевките?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
277
Како старееме, така расположението паѓа. Како поминуваат годината така насмевките се намалуваат. Бројот на години е обратнпропорционален од бројот на насмевки. Проблемите и сериозноста на животот си го прават своето.

Јас по природа секогаш сум бил многу ведар и насмеан човек, но како поминува времето како навлегуваме во животот така насмевката полека исчезнува од моето лице и искрено самиот на себе сум си чуден.

Целта на темата ми е:

Како да ги намалиме грижите?
Како да ја задржиме насмевката?
Како да не заборавиме да се смееме?
Што треба да направиме за сериозноста за животот да не значи помалку насмевка за нас?

Ова дека расположението опаѓа со годините и не е некое валидно тврдење, само лично искуство. Иако, нормално е децата да бидат улаво весели, адолесцентите онака весели, а после кој како си ја наредил. Само не знам што мислиш дека ќе привлече муабетов освен розеви мотивациони мисли извадени од self-help книга и по некоја јутуб сцена од Америчка пита, кој како си сфатил. Па уште свесно да се трудам да бидам повесел бе, која запалка за депресија е тоа. Јас вака намќор сум со 20, и таман ми е.

Целта на темата ми е:

Што треба да направиме за сериозноста за животот да не значи помалку насмевка за нас?
Наједноставен одговор: smoke some weed :)

Читајте ги постовите на Sweden, there is much laugh there.

Редно да почнам пошто у најголем број случаи има вистина у тоа со насмевките...да дувнам една/две па да ме боли стојко за помала плата и што е све ср*ње :)

- грижите каде? на работа -во голем број приватни фирми е феудално ропство. Во оние каде не е, се вади маст до максимум па ретки се погодени нормални работни места, со малку грижи. Во државна фирма, откако почна партизацијата, се започна со мобинг/булинг на големо па ако не си со нив, тогаш си против и си добиваш казни и дисциплински, намалени бодови и плата (само затоа што си "си зборел малку повеќе", си се побунил за нешто или не си "нивен")...посебно изразено во последниве години-на сметка на рамковни и заслужни (да не речам од шефови ојлевци-дојлевци) вработувања. Значи кога ќе се повампири шефот (државни, недржавни), не се смееш, него гледаш да преживееш.
Во домот ситуацијата е слична, кога како млад човек ќе му дадеш до знаење на родителот дека состојбите не се розови, дека не моеш да најдеш работа да се издржуваш или ќе те избркаат од работа...родителот не може да е рамнодушен ниту да се смее, едино може да глуми (како што и најчесто се однесуваме кон младите генерации).

За насмевката во вакв доста тешки услови за повеќето граѓани, намалување на број на искрени насмевка е природен процес...али тоа е, како се зголемува број на години, човек е се повеќе заинтересиран помладите да се задоволни и насмевнати.
Да те дополнам -обратно пропорционална на годините е искрената насмевка, но правопропорционална е горката насмевка :smir:

Some things in life are bad
They can really make you mad
Other things just make you swear and curse.
When you're chewing on life's gristle
Don't grumble, give a whistle
And this'll help things turn out for the best...

And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...

If life seems jolly rotten
There's something you've forgotten
And that's to laugh and smile and dance and sing.

When you're feeling in the dumps
Don't be silly chumps
Just purse your lips and whistle - that's the thing.

And...always look on the bright side of life...
Always look on the light side of life...

For life is quite absurd
And death's the final word
You must always face the curtain with a bow.
Forget about your sin - give the audience a grin
Enjoy it - it's your last chance anyhow.

So always look on the bright side of death
Just before you draw your terminal breath

Life's a piece of shit
When you look at it
Life's a laugh and death's a joke, it's true.
You'll see it's all a show
Keep 'em laughing as you go
Just remember that the last laugh is on you.

And always look on the bright side of life...
Always look on the right side of life...
(Come on guys, cheer up!)
Always look on the bright side of life...
(Worse things happen at sea, you know.)
(I mean - what have you got to lose?)
(You know, you come from nothing - you're going back to nothing.
What have you lost? Nothing!)

Always look on the right side of life...

...и во најцрните моменти од животот Монти Пајтон можат да ве насмеат .....

...а бидејќи се живее само еднаш...не вреди да го губиме времето нервирајќи се со глупости....

Грижите ќе ги намалиме никако. Со годините, деца, семејство е невозможно да се намалат грижите.
Мислам дека во врска со насмевката до човекот е. Некои луѓе се почесто насмеани а некои луѓе не. Не е ни до грижите, ни до ништо. Туку некои се едноставно такви.
Инаку мени је осмех лајтмотив и дајбоже секогаш така да биде. Имам грижи, имам деца, ама мислам дека се е полесно и на нив им е полесно ако не допираат до нив секирациите наши... Не знам ни дали е тоа можно, ама така мислам јас....

А како да ги задржиме, искрено не знам, не верувам ни дека има универзален рецепт.... ќе се радуваме што сме живи и здрави, што уште мрдаме...што не грее уште сонце...Мислам дека секој човек може да најде за што да се радува ако сака, нели, ама на некои им е полесно да кукаат. Јас не сум од тие.

Your clothes may be Beau Brummelly
They stand out a mile --
But Brother,
You're never fully dressed
Without a smile!

Who cares what they're wearing
From Main Street,
to Saville Row,
It's what you wear from ear to ear
And not from head to toe
(That matters)

So, Senator,
So, Janitor,
So long for a while
Remember,
You're never fully dressed
Without a smile!

Шо велеа Scorpions во песната Life's like a river (1976) ...

„Don't be afraid of getting old. Life is still full of joy“
Тогаш беа млади.
Сега Скорпиите имаат по 70 години, па би сакал да ги прашам како се чувствуваат, кога ќе си ја слушнат пораката.

Како да се задржи насмевката? Не ни мора. Животот и онака е ужасен. Глуп начин да се помине времето, така да ... воопшто НИШто не е битно. Само, смеј си се, не преостана ништо друго :)

...и во најцрните моменти од животот Монти Пајтон можат да ве насмеат .....

...а бидејќи се живее само еднаш...не вреди да го губиме времето нервирајќи се со глупости....
Навистина знаат да не насмеат. А и текстот им е закон :)

Or buy yourself a clown :)

Мал милион непишани правила за тоа како да ја задржиме насмевката, како да останеме позитивни, како да имаме воља ect. изгледаат навистина смешни. Секој со своја мака што му виси над глава. Колективно добро HEMA.

Life suck !!! Life realy suck, we just need to find ways to deal with it.

Дој си од работа, свари си чоколадно нескафе, запали си фиљан, кулирај со филм...
Ете ти мед поминати 2-3 саати од денот (:

Море, све само песимисти.

Од мене ум: Избегај малце од "машината".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom