Кајгана Сонг Контест бр.110 (КСЦ #110)

• Креатор на темата Креатор на темата M-1
  • Време на започнување Време на започнување
Како да ти објаснам а да е едноставно?
Замокот е мој зато шо си смотан.
Ај сега постирај друга песна, зато шо не ти е ко шо требит.

Мора да бираш друг изведувач, а да не се повторува во претходните пријавени песни.

Последно уредено:
Чим не сум ја погодил песната, тогаш нека биде оваа.......:)

Steppenwolf - Born To Be Wild

Не би рекол дека е ова рокенрол.
Барајте негде од 1950та до кај 1959та најголемо влијание имаше во тој период.

Рок енд Рол по дефиниција е целата музика што го инспирира жанрот да еволуира во Рок. Така да, наместо дисторзии, тапани и електрични гитари, акцентот е ставен на саксофон, пијано и брзо темпо и лесни и навидум „made up“ зборови. Имаш и после 60ти години рок енд рол, али овие песни воопшто не би ги сместил таму.

Добар пример за по современ рок се Битлси, Рој Орбисон, некои песни од The Who, или оваа на Џорџ Харисон.

• Ми се допаѓа
Reactions: M-1
Не би рекол дека е ова рокенрол.
Барајте негде од 1950та до кај 1959та најголемо влијание имаше во тој период.
Јас колку што знам, сите песни со кои до сега се пријавив припаѓаат во групата на рок ен рол, па затоа и со нив се пријавив, а не со цел да тролам, како што ти ме извести преку порака. Знам дека ми понуди преку истата порака и одредени песни со кој да се пријавам, но сепак би се пријавил со нешто што го слушам. Се надевам дека сега оваа песна е соодветна на натпреваров:)

Jerry Lee Lewis - Whole Lotta Shakin' Going On

Јас колку што знам, сите песни со кои до сега се пријавив припаѓаат во групата на рок ен рол, па затоа и со нив се пријавив, а не со цел да тролам, како што ти ме извести преку порака. Знам дека ми понуди преку истата порака и одредени песни со кој да се пријавам, но сепак би се пријавил со нешто што го слушам. Се надевам дека сега оваа песна е соодветна на натпреваров:)

Jerry Lee Lewis - Whole Lotta Shakin' Going On
Абе колку шо се рабираш толку и не се разбираш, разбираш?
1. Првата пријава ти е дупла, го наруши правилото 1 изведувач = 1 песна (Пумвал пријави песна со Лед)
2. Благе везе немаш шо свирет Steppenwolf, и накрај
3. Пак не читаш и пак прекши правило 1 изведувач = 1 песна (Мојсо е пријавен претходно со Џери Ли Луис)
И јас сакам да гласаш и да те гласет на натпреваров, али греота си шо да ти речам:(

Последно уредено:
Све е евидентирано, мојт имат пропусти али неможам од мобилна верзија да средам све. Гласојте ќе ги средам саглам али за ова проштевајте ак имат грешки. Мојт да се гласат ак не, до Недела 23ч59м да ве потсетам.

@DaniBMW Chuck Berry - Johnny B. Goode
@Mojso Great Balls of Fire-Jerry Lee Lewis
@Грут Little Richard - Tutti Frutti
@Chovek The Beatles - Twist and Shout
@Vori The Rolling Stones - Paint It, Black
@pumaval Led Zeppelin - Rock and Roll
@Patience Bill Haley And His Comets - Rock Around The Clock
@EDCer Bob Dylan - Subterranean Homesick Blues
@Коловрт Roy Orbison - Oh, Pretty Woman
@K!KI elvis presley-hound dog
@beaverknight Ray Charles - What I'd Say
@M-1 Fats Domino - Ain't that a shame (јас вака ко последен се пријаввам)
@kazioX AC/DC - You Shook Me All Night Long (ги величет ко еден од наголемите рокенрол бендој, инаку не би рекол дек е оваја)
@Goodfella Joan Jett I Love Rock n' Roll (и ова не би рекол дек е рокенрол али ето компромис разумен морат да се напрајт:зелен:)
@Sungerot Bob Frankie Lymon+The Teenagers - Why Do Fools Fall In Love (Сунѓерот прати песна по ПП. Тој морат да учествуват, зш без него шо би бил форумов иначе?)

Извинете уш еднаш ак имат грешки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom