Kajgana Song Contest #342 - Britpop - ГЛАСАЊЕ

Кои 6 песни се најдобрите Britpop песни од понудените?

• Вкупно гласачи
    25
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 октомври 2011
Мислења
16.197
Поени од реакции
40.305
Локација
Скопје
Завршивме со еден од моите омилени жанрови од 90-тите, тука има песни со кои јас израснав и да можам би гласал за сите овие, но за да биде се регуларно, го ограничив гласањето на 6 песни. Гласаме до недела, 14.09, нешто пред полноќ.

До тогаш, ако сакате да ги преслушате сите песни уште еднаш:

Radiohead - Just
Oasis - Champagne Supernova
Mansun - Wide Open Space
Manic Street Preachers - Motorcycle Emptiness
Pulp - Disco 2000
The Verve - Bittersweet Symphony
Oasis - Wonderwall
Oasis - Supersonic
Blur - Song 2
Oasis - Don't Look Back in Anger
Pulp - Seconds
Travis - Why Does It Always Rain On Me?
The Cure - Friday I'm In Love
Pulp - Common People
Blur - Girls and Boys
Manic Street Preachers - A Design for Life

А ова во ревијален дел, втората песна која би ја одбрал да не ја одберев A Design For Life:

Треба да има опција да можеш да смениш глас до одредено време.
Две песни мислев ги штиклирав, ама не сум.

+1 за Bittersweet symphony и Motorcycle emptiness

Треба да има опција да можеш да смениш глас до одредено време.
Две песни мислев ги штиклирав, ама не сум.

+1 за Bittersweet symphony и Motorcycle emptiness
Ако си тука, можам да ти ја овозможам таа опција 2 минути, колку да смениш. Сакаш?

Леле за Блур - сонг 2 не гласав :facepalm: Не ја видов у анкетата а после ја видов у постот.
Нај фифа песна евр.

Он става глас за Blur, јас да Verve и пак сме исто.

Ја потајно ве хејтам, пошто иако се 2те страшно добри песни, и би ги слушал пред било која друга на листава, ниту Bitersweet ниту Song 2 ми се Britpop... што е иронично пошто ја гласав Song 2 :cautious:

Ја потајно ве хејтам, пошто иако се 2те страшно добри песни, и би ги слушал пред било која друга на листава, ниту Bitersweet ниту Song 2 ми се Britpop... што е иронично пошто ја гласав Song 2 :cautious:
Song 2 да, не е класичен Britpop, туку алтернативен рок или панк рок. Ја сместуваат во Britpop од две причини - Blur е првата, едни од пионерите на жанрот, а втората - песната е правена како пародија на гранџ музиката, па така како анти-гранџ...

Ама Bittersweet Symphony не само што е Britpop, туку е дефиниција за Britpop. Има уште малку време за гласање, ама мислам дека нема ништо да се смени, па така заслужено е победник во темава. @Смртта , мислам дека твој предлог беше, па - честитки. И бирај нова тема.

Јас пишав most popular britpop songs и таа ми ја даде. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom