Kajgana Song Contest #329 СПЕЦИЈАЛ - ДНК

Член од
15 јануари 2020
Мислења
938
Поени од реакции
3.099
Најпрво учтиво ќе ВЕ ЗАМОЛАМ за било какви политички или криви - дрини исправање на темава за случкава. 80% од бендот, прерано неславно загина во случката која за жал се случи. Темава ќе се обиде да им оддаде почит за нивната 20 годишна кариера.

Од дното на душата се надевам дека Панчо наскоро ќе излезе од болница и ќе биде се во ред со него и ако има останати повредени членови на бендот.

СЕКОЈ ПОСТ КОЈ ЌЕ БИДЕ ВО СТИЛОТ НА СКВЕРНАВАЊЕ НА НИВНОТО ДЕЛО ЛИЧНО ОД МОЈА СТРАНА ЌЕ БИДЕ ПРИЈАВЕН ДО АДМИНИСТРАТОР.

Единствено правило: НЕМА ДА ИМА ГЛАСАЊЕ И ПОБЕДНИК

Кога ќе заврши темава а тоа е 30.03 (Недела) 23:59
Следна тема ќе се отвара во принцип - Прв дојден - прв услужен односно членот кој прв ќе остави коментар на темава дека сака да ја отвори следната после споменатиот датум и час.

п.с
Кисело благодарам до @StoleD кој во овие тешки моменти ми ја префрли топката за следниот KSC.

Од мене оди песната која и ја посветував на мојата сегашна сопруга а тогаш девојка.

Кажими како без тебе да бидам кога ми требаш кога ми требаш….

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.064
Поени од реакции
1.878

Нека почиваат во мир. Ги гледав во живо и ги испоштував во 2022 во Борис. Капа доле за тоа што останаа актуелни после 20 години.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.199
Поени од реакции
13.643
Доста сум носталгичен по времето кога излезе песнава, не дека беше нешто добро тогаш, скоро се беше полошо (на приватен план), но тие времиња ме направија личноста која што сум денес. Конкретно песнава ме потсеќа на едно време кога не се возеа брзо бесните коли по населени места, туку најспоро што може, со музика до даска пуштена и како патрола поминувааат на улицата моја на Водно батките со јаки коли, се тресеа прозорите од куќите и ечеше “Сакам сами да сме ние, кога градот спие...“. Имаш таман време да ја чуеш песната дур помине колата, дека во тивка населба и на стотици метра подоле се слушаше музиката. Немав интернет, ниту кабловска, па така доста нови песни дознавав и на овој невообичаен начин, како и од музичките спотови кои одеа на телевизијата K15 Music.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.455
Поени од реакции
38.562
Лесно не ми е, а кажано е се...

Светол пат Андреј и сите останати музичари од бендот кои прерано заминаа. Оставија белег, верувам дека уште многу, многу генерации ќе ги слушаат нивните песни, особено овие од почетокот на нивната кариера, пред да почнат да лутаат со стиловите. Панчо - побрзо опоравување, верувам дека тој има уште што да „каже“.

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.893
Поени од реакции
1.662
Почивање во мир и на членовите и на македонската музичка сцена за жал само ДНК и Лозано правеа нови песни и хитови...

Член од
31 октомври 2023
Мислења
70
Поени од реакции
168
Почивај во мир Андреј, најтажно од се е што ќерка ти нема никогаш да те преболи...

Јас им ги знаев постарите песни од пред 20 год кога се вртеа на МС тв. Многу малку сум во допир со македонска поп музика денес, а и поп музика воопшто, ама еве ова ми фати уво

Kajgana Shop

На врв Bottom