Kajgana Song Contest #317 - Најдобра последна песна од финале на серија

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.554
Поени од реакции
4.483
Холи фак, само @StoleD, @JagodicaBobica и @Darklady ја сфатиле темата и имаат постирано согласно барањата на самиот натпревар. Амам бе луѓе, секогаш ми се дешава истово, да ви бара човек музичка тема ќе постирате песна, да ви бара интро, ќе постирате задна песна, затоа читајте го воведот на темата пред да постирате. Значи да повторам последната песна од последната сцена на некоја серија.

@DonRistovski од која финална сцена на серија е песнава?
Friends
Edit: океј, финална исправка:
сеа таман ли е?

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.114
Поени од реакции
23.589
Поглупа тема,амин.

Што е следеќо?
Омилена мелодија што некој актер си гу сфиркаја сс уста у некој филм?
Kjuti ne davaj idei ziti se.
Tolku ja iskomplicira, kako tender za vladin proekt ko ke se znaj koj treba da go dobie pa izmisluvaat gluposti.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.669
Поени од реакции
35.322
Tolku ja iskomplicira, kako tender za vladin proekt ko ke se znaj koj treba da go dobie pa izmisluvaat gluposti.
Кој треба да го добие „тендеров“ конкретно?:cautious:

Јас темата на прво читање ја сфатив од ова :toe:

па да видиме која финална песна на некоја серија ви оставила најголем впечаток досега.
Темата бара песна од последната епизода на серија.

Одјавна шпица e нумера со која завршува секоја епизода, ама таа секогаш е истата.
Еве ги intro и outro на Сексот и градот.

Ама песна конкретно за оваа тема, е финалната песна што ја постира @Zlatikevichius - You've Got the Love" by Candi Staton

Се надевам дека сега е појасно. :pipi:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.114
Поени од реакции
23.589
Кој треба да го добие „тендеров“ конкретно?:cautious:
Nikoj, taka e muabetot ko ke se kompliciraat rabotite bezpotrebno.

Јас темата на прво читање ја сфатив од ова :toe:
Ti i uste dvajca bez trojca :toe:

Темата бара песна од последната епизода на серија.

Одјавна шпица e нумера со која завршува секоја епизода, ама таа секогаш е истата.
Taka de rekovme, samo ova povekje ispadna kako kviz otkolku natprevar. Ljugeto povekje vreme potrosija da ja najdat pesnata koja odgovara na kriteriumite otkolku kvalitetot na samata pesna .

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.811
Поени од реакции
11.840
Со оглед на тоа што веќе скоро сите стилови и жанрови ги поминавме, се решив да бираме најдобра песна од некое финале на ТВ Шоу, без разлика на кој жанр серијата припаѓа, драмска или ситком. Значи ја бираме одјавната песна од некое шоу, па да видиме која финална песна на некоја серија ви оставила најголем впечаток досега. Песната или серијата не смее да се повторува.

Започнуваме.
Буквално во воведов ви е објаснето како на петгодишни деца, ама многу е тешко да се прочитаат и разберат две реченици.

Инаку темата е многу интересна, растени сме со многу квалитетни и легендарни серии со легендарни финалиња, изборот на последната песна го правеше самото финале полегендарно, а и многу песни станаа култни благодарение на финалето. Кога и да ја слушнам Don't Stop Believen' одма ме асоцира на Тони во дајнерот со фамилијата, песната на Сиа одма ме асоцира на Six Feet Under, а доста песни се станати многу популарни откако биле во финалето на некоја серија како Baby Blue во Брејкинг Бед или Come join me the Murder во финалето на СОА. Ова вака сега што ми текнуваат во моментов, плус серии од типот на Scrubs, How I Met Your Mother или Mr Robot со одличен soundtracks и одлични финални песни што буквално ги носеа серии на друго ниво.

Многу поинтересно за разлика од no brainer теми од типот 'лабаво' и слично, во некои други времиња кога форумов беше по жив темата сигурно ќе беше многу пофренквентна, кога на форумов имаше поинтересни ликови. Сега е како да го цитираш Шекспир во меана. Секогаш кога сум учествувал на нечиј друг контест сум ги почитувал правилата на темата без разлика колку и да била глупа темата, така да што сакате постирајте as if I care, не можам да се замарам со глупости.
Тајлер Out.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.756
Поени од реакции
26.763
Буквално во воведов ви е објаснето како на петгодишни деца, ама многу е тешко да се прочитаат и разберат две реченици.

Инаку темата е многу интересна, растени сме со многу квалитетни и легендарни серии со легендарни финалиња, изборот на последната песна го правеше самото финале полегендарно, а и многу песни станаа култни благодарение на финалето. Кога и да ја слушнам Don't Stop Believen' одма ме асоцира на Тони во дајнерот со фамилијата, песната на Сиа одма ме асоцира на Six Feet Under, а доста песни се станати многу популарни откако биле во финалето на некоја серија како Baby Blue во Брејкинг Бед или Come join me the Murder во финалето на СОА. Ова вака сега што ми текнуваат во моментов, плус серии од типот на Scrubs, How I Met Your Mother или Mr Robot со одличен soundtracks и одлични финални песни што буквално ги носеа серии на друго ниво.

Многу поинтересно за разлика од no brainer теми од типот 'лабаво' и слично, во некои други времиња кога форумов беше по жив темата сигурно ќе беше многу пофренквентна, кога на форумов имаше поинтересни ликови. Сега е како да го цитираш Шекспир во меана. Секогаш кога сум учествувал на нечиј друг контест сум ги почитувал правилата на темата без разлика колку и да била глупа темата, така да што сакате постирајте as if I care, не можам да се замарам со глупости.
Тајлер Out.
Не се организира тема со Тајлер аут. Ја кога организирав тема на секого посебно по 1000 пати му пишував и му објаснував за воедно и тие што ги интересира да научат нешто. Од 10 -12 пијавени само 3ца од прва погодија што песни им барав.
На крај краева заборавив и ја како домаќин да идам со песна затоа што чекав прво сите да се пријават со нивните one hit wonder или првпат и последен пат чуени песни и поише време трошев да објаснам што и дали имаат утнато него да мислам на мојот избор.

Kajgana Shop

На врв Bottom