Kajgana Song Contest #301- Најнеомилена/омразена песна од вашите омилени бендови

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Значи песна што најмалку ја сакате од некој ваш омилен бенд, можеби има и песна што ја мразите или едноставно ја сметате за најлоша песна од бендот што го сакате многу.
Мене ми се падна да отворам јубилејка Kajgana Song Contest #300 :pipi:

Песнава не ја мразам не ја сметам ни за лоша, не е дека не ја сакам, али е песна што многу ретко ја пуштам и би рекол дека ми е најмалце омилена од Санаториум

Ако не се лажам, рокот е до Петок према Сабота на полноќ 00:00.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.785
Поени од реакции
21.318
Дури не ми се веруе дека е трака од мој најомилен бенд Шпонгл.Ич не е у тј стил.
Ама мислу дека трака ке му се сфиѓа на @Ska Maniac
Слушај гу брат.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.493
Поени од реакции
26.052
И овој и предходниот натпревар или појма си немате од музика, или ја се дружам овде со погрешни фаци, или пак можеби среќа и богатство е сите со тотално различни вкусови да сме се собрале овде. Мене Chop Suey и Despacito ми е многу ок и топ песни да ги слушам кога сум во тој муд или да ме размрдаат да играм на латино или метал свирка.
На пример од Суперхикс мене најнемилена или нај мех ми е Лута Ганџа. Од авион се гледа дека е исилувана да се направи само за да имаат и нешто метал на репертоар. @Tonchie само на оваа песна почна да скока и да се шутка. Дури и на Ace of spades дремеше.

Оваа песнава на @парва мене ми се свиѓа. Ако цел албум имаат во ваков фазон нека го праќа. Колку што можев да ја детектирам ( и модераторката @Darklady нека ме поправи ако грешам ) е микс на ска -џез со примеси на свинг и психоделија. Фаќа дури и некои моменти како Фолтин што свират - кабаре. Оцена и давам 4.5 од 5. Убаво вози. Башка ми се свиѓа што претпоставувам дека овие Шпонгл се некоја електроника а песнава е најмамлце електроника (барем инструментите звучат природно).

Онтопик :
Не можам да одвојам една песна. Моите омилени бендови имаат цели фази во творењето или цели албуми што им се тиња.
На пример од Суперхикс од последниот албум од 11 песни само Скарантин ми се свиѓа.
Од Арктик Манкис цел албум каде се Do i wanna know ? и R U mine ? им е тиња за разлика од албумите предходно.

Ќе учествувам со оваа песна :
Тотално е ван контекст од цел албум а сите останати песни им се во хармонија со атмосферата на албумот, башка не е ни нивен стил. Очајно - патетична е и тоа не саркастично туку реално. Сега дури приметувам дека и официјалниов спот е срање у боја и исто така ван контектст со стилот целиот бенд. Кој ги има слушано ќе се сложи со мене.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.636
Поени од реакции
35.176
( и модераторката @Darklady нека ме поправи ако грешам ) е микс на ска -џез со примеси на свинг и психоделија
Psychedelic, ska, swing, ambient psy. Shpongle is it own genre :love:

Јас ќе одам со Metallica. Ова ми е најгрдата нивната песна.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.456
Ги вртев во глава бендовите што ги слушам и ретко кој од нив има направено таква утка за да кажам де бре што ви требаше ова. И тогаш ми текна. И тоа без конкуренција најлошата песна од бенд што го слушам е оваа:

Златна песна да унаказиш со волов, ова е промашај не на векот него на милениумот. Одвратно.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.321
Поени од реакции
5.350
М
Дали ја разбра поентата на постот?

Ако мислиш на делот омилен бенд неам еден, не сум у трето одделение :icon_lol:
Мислев на песната, да не мислеше најдобра песна. Зошто никој друг немаше да ја стави таа.

Kajgana Shop

На врв Bottom