И овој и предходниот натпревар или појма си немате од музика, или ја се дружам овде со погрешни фаци, или пак можеби среќа и богатство е сите со тотално различни вкусови да сме се собрале овде. Мене Chop Suey и Despacito ми е многу ок и топ песни да ги слушам кога сум во тој муд или да ме размрдаат да играм на латино или метал свирка.
На пример од Суперхикс мене најнемилена или нај мех ми е Лута Ганџа. Од авион се гледа дека е исилувана да се направи само за да имаат и нешто метал на репертоар.
@Tonchie само на оваа песна почна да скока и да се шутка. Дури и на Ace of spades дремеше.
Оваа песнава на
@парва мене ми се свиѓа. Ако цел албум имаат во ваков фазон нека го праќа. Колку што можев да ја детектирам ( и модераторката
@Darklady нека ме поправи ако грешам ) е микс на ска -џез со примеси на свинг и психоделија. Фаќа дури и некои моменти како Фолтин што свират - кабаре. Оцена и давам 4.5 од 5. Убаво вози. Башка ми се свиѓа што претпоставувам дека овие Шпонгл се некоја електроника а песнава е најмамлце електроника (барем инструментите звучат природно).
Онтопик :
Не можам да одвојам една песна. Моите омилени бендови имаат цели фази во творењето или цели албуми што им се тиња.
На пример од Суперхикс од последниот албум од 11 песни само Скарантин ми се свиѓа.
Од Арктик Манкис цел албум каде се Do i wanna know ? и R U mine ? им е тиња за разлика од албумите предходно.
Ќе учествувам со оваа песна :
Тотално е ван контекст од цел албум а сите останати песни им се во хармонија со атмосферата на албумот, башка не е ни нивен стил. Очајно - патетична е и тоа не саркастично туку реално. Сега дури приметувам дека и официјалниов спот е срање у боја и исто така ван контектст со стилот целиот бенд. Кој ги има слушано ќе се сложи со мене.