Ова е песна со најмакедонски мелос во 3/4.Немам омилен бенд, од тие неколку што ги слушам најмногу: Muse, Klaxons, Arctic Monkeys, Editors, Poets of the Fall од сите најдов по некоја која не ја сакам ич. И мислам дека ќе победеше Atlantis to Interzone на Klaxons, да не ми текнеше на ова богохулие кое можеби не е од мојот најомилен бенд, ама е од бенд што го сакам и слушам, а и сите го знаете. Ladies and Gents, смртната рана на Бјело Дугме:
Седум осмини мислиш? 3/4 не знам колку има врска со Македонија. Ама каква врска има тоа. Ова е песна со која еден бенд од new wave / progressive rock, се преориентираа кон нивната турбо-фолк фаза. Дури и тажно е.Ова е песна со најмакедонски мелос во 3/4.
Да на7/8 мислев.Седум осмини мислиш? 3/4 не знам колку има врска со Македонија. Ама каква врска има тоа. Ова е песна со која еден бенд од new wave / progressive rock, се преориентираа кон нивната турбо-фолк фаза. Дури и тажно е.
Тифа е овој што пее тука. Си ја слушал - „Ево има година“?Да на7/8 мислев.
Бендот не се преориентира , туку Бреговиќ. Еве и соло кариерите на Жељко Бебек и на Ален Исламовиќ немаат ни една песна со фолк примеси.
Ееее одамна беше кога ги гледав во живо на концертот на Ајдучка Чешма поред Београд.Тифа е овој што пее тука. Си ја слушал - „Ево има година“?
Патем, Бреговиќ бил бендот.
А Ален Исламовиќ упати еден посебен поздрав до тебе:
INDIRA RADIC & ALEN ISLAMOVIC - LOPOV (Grand Show)
Indira Radic i Alen IslamovicMuzika: Goran Ratkovic RaleTekst: Marina TucakovicAranzman: Goran Ratkovic RaleZabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snim...www.youtube.comMilica Pavlovic & Alen Islamovic - Jos se branim cutanjem - (Official Video 2016)
Prva numera koja je predstavljena publici sa drugog studijskog albuma “Boginja” je pesma “Još se branim ćutanjem”. Duet koji je Milica uradila sa poznatim pe...www.youtube.com