Kajgana Song Contest #301- Најнеомилена/омразена песна од вашите омилени бендови

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.718
Поени од реакции
36.572
Немам омилен бенд, од тие неколку што ги слушам најмногу: Muse, Klaxons, Arctic Monkeys, Editors, Poets of the Fall од сите најдов по некоја која не ја сакам ич. И мислам дека ќе победеше Atlantis to Interzone на Klaxons, да не ми текнеше на ова богохулие кое можеби не е од мојот најомилен бенд, ама е од бенд што го сакам и слушам, а и сите го знаете. Ladies and Gents, смртната рана на Бјело Дугме:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.158
Немам омилен бенд, од тие неколку што ги слушам најмногу: Muse, Klaxons, Arctic Monkeys, Editors, Poets of the Fall од сите најдов по некоја која не ја сакам ич. И мислам дека ќе победеше Atlantis to Interzone на Klaxons, да не ми текнеше на ова богохулие кое можеби не е од мојот најомилен бенд, ама е од бенд што го сакам и слушам, а и сите го знаете. Ladies and Gents, смртната рана на Бјело Дугме:

Ова е песна со најмакедонски мелос во 3/4.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.718
Поени од реакции
36.572
Ова е песна со најмакедонски мелос во 3/4.
Седум осмини мислиш? 3/4 не знам колку има врска со Македонија. Ама каква врска има тоа. Ова е песна со која еден бенд од new wave / progressive rock, се преориентираа кон нивната турбо-фолк фаза. Дури и тажно е.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.158
Седум осмини мислиш? 3/4 не знам колку има врска со Македонија. Ама каква врска има тоа. Ова е песна со која еден бенд од new wave / progressive rock, се преориентираа кон нивната турбо-фолк фаза. Дури и тажно е.
Да на7/8 мислев.
Бендот не се преориентира , туку Бреговиќ. Еве и соло кариерите на Жељко Бебек и на Ален Исламовиќ немаат ни една песна со фолк примеси.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.718
Поени од реакции
36.572
Да на7/8 мислев.
Бендот не се преориентира , туку Бреговиќ. Еве и соло кариерите на Жељко Бебек и на Ален Исламовиќ немаат ни една песна со фолк примеси.
Тифа е овој што пее тука. Си ја слушал - „Ево има година“?

Патем, Бреговиќ бил бендот.

А Ален Исламовиќ упати еден посебен поздрав до тебе:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.514
Поени од реакции
26.158
Тифа е овој што пее тука. Си ја слушал - „Ево има година“?

Патем, Бреговиќ бил бендот.

А Ален Исламовиќ упати еден посебен поздрав до тебе:
Ееее одамна беше кога ги гледав во живо на концертот на Ајдучка Чешма поред Београд. :icon_mrgr:
Да сум ја слушал, на радио ја вртат цело време.

Баш дека Бреговиќ бил бендот затоа и си мењале правци како ќе им текне, т.е. како него ќе му текне. Не ме сфаќај погрешно. Мене ми е и сега омилен Бреговиќ со Оркестарот за свадби и сахрани и со сите 1000000 кавер плагијати.

За Ален мислам дека ова му е повеќе од апспект на бошњачка музика и поддршка на локални музичари а не за поддршка на шабанлукот.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.898
Поени од реакции
11.207
Ајмо екипа, последен ден за предлози.

Kajgana Shop

На врв Bottom