Kajgana Song Contest #271 - Државни химни

• Креатор на темата Креатор на темата The Accountant
  • Време на започнување Време на започнување
@Darklady ќе може да играме без химната на НЗ затоа што однапред знаеме дека ќе победи ?

Не за друго, туку дека ме потсеќа, иста е, како таа на златната, злосреќна Федерација - СФРЈ!

Иначе мислам дека музиката, аранжманот на полскава е постара од југословенската.

Веќе постирана погоре, менувај :)

Не за друго, туку дека ме потсеќа, иста е, како таа на златната, злосреќна Федерација - СФРЈ!

Иначе мислам дека музиката, аранжманот на полскава е постара од југословенската.

@Darklady
@Zlatikevichius
Делејт кога ќе можете претходно е постирана :)

• Ми се допаѓа
Reactions: 831
Химната е потребно да е на официјална сегашна/бивша држава. Тибет е само регион. Те молам промени ако не ти е проблем.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
Нема врска ако е регион, има официјална химна. Исто и сојузните држави во САД имаат свои посебни химни па не се држави, само региони. Ако гледаш така, ни на Нов Зеланд химната не треба да се прифаќа, зашто на Нов Зеланд како дел од Комонвелтот, официјална химна е God Save the King на Велика Британија. Исто и Австралија, Канада, и уште 53 други држави.

Нема врска ако е регион, има официјална химна. Исто и сојузните држави во САД имаат свои посебни химни па не се држави, само региони. Ако гледаш така, ни на Нов Зеланд химната не треба да се прифаќа, зашто на Нов Зеланд како дел од Комонвелтот, официјална химна е God Save the King на Велика Британија. Исто и Австралија, Канада, и уште 53 други држави.
Како тоа сојузните држави на САД не се држави?:cautious:
Пример Калифорнија си гласи „Сојузна ДРЖАВА Калифорнија“ или Нов Зеланд ти е официјална држава, без разлика што е дел од Комонвелтот или Австралија исто.

Како тоа сојузните држави на САД не се држави?:cautious:
Пример Калифорнија си гласи „Сојузна ДРЖАВА Калифорнија“ или Нов Зеланд ти е официјална држава, без разлика што е дел од Комонвелтот или Австралија исто.
ОК де, семантика. Сакав да кажам: сојузните држави не се самостојни, независни држави, а имаат свои химни. Тибет е исто еден од петте автономни региони на Кина, односно исто што и Калифорнија во САД.

Не ми беше тоа поентата за Нов Зеланд, туку дека членот од погоре вика дека химната на Тибет не била официјална химна и затоа не требало да учествува. Па официјална химна на Нов Зеланд е God Save the King, химната на Велика Британија. Тоа ми беше поентата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom