Kajgana Song Contest #263 - Една од првите песни

Член од
16 мај 2021
Мислења
814
Поени од реакции
4.342
...што сте ги чуле откога памтите за себе :) Што ви оставила некаков впечаток, таму некаде со 3, 4, 5 годинки... мала хеј мала знај, љубав има лажни сјај.., скалинада, скалинада...

Еден релативно непознат пејач што потсеќаше на Чола

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.121
Поени од реакции
25.536
Првото сеќавање во животот за кое мајка ми се чуди како го имам затоа што не сум имал уште ни 2 години е како истрчувам од публика на сцена и Неда Украден ме дига во раце. Сум ја обожавал и не сум заспивал без Зора је сванула. Делот што не се сеќавам е дека во бекстејџот после концертот Неда ме изгушкала и избакнувала и без тоа да го знае ми го трасирала патот и поставила жарчето за сите понатамошни биртијашки ноќи што ќе ги поминам во животот.

Член од
20 мај 2023
Мислења
594
Поени од реакции
2.673

Имаше една локална телевизија мислим дека ја пуштаа по 5 пати на ден. Уште не бев прваче, татко ми ме имаше снимано како ја пеам. Оваа и срце је моје виолина :oops:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.156
Поени од реакции
9.843
Лео на Калиопи и чајот со сомнително потекло... Ја сум 80-та роден и отсекогаш ми се мотала низ глава оваа песничка.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.925
Поени од реакции
37.126

Инаку, слично како @Sussaro , една од првите песни кои ги знаев од А до Ш беше на Неда Украден: Шај роде, шај - https://www.youtube.com/watch?v=oYSA9OgCx6Q :pos: Нормално дека нема да играм со неа, Чола ми е далеку подраг. Првата касета која ја имав во животот беше баш „Да ти кажем шта ми је“ (1990) - албумот на кој ја има „Еј, драга, драга“. Тоа е една од песните кои најверојатно најмногу пати ја имам слушано во животот, зашто по сто пати на ден ја вртев касетата де од една, де од друга страна.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.345
Поени од реакции
5.469
Моите викаат дека сум го сакал многу Аца Лукас, ама на тоа баш и не се сеќавам. Најрано што се сеќавам е дека имав касета од Куку Леле и само тоа слушав. Посебно Куку Леле песната, тука во позадина има детски гласови па може и затоа највеќе ме терало да ја слушам таа.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.911
Поени од реакции
27.186
Ако може со двеве песни да учествувам како дуо да се бројат ?
За жал или за среќа во такво време пораснав каде што други хитови се слушаа.

Член од
14 февруари 2013
Мислења
1.802
Поени од реакции
2.370

Одејќи кон семејната викендичка на Плачковица, со касета на Леб и Сол во Пунтото од '95, се слушаше песната и не дозволував да се врти.
Веројатно и заради тоа, Леб и Сол ми станаа и останаа омилен бенд.
Добри мемории од детството...

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.675
Поени од реакции
35.366
"Јас ќе пеам и ќе свирам, а ти седи долу и плескај со рацете, ти ќе си публика“ и клика play на касетофонот. :icon_mrgr:
Брат ми качен на тросед, во раце ја држи зелената пластична тепалка за теписи (неговата импровизирана гитара) и пее на цел глас „Kuda si posla sa tim tamnim ocima ,,,
А „публикава“ пее со него :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom