Kajgana Song Contest #259 - Песна која вие би ја посветиле некому

Z

zmej gorjanin

Гостин
ОК, темата е се пријавувате со песна која сакате да ја посветите на личност/личности од вашиот живот. Дали во песната стиховите ве потсеќаат на некоја ситуација со таа личност или самата личност или само мелодијата има значење за вас и за таа личност оставам на вас. Значи не мора стиховите да бидат пресудни во изборот т.е само стиховите да ве потсеќаат или да ја наоѓате таа личност во стиховите. Не мора да биде љубовно романтична, односно да биде посветена на брачен/љубовен партнер, може да посветите на другар/другарка, родители, деца, домашни миленици како и на личности кои поради разни причини не се повеќе до вас итн. А да, и не мора да спомнете кому ја посветувате, али ако сакате можете и тоа. :)

Пријавувањето трае до Петок вечер.

А јас одам со една преработка од The Rolling Stones...

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.718
Чичко ми беше најјака личност што сам гу запознаја у живот. Он беше едн од први хипици на овија простори. Бија е на Вудсток и на безброј афтостоп хипи авантуре низ сфет. Он ми беше идол. Ради њега носу малу хипи сребрену алку(менѓуша) на уво. Нема да гу изваду до смрт. Такфа кул интелигенција ретко се раѓа. Он беше испратен сс аплауз.
Док се спушташе кофчег, овај песна се поеше меѓун расплакани стари скопски хипици и најблиски чланови од семејстфо...
Сакам те чичко Виде!

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.852
Поени од реакции
20.356
Баба ми, жената која ме израсна, секој ден ми недостига се повеќе :(

Kajgana Shop

На врв Bottom