Kajgana Song Contest #202 - Грчка музика

• Креатор на темата Креатор на темата П²
  • Време на започнување Време на започнување
Песнава случајно ја открив пред некој месец и летово ми беше едно од ретките нешта кое успеваше да ме орасположи и да ми ги оттргне мислите од сите глупости кои ми се случуваат во моментов. Убаво летно хитче, кај мене носи неверојатна позитивна енергија и барем за тие скоро 4 минути ме прави да заборавам на се. Верувам дека ова би била и одлична песна за пиење, ама таа намена би и ја истражил во иднина. До тогаш...

Ај пошто Вангелис е веќе еднаш пријавен, нека биди со оваа

Последно уредено:
Пошто освен Die For You никој ништо друго од Antique не сподели, морам! (Иако останува Elefteros мојот избор). Се ова подолу ме потсеќа на детството:

...и од нешто подоцна:

После, кога станува збор за Грција, не можам да не го спомнам и бонбончево:

Секако, мора да се спомнат и Ана Виси и Деспина Ванди:

...многу јака песна, кој го разбира текстот, многу ми е жал што почина можеби најдобриот грчки машки глас.

Пошто освен Die For You никој ништо друго од Antique не сподели, морам! (Иако останува Elefteros мојот избор). Се ова подолу ме потсеќа на детството:

...и од нешто подоцна:

После, кога станува збор за Грција, не можам да не го спомнам и бонбончево:

Секако, мора да се спомнат и Ана Виси и Деспина Ванди:

Чим ја видов темата немав дилема дека ќе одам со Antique. Opa Opa и Se Thelo ми беа во опција пошто и мене ме враќаат во детството. На крај сепак се одлучив за Die For You која уште ми е најдобра грчка евровизиска песна и ќе ми беше многу драго да победеа таа година а не со My Number One.

Да влетам и јас во натпреваров :)

Хепта, каков пенал имаше тука да ги ставиш Rotting Christ, ама заеба работа. Џабе ти е цела таа фаталистичка посветеност со шизофрено комуницирање со ајвази, ебавање кози во абито на Сицилија, новоеонско ругање на христијани и генерално немање на индивидуален живот вон тие граници кога вака на основен предизвик паѓаш. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom