Kajgana Song Contest#174 - Макфест

• Креатор на темата Креатор на темата Darklady
  • Време на започнување Време на започнување
Како за почеток ке почнам со Калиопи која 1986 настапи со симпатично бело маче на рамото.Машкиот свет во салата веднаш свика Мама миа каква МАЧКА ! Не успеавме да дознаеме за која мачка штипските мачори се беа определиле

Последно уредено:
Се моли Злате да направи update на Kajgana Song History :pipi:навистина е корисна
Се моли @Acid да ја направи @Darklady модератор во Музика. Јас немам ингеренции таму, ќе треба да ми ја отклучат. :(

Ухуу браво за темава, огромен фан сум на песните од Макест, голем дел од нив ја сочинуваат мојата компилација на песни која е поставена во потписот на мојот акаунт. Оваа песна ми е чиста 10ка, нешто толку многу прекрасно и нежно, буквално топи песнава, од истава песна има и видео од настапот на Макфест само што на моменти исчезнува звукот, па затоа нека стои оваа чиста верзија. Исто така сакам да ја искористам приликата да го пофалам ликот и делото на Лидија, кој го нема слушнато нејзиниот настап на песната “Што те нема“ во 2010 година, му промакнала можеби најдобрата изведба во живо на една поп песна во македонската историја. Исто така сакам да ја издвојам и песната “Болна вистина“ посветена за нејзината пријателка која останува во количка, таа песна камен распрснува.

Последно уредено:
Преубави песни, јас ќе гласам само за една...за најслаткото "наоколу" испеано, песниште.

Ухуу браво за темава, огромен фан сум на песните од Макест, голем дел од нив ја сочинуваат мојата компилација на песни која е поставена во потписот на мојот акаунт. Оваа песна ми е чиста 10ка, нешто толку многу прекрасно и нежно, буквално топи песнава, од истава песна има и видео од настапот на Макфест само што на моменти исчезнува звукот, па затоа нека стои оваа чиста верзија. Исто така сакам да ја искористам приликата да го пофалам ликот и делото на Лидија, кој го нема слушнато нејзиниот настап на песната “Што те нема“ во 2010 година, му промакнала можеби најдобрата изведба во живо на една поп песна во македонската историја. Исто така сакам да ја издвојам и песната “Болна вистина“ посветена за нејзината пријателка која останува во количка, таа песна камен распрснува.

одлична пејачка штета што не е активна повеке од 10 год сега ке постирам исто така 10 ка песна од нејзе
Автоматски споено мислење:

Макфест 1993

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom