Кајгана собиранки

na.
Letovo u park. Skuzhiv deka ne trea da idam na masovni sobiranki, poshto od shto sakash so site da napraish muabet, so nikoj ne stigash -.-
Upoznav preku 20dushi, od koi shto samo so 3ca uspeav da napraam nekojsi muabet -.-

I taka.
Затоа ко мене, ќе си седиш на страна, и ќе доаѓаат кај тебе сите, па така ќе моеш да си напраиш муабет со сите :)

И така...

Ма какво шиткање, торба шминки за секој случај, да не нема каде што се оди парфимерија. Иначе покрај многуте мании кои ми се доблест ми е колекционерство на убави работи ( чанти, чевли, шминка, долен веш, накит, комшии, белосветски типови, отпишани керки и синови, а најповеќе колекции имам од оцртувачи за веѓи - треба да ми се црни, а не ми се)
и ја сум комшија!:vozbud:

Јас присуствував на едно мини-собиранче во Охрид , оломнани мислам :). Се запознав со 7-8 души , онака попрајвме кафе-муабет, фино беше :).
Е сеа колку останатите се сеќават дека се запознале со мене, не знам :)

Мојата собиранка историја започнува пред 2 ипол години во летот 2008-ма, кога за првпат запознав член од Кајгана. Тоа беa SSS-Stolica и ZeroStyle. После тоа се решивме дека ние е време да се претставиме и пред другите и се сеќавам појдовме на една собиранка во Бариста каде запознав еден куп фини и интересни ликови, Маца и Пиратот, Crazy in Love, Бидиков, Џену, Мац и останатите. После тоа следеше собиранката во Ало Ало па таму запознав уште повеќе луѓе, ПараноиК, тетовчаните, statusQuO и DonJas, и уште многу други членови. Е после тоа следеа уште многу собиранки во Бариста, кога и да навратев во Скопје секогаш се случуваше нешто и идевме некаде. Собиранкиве ми навраќаат еден куп драги спомени, едвај чекам да се вратам во Македонија и пак да одам на некоја собиранка :)

Ноп. Традиционално преку лето се прават во Охрид. Сме правеле и во Велес (една како голема, и голем број помали). Мислам дека имаше еднаш и Струмичка собиранка за жителите од источна Македонија.

Ај една Велешка у скоро време да напраиме...?

Првата собиранка се случи кога дојдов во Скопје да се запишам на факултет, се договаравме со Џену и ми рече ќе дојдат уште некои луѓе и се изненадив кога видов колкава багра имаше собрано. :) Запознав еден куп луѓе. И дружењето продолжи.
Од тогаш Бариста стана асоцијација за кајганџии и интелигентни, опуштени и фини муабети.

Се собравме и во Струмица неколку пати, сме се наоѓале и неофицијално заедно на некои места и сфатив дека секаде не` има. :)
Бев на претходниот голем собир во Миднајт меѓутоа многу повеќе ги ценам мини-собирите каде можеш културно и цивилизирано да си правиш муабет отколку да се дереш во гужви и гласна музика, а единствениот муабет да биде 5 минути надвор, пред кафич на цигара.

Затоа ко мене, ќе си седиш на страна, и ќе доаѓаат кај тебе сите, па така ќе моеш да си напраиш муабет со сите :)

И така...

Никој не ме сака на форумов, не сум фаца -.-
Така ако си седам и чекам да дое некој да ми праи муабет, нема ни надеж дека ќе отворам уста.
Вака барем...два реда муабет сврзуеш со кого ќе стигнеш xD
А да, и да кажам дека Dark King ме натера да дојам на собиранката.
И тапа си поминав.
Мини-собиранки и дејтови се боље (:
Lol xD

Никој не ме сака на форумов, не сум фаца -.-
Така ако си седам и чекам да дое некој да ми праи муабет, нема ни надеж дека ќе отворам уста.
Вака барем...два реда муабет сврзуеш со кого ќе стигнеш xD
А да, и да кажам дека Dark King ме натера да дојам на собиранката.
И тапа си поминав.
Мини-собиранки и дејтови се боље (:
Lol xD

И јас кога бев на собиранката прва, во Дајамонд НИЕДЕН не знаев ама како што ги запознавав си правев муабет со нив и така почна се`. Фала Богу дека ако само стоиш никој нема да ти збори.

И јас кога бев на собиранката прва, во Дајамонд НИЕДЕН не знаев ама како што ги запознавав си правев муабет со нив и така почна се`. Фала Богу дека ако само стоиш никој нема да ти збори.

Па овој POWER-MKD ме лаже -.-
Знам дека е така (:
Али сепак, поубаво е кога се помалце луѓе и одбрано друштво, луѓе на кои им иде муабетот у секоја тема (:
Кога се повеќе, неможеш толку убаво да си поминеш..

A posle sobirankite, kaj se ide...:bip:
Зависи у која група припаѓаш. :)
Има разни случки, најчесто пафтер-парти во некој кафиќ, парк ако е топло, сендвичара ако се "гладни" и по некој мотел, ако се заљубени. :tv:

Па овој POWER-MKD ме лаже -.-
Знам дека е така (:
Али сепак, поубаво е кога се помалце луѓе и одбрано друштво, луѓе на кои им иде муабетот у секоја тема (:
Кога се повеќе, неможеш толку убаво да си поминеш..
Дефинитивно „да“ за малите собиранки :)
Првиот пат, на фудбал летово, нов член сум, од тогаш на уште неколку собиранки со одбрано друштво :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom