Кајгана психолог

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Можеби таа х причина што ја напоменуваш е раскинувањето со девојката ама незнам мене бар така не ми изгледа пошто беше пред 7 месеци а имам девојка 6 месеци а ке се обидам да бидам многу почесто со нив иако малце ми е досадно...

Сепак фала за постот што го напиша:smir:

Zasto zıveam?

Sekoj den se budam so ovaa misla...Mislata koja mi e 24/7 u glava...Baram odgovori.Zasto ziveam u svet poln so razocaruvanja,patenje...Pesimist sum..Nemam oseteno ubavina u zivot..Imam 2-3 epten dobri drugari ama u posledno vreme se osekam osameno..Ljuboven plan 0...Sakas,ama ne te saka...
Se trudam da dobijam odgovor,zasto se slucuva ova kaj mene?Uste sum tinejdzer a vo mene poleka se gasi zelbata za zivot...Kako da mi e dosta od se...samo pagjanje,pagjanje,pagjanje..Depresija.

Ne znam sto da pravam,kako da go napravam,so sto da napravam..ne se cuvstvuvam kako covek..

Zasto zıveam?

Sekoj den se budam so ovaa misla...Mislata koja mi e 24/7 u glava...Baram odgovori.Zasto ziveam u svet poln so razocaruvanja,patenje...Pesimist sum..Nemam oseteno ubavina u zivot..Imam 2-3 epten dobri drugari ama u posledno vreme se osekam osameno..Ljuboven plan 0...Sakas,ama ne te saka...
Se trudam da dobijam odgovor,zasto se slucuva ova kaj mene?Uste sum tinejdzer a vo mene poleka se gasi zelbata za zivot...Kako da mi e dosta od se...samo pagjanje,pagjanje,pagjanje..Depresija.

Ne znam sto da pravam,kako da go napravam,so sto da napravam..ne se cuvstvuvam kako covek..

Чекај допрва иди јакото , не гледај многу американски тинејџерки филмој секогаш разочарват. Допрва иди јакото така уживај си не се замарај многу , пробај да си по опуштен :smir: Се ќе си дојди само во свое време кога најмалку очекуваш .

Zasto zıveam?

Lepotan, custvuvas deka od den za den tones se poveke i poveke - no dali ja sogleduvas pozitivnata strana na seto ova, tvoite psihicki sposobnosti seuste opstojuvaat i pokraj tvojot pezimizam, na sekoe loso mu ima kraj, Neli i nisto ne trae vecno, sam se ubivas, nemas potreba od depresija, izlezi od vrata i pravi gi i tie malku raboti sto ti ostanale a te pravat sreken, i ne zavisi srekata svetlinata i ubavinata na zivotot samo od onaa * ljubob * - bidi opusten i ladnokrven, so ladna glava i ubav zbor sekoja zelezna vrata se otvara, poleka poleka cekor po cekor , den za den, pravi da se custvuvas ubavo, a ne da zivees vo zatvoren svet na bedovi , dolga e nivata za oranje, ramnini i dupki, samo treba pravilno da oras, i sekogas ke imas podemi i padovi- tie se del od nas i naseto opsestvo . Sretno:wink:

Corny, зар мислиш дека кога на Едисон првата направена сијалица му светела само неколку секунди тој се откажал од идејата?
Имал ред неуспешни обиди за да ја создаде сијалицата која ќе свети долго време, но не се откажал.
Па исто и ти. Ако до сега животот ти бил досаден (а верувај, не ти е), не значи дека понатаму нема да ти се случуваат ред убави работи.
Ако си разочаран од животот значи дека си разочаран сам од себе, затоа што ти си тој кој си го одбира начинот на живот.
Бидејќи имаш 2-3 најдобри другари, спореди ги нивните животи со твојот. Ќе видиш дека и на нив не им е се розево.
Да не го тупам многу... Спореди го твојот живот со оној на гладните, сиромашните и бедните во Африка и размисли дали она низ кое што ти поминуваш е најлошото?
Тие луѓе немаат услови за живот, но сепак живеат со надеж за подобро утре. Понекогаш можеме многу да научиме од примерот на другите.

Probav kako sto kazavte,se fokusiram taka,eve sea sum razocaran totalno od se novo shto se sluci,a eve se trudam da ne mislam,da gi odbegnam takvite lugje,barem da probam...

Zasto zıveam?

Почни да не го гледаш светот.
Гледај се самиот себеси и тие што се оклу тебе и што те сакаат.
Сигурно некаде околу тебе ке најдеш нешто убаво.
Само почни да гледаш:smir:

Значи вака и јас го имам истиот проблем како Корни. Голем ПЕСИМИСТ сум, светот го гледам само во црна боја. ( тоа ми се случува неколку години ) се обидувам сам на себе да си објаснам која е смислата што сабајле ќе станам, која е смислата што ќе учам, ќе завршам факултет... која е смислата на животот? ладнокрвност невидена... ми вели девојчето дека ме сака, се дроби од плачење пред мене... Јас и велам па и јас тебе срце ја гушнувам ја бакнувам, а длабоко во себе осеќам празнина... нема ништо од чувства нема ништо ПРАЗНО. Пред неколку месеци умре една блиска особа, јас ни солза не проронив... Не ми беше жал...(то не значи дека бев среќен) НЕКАКО како се да ми е сеедно, за се што се случува околу мене. Значи буквално за се. Кога се зафаќам со некоја работа, одма во мозок ми се мота „нема да успеам“ или ќе си зацртам цел си велам „ма нема шанси, не сум јас таа среќа“.... Што да правам? Како да излезам од овој црно-бел свет?

Значи вака и јас го имам истиот проблем како Корни. Голем ПЕСИМИСТ сум, светот го гледам само во црна боја. ( тоа ми се случува неколку години ) се обидувам сам на себе да си објаснам која е смислата што сабајле ќе станам, која е смислата што ќе учам, ќе завршам факултет... која е смислата на животот? ладнокрвност невидена... ми вели девојчето дека ме сака, се дроби од плачење пред мене... Јас и велам па и јас тебе срце ја гушнувам ја бакнувам, а длабоко во себе осеќам празнина... нема ништо од чувства нема ништо ПРАЗНО. Пред неколку месеци умре една блиска особа, јас ни солза не проронив... Не ми беше жал...(то не значи дека бев среќен) НЕКАКО како се да ми е сеедно, за се што се случува околу мене. Значи буквално за се. Кога се зафаќам со некоја работа, одма во мозок ми се мота „нема да успеам“ или ќе си зацртам цел си велам „ма нема шанси, не сум јас таа среќа“.... Што да правам? Како да излезам од овој црно-бел свет?

Прочитај го на delfybuba советот а и мојот кој е малку погоре.
Потоа слушни ја и обрни внимание на текстот.
Со среќа:)

ЕЕјјј:vozbud:
Значи вака и јас го имам истиот проблем како Корни. Голем ПЕСИМИСТ сум, светот го гледам само во црна боја. ( тоа ми се случува неколку години ) се обидувам сам на себе да си објаснам која е смислата што сабајле ќе станам, која е смислата што ќе учам, ќе завршам факултет... која е смислата на животот? ладнокрвност невидена..
јас бев сличен :toe:само шо не бев голем песимист и НЕ СУМ и го гледав светот од поширок агол:toe:....а и гледам да помогнам општо т.е настојувам да не бидам регресивен елемент во прогресот.

Разликата е што,кај мене повеќе влијаат туѓите чуваства но кај тебе друг е проблемот,потруди се ТВОИТЕ чувства да преовладаат наместо оние од околината,најверојатно погрешно интерпретирана ти е перцепцијата од процесорот:wink:. ТИ НЕМАШ ПРАЗНИНА-НЕМА ЧОВЕК КОј ИМА.

Кај повеќето околината влиајае-настпојувај да ги минимизираш негативните Нус-продукти на општеството(кое те САКАА):vozbud:

И јас така повеќе девојки сум бакнал и сум им рекол те сакам(и стварно точно одговореноте сакам одговор ДА..(секако дека барем како човек ја САКАШ знчи ја Сакаш.).или како би ја замислил неа со друг???
И јас исто солза не сронив.....пред неколку месеци па што,јбг.

Кога се зафаќам со некоја работа, одма во мозок ми се мота „нема да успеам“ или ќе си зацртам цел си велам „ма нема шанси, не сум јас таа среќа“.... Што да правам? Како да излезам од овој црно-бел свет?
И како тоа ти лета мозоко...нема да успеам...зарем мислиш дека ако на ОТП другите ги склопија куќичките,ти закасни,доби единица од проф по ОТП....и оттгоаш на се гледаш негативно....

поентата ми е има индикатор за сево ова
Има причина....во твоето минато но и сегашно.
ном ЗНАЈ.
среќата е фактор кој во одредени моменти зависи и од човекот.

вложи повеќе конј тоа што си го отстранил

Решениото покрај ова видео

а и ова не смееш да го запоставиш.

Најпрво тоа е нормално во твојата возраст, што значи дека не е нешто што треба да те вознемири. Треба да те вознемири, ако не вложиш труд и го пренесеш понатаму, кога тоа веќе нема да биде нормално. А за да го оставиш до таму, до кога е нормално треба да покажеш сопствена почит, а не самосожалување. Далбоко во себе си имаш нејасна претстава за тоа што сакаш во животот, а тоа зачинето со влијанието на надворешната средина (која морам да признам дека форсира песимизам, заради изместените вредноси) не дозволува да го извлечеш она што навистина ќе те прави корисен и употреблив. Започни со девизата пред се, самиот себе, за самиот себе. Така ќе ги извлечеш сите до сега потиснати вредности и способности што ги имаш како човек, а тогаш самиот ќе се изненадиш, кога ќе видиш за што се си способен, и што се можеш. Потоа верувам дека нема да бараш веќе смисла, туку ќе креираш смисла, која патем и другите ќе се обидат да ја копираат. А тоа треба да те радува...не дозволувај да седиш од страна и да си го набљудуваш животот поминувајќи ти онака, како што не сакаш ти.

ПОМАГАЈТЕ!!!!!!!
Незнам како да си го решам проблемов.Имам 18 год.,имам дечко,се ни е ок ,ама имам еден ненормален татко дома со не ме пушта никогаш да излезам.Ми пукна филмот вечерва се испокаравме.Неможев појќе,кога и да му речам да излезам тој ми вели неможи со душа чекам д азамини на работа и да излезам.Незнам како да му докажам дека сакам да излезам незнам како да му докажам дека грозно ми е по цел ден дома затворена.Болен е жими се еднаш во викенд ми дозволува да излезам ненормален.А знај дека имам дечко,ама мислам дека треба да знај нормалн0о е тоа ама тој по се изгледа не е нормален

ПОМАГАЈТЕ!!!!!!!
Незнам како да си го решам проблемов.Имам 18 год.,имам дечко,се ни е ок ,ама имам еден ненормален татко дома со не ме пушта никогаш да излезам.Ми пукна филмот вечерва се испокаравме.Неможев појќе,кога и да му речам да излезам тој ми вели неможи со душа чекам д азамини на работа и да излезам.Незнам како да му докажам дека сакам да излезам незнам како да му докажам дека грозно ми е по цел ден дома затворена.Болен е жими се еднаш во викенд ми дозволува да излезам ненормален.А знај дека имам дечко,ама мислам дека треба да знај нормалн0о е тоа ама тој по се изгледа не е нормален

Тука помага само добар, озбилен, без карање и викање, муабет! Пробај да му објасниш со убаво дека твојот начин на живот има други ставови од оној неговиот. Ако не помага тоа, тогаш види со мајка ти, замоли ја ако може таа да разговара со него.
На крај, знам дека советов ќе звучи лошо, ама имаш 18. Полнолетна си и самостојна. Така да, донесувај и сама одлуки без да бараш негова дозвола. Само ова може да ти донесе многу ризици, така да гледај да средиш со смирен муабет.
Со среќа:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom