Kajgana Movie Awards 2015

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
Добравеќер :cool:
Сакам да му се заблагодарам на Злате што ми пружи шанса да се пробијам на жутава сцена. :place:

Во категоријата Најдобра акција / авантура одбравте 5 одлични филмови, сите посебни на свој начин. Номинираните филмови во оваа категорија се:

Inside Out
Mad Max: Fury Road
Star Wars: The Force Awakens
The Little Prince
The Revenant

aaaaaaaaaaaand the Омлет goes to...

The Revenant

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Добар ден драги селани с'с претензију да бидете граѓани и остали присутни гости, како и гости на владу, Перу, Стојка, преко Мунета, много ми е драго што се собрасмо у оволко голему количину да гу одбележимо овуј свечену церемонију.
Ко што веч знате да сум једини овде што смара со домачи филмови, Злате ме назначи за прогласувач на Омлет за Најдобар домаќи (маќедонски) филм. И ко што веч знате дека во нашта мила, мајка Маќедонија се` касне со векови и децении, така и прогласувањето на оваа награда е малце закаснета. :D

У категоријата најдобар домаќи филм имаме три домаќи филма од кој секој заслужува да биде изгледан и може да биде носител на годинашниов Омлетот.

Прв номиниран за годинашнава награда е Лазар на Светета Лазаревски, пардон Ристевски. Свете овој филм го правеше да не претерувам едно 7 години, се снимаше, се монтираше, се ебаваше нешто за во 2015 година да добие премиера на нашиот ценет Браќа Манаки фестивал кој што е главен фестивал за пуштање на домачи филмови. И како што наши познати дневни новини веќе му го даваат епитетот на прославен филм, не очекувам ништо мање и од Оскар догодина. :D

Втор номиниран беше и се` уште е Медена ноќ на Ивета Трајков. Иве филмот го мајстореше едно 2,3 години и чешка школа што ти се вика, филмот за брзо време имаше премиера на третиот по значение домачи фестивал- Скопскиот филмски фестивал 2015 каде што освои одлични критики апропо и номинацијава за најбољи омлет у маало.

И третиот номиниран - Три дена во септември ти е филм на Дарета Пејковски. Пејковски ко дебитант у режирање целовечерни филмови (зошто целовечерни кога не трајат цела вечера ја не знам :D) врши одлична работа за рекордно време од 1 година или мање некој месец. Филмот ви е вероватно првиот македонски трилер кој што со својата премиера на минатогодишниот Синедејс ја освои публиката, а богами и жирито на Омлет филм фестивал. :icon_mrgr:

And the Omlet for the best домаќи picture goes tooooo.....
Три дена во септември

Му честитаме на добитникот, и го молам режисерот свечено да си го подигне Јајцето на око. :ROFLMAO:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Епа нека си го чува Трајков филмот заклучен во фиока...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Епа нека си го чува Трајков филмот заклучен во фиока...
Го имаше низ кино, море. Јас и гранде како го гледавме? Али не пратите Скопски филмски фестивал ебаго. Одма по фестивалот играше 2 недели у кино. Утредента по премиерата ко бев да го гледам, едвај 10 души имаше у киното. :D

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Го имаше низ кино, море. Јас и гранде како го гледавме? Али не пратите Скопски филмски фестивал ебаго. Одма по фестивалот играше 2 недели у кино. Утредента по премиерата ко бев да го гледам, едвај 10 души имаше у киното. :D
Тогаш не бев во можност да одам на кино. После го снема.

Туку, ај да се навратиме на наградите, го чекаме уште @MyloXyloto за странски филм, па да преминеме на останатите категории.[DOUBLEPOST=1457113043][/DOUBLEPOST]Јас се извинувам за чекањето, но ми дале погрешни информации за презентерите. Сепак @Џонтра Волта ќе го презентира победникот за најдобар странски филм.

Го повикуваме на сцената!

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
:влегувам, овации, 3 девојки искачаат на сцена, обезбедувањето ги исфрлува, летаат танги прслуци на сцена:

хехе фала фала.

Здраво на сите јас сум Тино и Атанас заменски презентер и доделувач на наградата Омлет за најдобар странски филм за 2015та.
Бидејќи @MyloXyloto е зафатен со снимање на нов филм во ДР Конго мене ми припадна таа чест како еден страшен потенцијал во филмската индустрија.
Сакам да им се заблагодарам на семејството, девојка ми што ја неам и на сите што ме знаат. хехе :лета патлиџан:

Па да почнеме, за најдобар странски филм за 2015та година номинирани се:

Love (France)
Room (Canada)
The Little Princе (France)
Victoria (Germany)
When Marnie Was There (Japan)

Маџарите се бунат што оскаровскиот Son of Saul не е номиниран но кој им е крив што уште никој го нема гледано.

Значи, Омлет за најдобар странски филм добива:
Се враќаме веднаш по рекламите :D

аааааааааааааааааnd the Omlet goes to:

:oleee::oleee::oleee:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Одлично! Се приближуваме кон крајот. Кој сѐ ќе се искачи на сцената во облик на јајце? Ќе ги видиме ли модераторите @wot и @џимеј во улога на презентери? Кој ќе ја додели наградата за најдобар филм? Дали тоа ќе биде некој од нив, или конечно некоја девојка? Останете на темава и ќе дознаете! ;)

Следно: ги повикувам @wicked_1 и @Iceboy да ги доделат наградите за споредни улоги.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Добра вечер.
Планот беше со мене да биде Зак Галифрреинсдбансквфчссанфсдвдфникис на сценава и да се посмееме додека му го кажувам името ама таа шега избега кога Траволта и го зезна името на Идина Мензел...Затоа еве јас ќе го доделам Јајцето на Око за женска споредна улога...овај за Омлет за женска споредна улога
*the audience is laughing out loud, 3 minute break because they can stop laughing after this joke*

Номинираните за женска споредна улога се:
1. ALICIA VIKANDER - Ex Machina
2. ALICIA VIKANDER - The Danish Girl
3. JENNIFER JASON LEIGH - The Hateful Eight
4. KATE WINSLET - Steve Jobs
5. ROONEY MARA - Carol

Ииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииииии омлет за најдобра женска споредна улога оди кааааааааааај:

Jennifer Jason Leigh!!!

Честитки на добитничката, па наредна година омлетов да го делиме во новата ни Универзална сала која пак ќе го има обликот на јајце:bravobe::bravobe:

W

wicked_1

Гостин
Tишина молим, почекајте Џенифер Лоренс да каже некоја зеабанција...
...................
...
ајде Џени...
....
....................
....
....
таман џени ќе го кажуваше вицот, падна одново несакајќи од сцена... :place:

Nevermind, ќе биде океј.
Категорија - машка споредна улога

НОМИНИРАНИ:
CHRISTIAN BALE - The Big Short
BALE.gif
MARK RUFALLO - Spotlight
RUFFALLO.gif
MARK RYLANCE - Bridge of Spies
RYLANCE.gif
SYLVESTER STALLONE - Creed
STALLONE.gif
TOM HARDY - The Revenant

GIFF.gif

ИИИИИИИИИИИИ ОМЛЕТОТ ИДЕ КАЈ

SYLVESTER STALLONE - Creed
STALONNE.gif

фала на внимание

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.829
Поени од реакции
36.871
Благодарам, @wicked_1 и @Iceboy . Остануваат само уште 4 категории до крајот. Дали вашиот водител си ја чува главната категорија за себе? Или има некоја скриена карта во ракавот? @wot , @џимеј , некоја девојка (конечно)?

@grande-juve е следниот презентер. Ќе ја додели наградата за режија.

А наградите за актер и актерка во главни улоги ќе ги доделат главните актери на подфорумов, модераторите @wot и @џимеј .

(Овации од публиката. По некое „бууу” од оние кои очекуваа модераторите да ја доделат главната награда.) Кој ли ќе биде презентерот на категоријата најдобар филм? Останува да дознаете...

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom