*Влегува на сцената
- Ми рекоа дека Спајк Ли ќе презентира со мене но изгледа е премногу зафатен со кукање по медиуми за „расистичкиве“ оскари.
Како и да е, во првиот номиниран филм ја имаме приказната за сторм труперот со ЦРНА КОЖА кој преживува и неколку пати успеа да не насмее во филмот
1. Star Wars: The Force Awakens
Во вториот номиниран филм се збори за неколкумина супер херои предводени од човек со ЦРНА КОЖА кои ваљда успеваат да победат некои alien forces or something
2. Avengers: Age of Ultron
Третиот филм (и мој омилен, мислам дека немаше црнци) е прекрасна прикаска за робот, израснат од луѓе, успева да спаси многу невини животи и да го направи невозможното: пренесување на свесноста.
3. Chappie
Во четвртиот филм повторно имаме робот но за разлика од претходниот овој е многу fuckable. Интересна приказна за талентиран млад програмер кој успешно се вљубува во робот.
4. Ex Machina
Последниот номиниран филм е „урнебесната комедија“ со ботаничарот Мет Дејмон, оставен на милост и немилост на црвената планета.
5. The Martian
И дами и господа, најдобар Sci-Fi филм за 2015 година, без црнец во него (но со црнкиња, изненадувачки) е: