Kajgana Movie Awards 2015

G

grande-juve

Гостин
Што е сега, сакаш да ми кажеш уште нови работи, дека некако гледаш статистики, некаде?!
не :D

тројца сме гласале за кратко време, сеа што се кажавме тука... и пишав :D

али Злате звани ДИК сигурно знае :icon_mrgr:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ух тесно е меѓу Kate Winslet и Rooney Mara за женска споредна. Ајде ќе идам со Rooney Mara, некако поприродна ми беше а имаше и поинтересен лик.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.094
Поени од реакции
37.535
Само уште неколку часа не делат од доделувањето на наградите. Можете уште да смените многу, затоа ГЛАСАЈТЕ: http://goo.gl/forms/MnSKgmCSa6[DOUBLEPOST=1457031260][/DOUBLEPOST]OK. That's it. Гласаше кој гласаше (29 Кајганџии вкупно). Гласовите се сумирани. Почнуваме со церемонијата наскоро. :P[DOUBLEPOST=1457033747][/DOUBLEPOST]Ги повикувам првите тројца презентери @Anon , @ob1и @Erich Zann да ги доделат првите три награди![DOUBLEPOST=1457033812][/DOUBLEPOST]@ob1 (sorry, нешто се зезна mention-от)

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.849
Карактеристично за минатата година е тоа што на виделина испливаа солидни драма филмови. Доста различни со интересни идеи и реализации на истите. Номинирани филмови во оваа категорија се следните:

45 Years
Room
Spotlight
The Lobster
The Revenant

И покрај тоа што кај кајганџиите преовладуваа различни мислења oколу импактот и импресиите кои номинираните филмови ги постигнаа кај нив, генералниот заклучок е дека најдобар драма филм за 2015 година е.........................НАЈДОБАР ДРАМА ФИЛМ ЗА 2015 ГОДИНА Е............

...............ТHE ROOM

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
*Влегува на сцената

- Ми рекоа дека Спајк Ли ќе презентира со мене но изгледа е премногу зафатен со кукање по медиуми за „расистичкиве“ оскари.
Како и да е, во првиот номиниран филм ја имаме приказната за сторм труперот со ЦРНА КОЖА кој преживува и неколку пати успеа да не насмее во филмот
1. Star Wars: The Force Awakens
Во вториот номиниран филм се збори за неколкумина супер херои предводени од човек со ЦРНА КОЖА кои ваљда успеваат да победат некои alien forces or something
2. Avengers: Age of Ultron
Третиот филм (и мој омилен, мислам дека немаше црнци) е прекрасна прикаска за робот, израснат од луѓе, успева да спаси многу невини животи и да го направи невозможното: пренесување на свесноста.
3. Chappie
Во четвртиот филм повторно имаме робот но за разлика од претходниот овој е многу fuckable. Интересна приказна за талентиран млад програмер кој успешно се вљубува во робот.
4. Ex Machina
Последниот номиниран филм е „урнебесната комедија“ со ботаничарот Мет Дејмон, оставен на милост и немилост на црвената планета.
5. The Martian

И дами и господа, најдобар Sci-Fi филм за 2015 година, без црнец во него (но со црнкиња, изненадувачки) е:

Ex Machina

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.205
Поени од реакции
25.394
Чест ми е да ја презентирам овогодинешната награда на престижните Kajgana Movie Awards, во категоријата анимиран филм, категорија која после секој изгледан филм не враќа малце во детството. За оваа година номинирани се:

Inside Out
Shaun the Sheep Movie
The Little Prince
The Peanuts Movie
When MarnieWas There

Ииииии Омлетот за оваа година во категоријата анимиран филм го добивааа..
*drum rolls*

INSIDE OUT
1.jpg

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.094
Поени од реакции
37.535
Ги очекуваме вечерва следните презентери: @Dr. Gonzo , @Tegla , @MyloXyloto , @Хефест и @ManUtdChampions кои ќе ги доделат наградите за хорор/трилер, документарец, странски филм, акција/авантура и комедија/мјузикл.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Добравече

За најдобар документарец беа номинирани следните:
Amy
Cobain: Montage of Heck
Ronaldo
Prophet's Prey
The Choice is Ours

Види Златко... ме намести за категорија во која имам изгледано вкупно еден филм ама како што е редот крајно професионално ќе ја исполнам обврската. :D

Да не ве држам во неизвесност, добитник на наградата Златен Омлет за најдобар документарец е
Cobain: Montage of Heck

Ухммм, направена е ненамерна грешка. Cobain е втор најдобар а Златен Омлет оди во рацете на Amy Winehouse.
Пошто Amy за жал неможе да ја подигне наградата лично ќе мора да поминеме без захвален говор. :S

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.770
Поени од реакции
43.974
Како член со одлична смисла за хумор :cool:, ја добив честа да ја презентирам наградата за категоријата - комедија / мјузикл. Филмовите кои што беа номинирани од оваа категорија се:

Kingsman: The Secret Service
Man Up
Me and Earl and the Dying Girl
Spy
The Man from U.N.C.L.E

...а Златниот Омлен за најдобра комедија/мјузикл 2015 одиииииии кај:

филмот што по насловот во никој случај не би го сместил во оваа категорија

...односноооооооо...

Me and Earl and the Dying Girl

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Како што знаме сите 2015 година беше година со извонредни остварувања па ниту категоријата Хорор и Трилер не изостанува со квалитетни примероци.
Го имаме Bridge of Spies во кој Спилберг ни кажува дека Том Хенкс е единствениот човек кој може да им каже на ЦИА “Кој ве ебе’’.
Потоа го имаме Crimson Peak во кој Дел Торо повторно го остава неговиот печат во хорор стил.
Следен е It Follows кoj што е првенец на режисерот Дејвид Роберт Мичел во хорор стил, многу автентична изработка и можеби ориентирање на овој режисер стриктно во овој правец. Што значи создавање сосема нова историја кога станува збор за хорор кинематографија од негова страна.
Кога станува збор за дебитанти го имаме и Џоел Едгартон со неговиот првенец The Gift, трилер што се појави од нидге никаде и ги изненади критичарите како и публиката со неговата моќна нарација и јак перформанс. Последeн но не последен :D го имаме Викторија, филм кој не запрепасти сите со неговата техникалија во one-shot стил на снимање филмови, права трилер вожња, која покрај сите трилер елементи се чудиме сеуште како успеале да го снимат во one-shot додека дејството се одвива низ пола Берлин!

И Златниот Омлет оди кај кој ако не:

Victoria !!!!
Ова не беше очекувано :D

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom