[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
@Sungerot Bob ај детално за филот гледам шлаг си користел, а немам јадено такви ледени коцки досега. Може детално постапката?
Се е исто како филот кај ледените коцки, само што има додаток - шлаг.
Шекерот и ванилата ги ставив заедно со млекото да зовријат, густинот го замешав со малку вода и го ставив кај млекото. Додека чекав да се олади (т.е. да не биде претопло), маргаринот и шеќерот ги измешав со миксер. Во друг сад изматив две кесички шлаг и ги додадов кај маргаринот, продолжив да мешам со миксерот. Шлагот беше мешан со пола млеко, пола вода. И оваа содржина ја додадов во првиот сад и измешав. Шлагот го додадов за филот да биде по пенаст/течен.
и тоа е тоа вогллавно:)

Коцките се на пат ,изненаџење за моите кога ќе стигнат дома [emoji51] [emoji51] [emoji51] [emoji51]
Прегледај го приврзокот 107849[DOUBLEPOST=1417200222][/DOUBLEPOST]Еве ги мојте ледени коцки , по рецептата на @shumecha.tableta ,немав рум и во шербетот изрендав кора од порткал и супер вкус има !
Прегледај го приврзокот 107863
Прегледај го приврзокот 107864
Во тестото покрај каКао ставив и една лажица нескафе
Прегледај го приврзокот 107865
Кората е тоа што остана врз тестото
Прегледај го приврзокот 107866

И the money shots :icon_mrgr:
Прегледај го приврзокот 107867
Прегледај го приврзокот 107868 Прегледај го приврзокот 107870 Прегледај го приврзокот 107871

Уживајте :icon_lol:
Tanjirive kako od Vip da se :D sala :) Uboo izgleda :)

Ljudi da bevte 1 nedela porano so receptov ke praev i ja :D al sea nope.

Гордон Ремзи смисли за мене. Ќе ги крстиме „Плескавици од пченка и сос од јогурт“.

Еве како се припрема:

За оние кои не знаат англиски(срам да ви е!), се става брашно, прашок за пециво, млеко. Се сецка чили пиперка, кромид(по можност млад), коријандер и пченка од конзерва. Смесата се меша убаво и со лажица се пржи во врел зејтин. Имам пробано слично, само што наместо чили пиперче имаше рендан морков и грашок. Експериментирајте!

Сосот се прави од јогурт, чили пиперка, малку лимон и коријандер(јас би го помешала со павлака, освен ако не користите кисело млеко наместо јогурт).

@CafeDelMar

Јас ги направив денес, само што додадов и морков и грашок. Одлични се!

Никој ли нема желба да ги прави? Или можда сте преокупирани со изборот на мис и мистер Kејгана? :D

Бубамаро ич не си фер, што и да се стави тебе те нема. Не бојкотираш!
Неам време. Неам зготвено ништо одамна. Периодот ми готват, а не би било фер со туѓи перја да се красам, нели? :)

ЌЕ готвиме баварски переци

За подготовка потребни се
За ТЕСТОТО ќе ви треба:
40 гр. сув квасец или една коцка
150 мл. млака вода
1/2 лажичка шеќер
250 гр. брашно
1 лажичка сол
1 лажица растопен путер(читај маргарин кристал)

За ВАРЕЊЕ ќе ви треба:
1,5 л. вода
1/3 шолја сода

Ќе ви треба за одозгора:
1 жолчка
крупна сол

Начин на подготовка :
Со тоа што кога ке ви стаса првиот пат само квасецот и брашното ќе ви искочи многу потечно тесто неголи на ‘‘фраеров‘‘ и ќе треба да дотурите уште брашно.
За крупната сол не мора да ставате пошо се премногу солени така , ќе ви откажат бубрези :) , наместо таа сол можете да ставите вака 1,5 лажички брашно , 40мл вода и 1-1,5 лажички сол,измешајте тоа ко каша и само попрскај те ги.
Многу се убави и лесно се прават , единствено што многу долго се прават , јас ги правев мислам цел ден.
Photo-0080.jpg

Ме фати нервоза од овој, не го догледав. @budaletinka_r нараснуваат доволно убаво? Јас имам правено по друга рецепта и во водата се става и мед ама ептен се меки со крцкава кора.

Ме фати нервоза од овој, не го догледав. @budaletinka_r нараснуваат доволно убаво? Јас имам правено по друга рецепта и во водата се става и мед ама ептен се меки со крцкава кора.
Јас турив една коцка квасец и нараснаа бајаги. Крцкави одозгора ,меки внатре .
Иначе за пекаров само mute е лекот [emoji6]

Од тие сликите на форумџиите заборавив дека постои темата. Ај ставајте слики сега да ми потечат лиги. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom