[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Од тие сликите на форумџиите заборавив дека постои темата. Ај ставајте слики сега да ми потечат лиги. :)
А ти оти не ни се придружиш? :D:D

Иначе да одам да пазарам, па најверојатно ќе почнам да ги правам. :D

Едит: Те ги. :D

Мене пак 250 гр. брашно и повеќе од доволно ми беше. :X3:
Само моја грешка, е што не видов порано дека излегуваат само 4. Да знаев, барем дупла доза ќе направев, и онака нема многу материјал. :D Пола перече каснав, за да има за сите. :(
Инаку навистина рецептата е супер, многу се вкусни, меки, а воедно и крцкави. :love:

Измеѓу нема празен простор, го пополнив со солта. :свиркам: Солта отсекогаш ми е омилениот дел, затоа повеќе сакам перек, отколку ѓеврек. :icon_mrgr:

И ова префрлувањево на слики, ми се смачи веќе. :ROFLMAO:

Кога ги извадив од замрзнувач:
IMG_0001.jpg

IMG_0006.jpg

IMG_0003.jpg

IMG_0038.jpg

И дајте активирајте се! :D Иначе скар. :kezec:

Еве слики. Си го исполнувам ветувањата.:pipi:

Чиста заебанција за 8 перечиња. :kuracc:
Ако ги правам друг пат, 5 дози ќе правам. Веќе кога се мачам, да не биде за џабе. Пола ден ми помина на нив. :несвест:

IMG_20141215_234148.jpg
Срценце, оти ногу ве сакам! :ljubove: И оваа слика за гласање да ми ја ставите. :smirce:
IMG_20141215_234203.jpg

IMG_20141215_234945.jpg

И на подфорумов решивме да ја заокружиме свечено годинава. :) Па затоа од денес и се до заклучно со 31.12 имате можност да го поставите вашиот Омилен рецепт. Правилото е да има слики нормално, а за рецептата и постапката исто така е пожелно, па макар и во кратки црти објаснето за да имаме претстава за што станува збор.

Следниот циклус во наредната година ќе го започне победникот од неделава меѓу Шумеча и Бубамарата.

Сега немате изговори, имате одврзани раце. :pistoldz:

Ќе кршам мраз. Се мислев помеѓу ова и суши, ама гледам дека повеќе слики имам од другово, па...

Стир фрај зеленчук+пилешко и печурки.

Динстам што имам по дома од зеленчук, обавезно кромид, печурки и свеж ѓумбир, пилешко може, а и не мора. Од сосови ставам слатко кисел сос, соја сос, ојстер сос и малку доматно пире(ми дава убав вкус).

Може со ориз, или со нудли. Еве по едно од двете.
1897687_730511140371558_8899586386354290492_n.jpg

1662557_595405127215494_307179836_n.jpg

Јас се двоумам помеѓу исти работи, а не па помеѓу различни рецепти. Се мислев, се мислев, што да ставам, па реков ајде нешто што многу сакам, а сепак досега не било правено.

Кругчиња со сирење

кори
сирење
2 јајца
маргарин
сусам

Сирењето го раздробуваме со виљушка и го матиме со јајцата, со што добиваме фил. Филот го нанесуваме во кората и виткаме. Од ролната правиме кругче и го ставаме во тепсијата намачкана со маргарин (може и со зејтин). Ги редиме сите кругчиња и ги наросуваме со сусам. Филот може да биде и месо, зелка, праз....... се што сакаме. Ја ставаме во рерна тепсијата и печеме.

Кругчиња со сирење by Sungerot Bob on Кајгана форум

1.jpg

Омилени брзи ем радосни рецепти што често си ги правам.

Јуфки со сланина и крем сос.
Ќофтиња од тиквички
20141021_123245~2.jpg 20141021_130420.jpg

Јуфките многу лесно ги правам. Прво ги варам на страна само во сол и вода. Кога ќе се сварат, се цедат и се поливаат со студена вода. На малку масло се става 150 гр сланина на коцкички и се пржи до закрцкување, да почне да денса во тавата. Се истураат процедените јуфки во сланината. На страна матам 4 лажици павлака, пола лажиче сенф, кари од око, бибер, сол. Сето ова се става во јуфките и се меша. Украсено е со копар и мириса божествено

Ќофтињата бараат повеќе време ама секој залак ми е делиција.
Овие се клот, тиквичка, лук, презла, малку сирење и јајце. Додадов и пченкарно брашно место бело, за да крцкаат и да задржат форма. На една тиквичка, оди едно јајце и 4 лажици брашно. Може да се стави и магдонос, но мене ми е интензивен мирисот, па не ставам. Сосчето е павлака со мајонез и бибер.

Јас правев пастрамајлии сеа , не знам дали може да се тури пак слика ,но еве ги па решете дали може или не,
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

Тестото е брашно ,квасец ,вода и сол.
Месото е пилешко со малку сланина , 24 часа зачинети со сол ,вегета , бибер и црвен пипер. И шлаг на тортата - после печење премачкани со свинска маст. Еднаш се живее:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom