CafeDelMar
Luminance
Касно сфатив дека немам шунка, па ги правев со кулен. И додадов плус една лажица доматно пире за да не бидат анемични. Се останато е исто и еве ги:

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во темава се договоривме да ставам јас рецепти, а форумџиите да готват. Нормално вкусови се во прашање. Па некои вадат состојки од рецептот или додаваат. Затоа да не дојде до забуна, ти реплицирав за и другите да знаат. Готвите тоа шо е на мени, а ако додадете уште нешто спомнете ко ќе прикачувате сликиТава ориз со пилешко.
потребни состојкиза 4 лица)
-3 филџани ориз
-1 главица кромид
-две шаки сецкани печурки
-1 компир сецкан на многу ситно
-две полни шаки грашок
-4 батаци
-сол и црвен пипер
-вегета
-масло за јадење
Првин на загреано масло го пропржуваме претходно исецканиот кромид.Го додаваме грашокот и компирот исто така иссецкани,а потоа печурките.На крај го додаваме оризот,посолуваме и ставаме 2 лажици црвен пипер.Откако ќе се пропржи,го ставаме во плех за печење, и додаваме 12 филџани вода,но од оние со кои сме мериле ориз.
Претходно батаците ги вриеме во вода и откако ќе изврат се посолуваат со вегета и се ставаат во оризот.Ја додаваме водата,па ставаме да се пече на темепратура од 180 или 200 степени.10 минути пред да се извади од печење,пожело е пилешкото да се намачка со сенф.
Ммм многу убаво,нема да зажалите ако направиte![]()
Ништо од блага варијанта за готвење
Менуваме со солена варијанта, на ваше барање готвиме
Тава ориз со пилешко
Потребни состојки (за 4 лица)
- 1 главица кромид
- 6 мали филџани ориз
- 1 кг. пилешко по желба (копани, стек, коковче)
- масло за јадење
- сол
- вегета
Пишува дека е за 4 лицаOlimpija da ne se mnogu 6 fildzani oriz a? Epten ke gi zbunis pocetnicive so ovaa doza, ke treba cela nedela oriz da jadat po doma.
p.s. na fildzan oriz se stava po 3 fildzani tecnost
Убаво изгледа, браво за трудотЕве ја мојата тава ориз со пилешко...
![]()