Кајгана гитаристи

• Креатор на темата Креатор на темата moTaro
  • Време на започнување Време на започнување
dobro za gitaristi veke znaeme nego imame li bubnjar basist vokal takvi raboti (mesto!!!)???

Имаме и тапанар бе :)
Јас свирам на тапани веќе 10 години, свирам и гитара исто толку време, можам ритам гитара да сум, зашто за соло не ме бива многу многу... хехе

Инаку место, можеме на школка во парк :) онака закачено позади нас, КАЈГАНА БЕНД :) хехехе

свирам на гитара али слабо кога како,струка ми е клавијатура:smir:

иии гитаристи, ај кажете ми кои се убави\неубави ...... гитари зашо мислам да си купам.
еве ви нова гитаристка бе!!!:pos2::pos2::pos2:

girl* Кажи ти до која цена сакаш, и дали акустична/ електрична па ќе ти кажеме кој се убави.:smir:

па вака:нејкам да е електрична, ама нејкам ни дрвена.
отприлика нека 6000-9000. повеке не верувам дека ке ми дадат.

Ми треба помош околу местење на жици од кајганџииве. Не знам која жица на кој штимач оди. Може ли некој да ми помогне?

Па, не си видел гитара до сега?

DigitalGuitarTuner2_.png

па вака:нејкам да е електрична, ама нејкам ни дрвена.
отприлика нека 6000-9000. повеке не верувам дека ке ми дадат.

Aaaa, значи од желе сакаш да биде...
(хинт: и електричните се дрвени)

абе нејкам да е таква кафеава, дрвена, голема..... ама нејкам ни електрична. ме разбирате сега?

абе нејкам да е таква кафеава, дрвена, голема..... ама нејкам ни електрична. ме разбирате сега?

Епа јас како што разбрав нејќеш ни акустична ни електрична...хммм...да не сакаш бубњеви?Едни округли,се лупа на нив,и има еден најголем така доле што седи,некогаш и два?

Епа јас како што разбрав нејќеш ни акустична ни електрична...хммм...да не сакаш бубњеви?Едни округли,се лупа на нив,и има еден најголем така доле што седи,некогаш и два?
Убаво и објасни, изгледа сака гитара ама замислена и сама да свири.

Фала Колбас, ја средив акустичната!

Ајде и јас да прашам,
значи вчера бев во онаа продавницата за инструменти во ГТЦ. Бидејки барам електрична гитара но сум почетник, ми препорачаа некои сетови. Едниот не знам која фирма беше, но беше евтин , 10000 денари. Другиот сет што ми го препорачаа беше јамаха, и сетот содржи кајш, појачало 7 вати :S, процесор, тјунер и нели гитарата.
Е сега, дали да земам некаков сет, или пак да земам гитара посебно, а посебно појачало? За процесори сум почетник така да не ќе ми треба од почеток, здравје понатаму ако ми тргне.
И дали може да не купувам појачало, туку да ја поврзувам со компјутер во звучната, имам добри звучки... а начув дека појачалата се скапи а сум ограничен со пари : 300 евра.
Што да купам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom