Кајгана гитаристи

R

reactive89

Гостин
dobro za gitaristi veke znaeme nego imame li bubnjar basist vokal takvi raboti (mesto!!!)???
Имаме и тапанар бе :)
Јас свирам на тапани веќе 10 години, свирам и гитара исто толку време, можам ритам гитара да сум, зашто за соло не ме бива многу многу... хехе

Инаку место, можеме на школка во парк :) онака закачено позади нас, КАЈГАНА БЕНД :) хехехе

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
свирам на гитара али слабо кога како,струка ми е клавијатура:smir:

Член од
23 април 2008
Мислења
457
Поени од реакции
4
иии гитаристи, ај кажете ми кои се убави\неубави ...... гитари зашо мислам да си купам.
еве ви нова гитаристка бе!!!:pos2::pos2::pos2:

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
girl* Кажи ти до која цена сакаш, и дали акустична/ електрична па ќе ти кажеме кој се убави.:smir:

Член од
23 април 2008
Мислења
457
Поени од реакции
4
па вака:нејкам да е електрична, ама нејкам ни дрвена.
отприлика нека 6000-9000. повеке не верувам дека ке ми дадат.

Г

Гоццццце

Гостин
Ми треба помош околу местење на жици од кајганџииве. Не знам која жица на кој штимач оди. Може ли некој да ми помогне?

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Па, не си видел гитара до сега?

па вака:нејкам да е електрична, ама нејкам ни дрвена.
отприлика нека 6000-9000. повеке не верувам дека ке ми дадат.
Aaaa, значи од желе сакаш да биде...
(хинт: и електричните се дрвени)

Член од
23 април 2008
Мислења
457
Поени од реакции
4
абе нејкам да е таква кафеава, дрвена, голема..... ама нејкам ни електрична. ме разбирате сега?

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
абе нејкам да е таква кафеава, дрвена, голема..... ама нејкам ни електрична. ме разбирате сега?
Епа јас како што разбрав нејќеш ни акустична ни електрична...хммм...да не сакаш бубњеви?Едни округли,се лупа на нив,и има еден најголем така доле што седи,некогаш и два?

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Епа јас како што разбрав нејќеш ни акустична ни електрична...хммм...да не сакаш бубњеви?Едни округли,се лупа на нив,и има еден најголем така доле што седи,некогаш и два?
Убаво и објасни, изгледа сака гитара ама замислена и сама да свири.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Сватив...сакаш клариент!

Г

Гоццццце

Гостин
Фала Колбас, ја средив акустичната!

Ајде и јас да прашам,
значи вчера бев во онаа продавницата за инструменти во ГТЦ. Бидејки барам електрична гитара но сум почетник, ми препорачаа некои сетови. Едниот не знам која фирма беше, но беше евтин , 10000 денари. Другиот сет што ми го препорачаа беше јамаха, и сетот содржи кајш, појачало 7 вати :S, процесор, тјунер и нели гитарата.
Е сега, дали да земам некаков сет, или пак да земам гитара посебно, а посебно појачало? За процесори сум почетник така да не ќе ми треба од почеток, здравје понатаму ако ми тргне.
И дали може да не купувам појачало, туку да ја поврзувам со компјутер во звучната, имам добри звучки... а начув дека појачалата се скапи а сум ограничен со пари : 300 евра.
Што да купам?

Kajgana Shop

На врв Bottom