Кафетин - најдоброто апче од овие простори

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Значи кажав дека само овој месец практикувам, повторно ќе спомнам темата е за дејството на Кафетинот при употреба, не дали јас пијам многу или не...

Јасно ми е тоа, него прашував колку и дали се штетни, бидејќи знам дека најпознатите производи на Алкалоид се толку познати и почитувани затоа што имаат минимален број (дури мислам дека и нема воопшто) на несакани дејства....избрани се и за супер бренд.

2-3 спомнав како пример, требаше да кажам дека само овие 2 недели имам таква пракса, иначе ги пијам доста поретко, бидејќи главоболка имам доста ретко.

Ако може некој од технички аспект да спомне нешто за евентуалните несакани дејства, и составот би било супер.

Точно дека Кафетинот е избран за супер бренд, меѓутоа тоа не го прави без штетни ефекти. Кафетинот е доста јак лек за главоболка и многу хепатотоксичен. Се препорачува да се пие само кога имаш неиздржливи болки, а никако за изнемоштеност и омалаксаност. Состав на кафетинот - парацетамол 250мг, пропилфеназон 210мг, кофеин 50мг и кодеин 10мг.
За болки од помалку штетните а ефикасни лекови можеш да ги пробаш Налгесин С (не е штетен за желудникот) или Метафен. И двата се ефикасни а имаат мноооогу малку несакани ефекти.

Што се однесува до аналгинот, тој е забранет за употреба секаде во светов, освен во Косово и Македонија. Па самиот тој податок е доволен за да видиш колку е штетен. Аналгинот му наштетува на желудникот.

А за тоа што си поспан ако не можеш да поднесеш кафе, земи Кока-кола и таа ќе ти заврши работа, а нее штетна како Кафетинот кој го практикуваш.
позз

За болки од помалку штетните а ефикасни лекови можеш да ги пробаш Налгесин С (не е штетен за желудникот) или Метафен. И двата се ефикасни а имаат мноооогу малку несакани ефекти.
Налгесинот е многу ефикасен, но далеку од тоа дека не е штетен за желудникот. Во упатството на лекот пишува да не се зема доколку постои чир или други стомачни заболувања како и ако некогаш имало крварење во стомакот и дека сериозни несакани дејства на стомакот може да се појават и без било какви претходни проблеми. Исто, како чести несакани дејства се наведени болка во стомакот, гадење, стомачни нарушувања. И од лично искуство можам да кажам дека е доста тежок за желудник, особено за луѓе со историја на гастритис.

Мене ме боли желудникот од кафетин, за глава само аналгин, два наеднаш и поминува. Еден веќе како да не ми делува :)

Штом имаш осетлив желудник на кафетин чудно да не ти реагира на аналгинот бидејќи тој е поштетен за желудникот. Најверојатно веќе си се навикнала на него па затоа. Подобро земи Налгесин С, релативно нештетни за желудник а доста ефикасни и брзо делуваат.
Јас ако се напијам аналгин го ваѓам желудников низ уста од повраќања и после уште недела дена ми треба да жвакам рупурут за да ја смирам болката и киселината.

Налгесинот е многу ефикасен, но далеку од тоа дека не е штетен за желудникот. Во упатството на лекот пишува да не се зема доколку постои чир или други стомачни заболувања како и ако некогаш имало крварење во стомакот и дека сериозни несакани дејства на стомакот може да се појават и без било какви претходни проблеми. Исто, како чести несакани дејства се наведени болка во стомакот, гадење, стомачни нарушувања. И од лично искуство можам да кажам дека е доста тежок за желудник, особено за луѓе со историја на гастритис.

Се тоа што пиша е точно, но е далеку помалку штетен од кафетинот и аналгинот. Сум направила грешка во постот каде што сум пишала дека не е штетен за желудник, требало да стои има помалку штетни ефекти во споредба со другите лекови.
А оној кој има чир на желудник е осетив на речиси сите апчиња.

Точно дека Кафетинот е избран за супер бренд, меѓутоа тоа не го прави без штетни ефекти. Кафетинот е доста јак лек за главоболка и многу хепатотоксичен. Се препорачува да се пие само кога имаш неиздржливи болки, а никако за изнемоштеност и омалаксаност. Состав на кафетинот - парацетамол 250мг, пропилфеназон 210мг, кофеин 50мг и кодеин 10мг.

Што се однесува до аналгинот, тој е забранет за употреба секаде во светов, освен во Косово и Македонија. Па самиот тој податок е доволен за да видиш колку е штетен. Аналгинот му наштетува на желудникот.

А за тоа што си поспан ако не можеш да поднесеш кафе, земи Кока-кола и таа ќе ти заврши работа, а нее штетна како Кафетинот кој го практикуваш.
позз

Кока кола не ми врши работа, сум пробал многу пати. Како и да е фала за информациите, Наглесин значи е подобра варијанта.

Ibuprofen е можеби најпопуларен во западните развиени држави, за секакви видови болки: глава, заб, мускули. Е сега не е за ептен јаки случаеви ама за дома да се напиеш кога замара болката е супер.

:icon_mrgr:,,,,,,,ne deka sega bi vi solel pamet,,,gledam deka se i mnogu znaete okolu kafetinot ,,,//2-3 nedelno ,,nikakov problem ,,//,,,,no dokolku ste vo mozhnos bi vi preporachal da go izbegnuvate ,,isto i analginot,,ne se za mashala,,, e sega koga se ima maka btw,,,,,navistina se efikasni no da ne bidam pogreshno razbran i od alkaloid i od replek ima drugi analgetici ,,,,obidete se so niv ,,ovie se em prejaki ,,za poozbilni bolki //a ne ko shto sme naucheni ,,amalku glavata vednash davaj caffetinot,,//,,,,po mozhnost izbegnuvajte gi pri podolgovremenska upotreba znaat itekako da bidat zaebani ,,i shtetni,,
,,,pozdrav,,,

Кока кола не ми врши работа, сум пробал многу пати. Како и да е фала за информациите, Наглесин значи е подобра варијанта.

Ладна вода ти е најбрз начин за решавање на поспаност и омалаксаност.Влези под туш на ладна вода едно 3 минути,не само што ќе се расониш со 200% има да ти проработи телото.

Лажат бе овие шо викаат дека е штетен.
Има некој до сеа шо се оштетил нешо од кафетин?
Ја еднаш коа ме болеше зуб у град многу, кркнав еден - ништо, кркнаф уше еден - нишо пак и после кркнав уште еден и истурив црева од повраќање (може затоа што пиев многу коњак у моментите). Е после тоа коа ми помина повраќањето, ми беше малку гадно, али зуб не ме болеше.(y)
гадноста ја исправ со коњак

,,,,,,,,:pos::pos::pos:,,,,,,KONJAKOT POEKE TI ZAVRSHIL RABOTA ODKOLKU KAFETINOT,,,,,,,A LEXILIUMCHE ONAKA SO KONJAKOT MAVNA,,,,:pos::pos::pos::ROFLMAO:,,
Лажат бе овие шо викаат дека е штетен.
Има некој до сеа шо се оштетил нешо од кафетин?
Ја еднаш коа ме болеше зуб у град многу, кркнав еден - ништо, кркнаф уше еден - нишо пак и после кркнав уште еден и истурив црева од повраќање (може затоа што пиев многу коњак у моментите). Е после тоа коа ми помина повраќањето, ми беше малку гадно, али зуб не ме болеше.(y)
гадноста ја исправ со коњак

,,,,,,,,:pos::pos::pos:,,,,,,KONJAKOT POEKE TI ZAVRSHIL RABOTA ODKOLKU KAFETINOT,,,,,,,A LEXILIUMCHE ONAKA SO KONJAKOT MAVNA,,,,:pos::pos::pos::ROFLMAO:,,
Не бре, таман работа. Сите знаат дека тие лексилиуми и диазепами не се зимаат со алкохол, будало.
Не сум ја од оние дрогашине....

сериозно: младост-лудост. сеа не би го решавал така проблемот

Не бре, таман работа. Сите знаат дека тие лексилиуми и диазепами не се зимаат со алкохол, будало.
Не сум ја од оние дрогашине....

сериозно: младост-лудост. сеа не би го решавал така проблемот
,,,,,,,btw,,,,,ionaka sum shutrak,,,,:ROFLMAO:,,, zarem ne chitash deka se sheguvam ,,,a za konjakot sum ozbilen ,,,,(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom