Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јасно ми е тоа, него прашував колку и дали се штетни, бидејќи знам дека најпознатите производи на Алкалоид се толку познати и почитувани затоа што имаат минимален број (дури мислам дека и нема воопшто) на несакани дејства....избрани се и за супер бренд.
2-3 спомнав како пример, требаше да кажам дека само овие 2 недели имам таква пракса, иначе ги пијам доста поретко, бидејќи главоболка имам доста ретко.
Ако може некој од технички аспект да спомне нешто за евентуалните несакани дејства, и составот би било супер.
Налгесинот е многу ефикасен, но далеку од тоа дека не е штетен за желудникот. Во упатството на лекот пишува да не се зема доколку постои чир или други стомачни заболувања како и ако некогаш имало крварење во стомакот и дека сериозни несакани дејства на стомакот може да се појават и без било какви претходни проблеми. Исто, како чести несакани дејства се наведени болка во стомакот, гадење, стомачни нарушувања. И од лично искуство можам да кажам дека е доста тежок за желудник, особено за луѓе со историја на гастритис.За болки од помалку штетните а ефикасни лекови можеш да ги пробаш Налгесин С (не е штетен за желудникот) или Метафен. И двата се ефикасни а имаат мноооогу малку несакани ефекти.
Мене ме боли желудникот од кафетин, за глава само аналгин, два наеднаш и поминува. Еден веќе како да не ми делува![]()
Налгесинот е многу ефикасен, но далеку од тоа дека не е штетен за желудникот. Во упатството на лекот пишува да не се зема доколку постои чир или други стомачни заболувања како и ако некогаш имало крварење во стомакот и дека сериозни несакани дејства на стомакот може да се појават и без било какви претходни проблеми. Исто, како чести несакани дејства се наведени болка во стомакот, гадење, стомачни нарушувања. И од лично искуство можам да кажам дека е доста тежок за желудник, особено за луѓе со историја на гастритис.
Точно дека Кафетинот е избран за супер бренд, меѓутоа тоа не го прави без штетни ефекти. Кафетинот е доста јак лек за главоболка и многу хепатотоксичен. Се препорачува да се пие само кога имаш неиздржливи болки, а никако за изнемоштеност и омалаксаност. Состав на кафетинот - парацетамол 250мг, пропилфеназон 210мг, кофеин 50мг и кодеин 10мг.
За болки од помалку штетните а ефикасни лекови можеш да ги пробаш Налгесин С (не е штетен за желудникот) или Метафен. И двата се ефикасни а имаат мноооогу малку несакани ефекти.
Што се однесува до аналгинот, тој е забранет за употреба секаде во светов, освен во Косово и Македонија. Па самиот тој податок е доволен за да видиш колку е штетен. Аналгинот му наштетува на желудникот.
А за тоа што си поспан ако не можеш да поднесеш кафе, земи Кока-кола и таа ќе ти заврши работа, а нее штетна како Кафетинот кој го практикуваш.
позз
Кока кола не ми врши работа, сум пробал многу пати. Како и да е фала за информациите, Наглесин значи е подобра варијанта.
Лажат бе овие шо викаат дека е штетен.
Има некој до сеа шо се оштетил нешо од кафетин?
Ја еднаш коа ме болеше зуб у град многу, кркнав еден - ништо, кркнаф уше еден - нишо пак и после кркнав уште еден и истурив црева од повраќање (може затоа што пиев многу коњак у моментите). Е после тоа коа ми помина повраќањето, ми беше малку гадно, али зуб не ме болеше.
гадноста ја исправ со коњак
Не бре, таман работа. Сите знаат дека тие лексилиуми и диазепами не се зимаат со алкохол, будало.,,,,,,,,,,,,,,KONJAKOT POEKE TI ZAVRSHIL RABOTA ODKOLKU KAFETINOT,,,,,,,A LEXILIUMCHE ONAKA SO KONJAKOT MAVNA,,,,
,,
,,,,,,,btw,,,,,ionaka sum shutrak,,,,Не бре, таман работа. Сите знаат дека тие лексилиуми и диазепами не се зимаат со алкохол, будало.
Не сум ја од оние дрогашине....
сериозно: младост-лудост. сеа не би го решавал така проблемот
зарем не се приметуе дека и ја се шегувам (освен, за жал, за вистинитоста на настанот,,,,,,,btw,,,,,ionaka sum shutrak,,,,,,, zarem ne chitash deka se sheguvam ,,,a za konjakot sum ozbilen ,,,,
![]()