Кафе машини

Имам Долче Густо кафемат, од постарите, ама не го користиме одамна веќе. Замара чистењето.
Сега некако имам желба за кафемат за еспресо ( што е уште повеќе замарање ама ај).
Да препорачате марка?
Ама да не е многу голем. Немам место во кујната. И шо пари се движат?
Кафеџија дома сум само ја.
Ako baras manuelna espreso mashina bi ti preporacal Gaggia Classic (PRO/EVO nebitno), cenite bi trebalo da i se od 500€ pa nagore
Edna od najmalite dobri masini sto gi znam (jas ja koristam veke 5 godini i sum dosta zadovolen od istata)

Imaj vo predvid deka dobra melnica e mnogu povazna od samata espresso mashina, a istite voopsto ne se eftini kako referenca dobrite manuelni kade ke go meles kafeto na raka se okolu 100€, dodeka elektricni koi se dobri verojatno barem 250€ pa nagore (ova so doza na rezerva sepak neznam sto e dostapno na pazarot vo makedonija i koi se cenite tamu)

Имам долче густо и ми е профи
Поготово овие капсули
Нема подобро кафе..C948C72E-704F-44BD-BD16-1BEFB4DFA777.png
Барем за мене

Старата Де Лонги ESAM 5708 ја заменив со Де Лонги Eletta Explore https://www.delonghi.com/de-de/p/el...6.t-ex4/ECAM450.86.T+EX:4.html?pid=0132250116 .

Ја зедов за доста добра цена далеку помала него во шопот. Старата имаше веќе 7 години и скоро 9000 кафиња стаж. Почнаа ситници како пуштање вода па плаче за ремонт. Не дека кафето сеуште не беше добро.

Старата Де Лонги ESAM 5708 ја заменив со Де Лонги Eletta Explore https://www.delonghi.com/de-de/p/eletta-explore-automatische-kaffeemaschine-eletta-explore-ecam450.86.t-ex4/ECAM450.86.T+EX:4.html?pid=0132250116 .

Ја зедов за доста добра цена далеку помала него во шопот. Старата имаше веќе 7 години и скоро 9000 кафиња стаж. Почнаа ситници како пуштање вода па плаче за ремонт. Не дека кафето сеуште не беше добро.
So zdravje da si ja sluzhish!
1. Redovno perenje na Bruhgruppe i posle toa podmachkuvanje vo brühzylinder so lebensmittel Fett
2. Posle Koristenje Mleko obavezno plaknenje so voda AKO ne sakash utroto da dobijash zatrovanje!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom