парва
errorhead
- Член од
- 12 јуни 2014
- Мислења
- 4.213
- Поени од реакции
- 23.324
Ја у кафану сам мноо жедан и пију мноо воду, затој што кркам салату и после тој нешто мрсно. А нели вода како вода, не иде чиста да гу пиеш, затој си наручују ракију, строго тикфешку жуту, ни антику пет шес ни ве ес ни ништо. Тикфешка жута рулз.
Значи идемо наручка жута бокалче и шопска или мешана.Наравно, бокал вода, обична.
Кд се наручи грчка, некад се и комбинира и узо, бело : D
После тој, ако се смее софра или што се вика да се види раскош, зима се нешто топло или ладно предјадење или у превод мене ми фали даска(на астал). Наручују даску, али продужују сс раку.
Чека се месо за да се пребацимо на скопско или амстел,такозвано пиво
Е после пиво више стомак пуца и почиња да заудара тј ефект што се вика "загреан сам".
Колко и да дава ракија и пиво апетит, тј е тј стомак, не прима више и трзаш тањир пред тебе али чашу ладну не гу дааш, галиш гу како младу невесту на прву брачну ноќ.
Пиеш пиеш и после си пијан(бриј, мисла на денот) : D
Вино бело мноо ретко пију, затој што ретко наручују рибни специјалитети, скара бе брат, да ти се омрси брк. А црвено само зимуска.
Не се заебајвајте, не се пие жестоко у кафану,што кур ке мезиш сс шток например или коњак, за водку да не збору. Знае се, златна ракија
Текиле,румови,јегери, знае се, у кафиќи се рока
Значи идемо наручка жута бокалче и шопска или мешана.Наравно, бокал вода, обична.
Кд се наручи грчка, некад се и комбинира и узо, бело : D
После тој, ако се смее софра или што се вика да се види раскош, зима се нешто топло или ладно предјадење или у превод мене ми фали даска(на астал). Наручују даску, али продужују сс раку.
Чека се месо за да се пребацимо на скопско или амстел,такозвано пиво
Е после пиво више стомак пуца и почиња да заудара тј ефект што се вика "загреан сам".
Колко и да дава ракија и пиво апетит, тј е тј стомак, не прима више и трзаш тањир пред тебе али чашу ладну не гу дааш, галиш гу како младу невесту на прву брачну ноќ.
Пиеш пиеш и после си пијан(бриј, мисла на денот) : D
Вино бело мноо ретко пију, затој што ретко наручују рибни специјалитети, скара бе брат, да ти се омрси брк. А црвено само зимуска.
Не се заебајвајте, не се пие жестоко у кафану,што кур ке мезиш сс шток например или коњак, за водку да не збору. Знае се, златна ракија
Текиле,румови,јегери, знае се, у кафиќи се рока