Каде започнува неверството?

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување
дефинитивно од главата,од самата помисла дека веќе е досадна врската,а дека cyber sexot е неверство не се слагам но се согласувам дека е извитоперена работа
но се додека не се случи тоа неверство за мене не претставува неверство,можам јас или партнерката да си фантазираме цело време никој не е цвеќе секој помислил на тоа гарант но едно е да изневериш а друго да го направиш

Со реченицата "Далеку од очите далеку од умот"

ме мрзи да цитирам,али скул и некои други во неколку наврати спомнаа дека самата помисла на неверство е неверство...не се слагам, баш вчера читав во Козмо статија во која еден маж го опишува неговиот ден,и тоа колку пати помислил на секс.Во секоја статија нешто го подсеќаше на секс, which brings me to my next point мужите (го признале ова или не) научно е докажано дека во просек на секои 7 секунди мислат на секс, шо значи дека дечко ми ме вара на секој 7 секунди???:nesvest:
лично сметам дека неверсто е и самиот флерт со друга личност,ама разговор и помисла на тоа дефинитивно не е неверство. се водам по изреката -Look but dont touch! :)

Сеа... Секој си има свои стандарди. Да речиме има луѓе што не им се допаѓа кога партнерот разговара со друг/а. Тоа за нив е неверство. Сум бил сведок на случаи кога едниот ќе излезе на кафе со другар/ка, па заради тоа се скарале со партнерот. Поентата ми е: За мене неверство е кога партнерот ќе ги надмине границите на интимност: Усни на усни, веќе сексуални односи се за на бесилка како што прочитав погоре. А самата помисла на неверство не е неверство, од проста причина што и јас секојдневно гледам типка што, ако не нешто друго сум посакал да ја "онаквам" :) ама ете... Не сум направил ни најмал потег, од една причина: ЛОЈАЛНОСТ! Се надевам се согласувате.

ме мрзи да цитирам,али скул и некои други во неколку наврати спомнаа дека самата помисла на неверство е неверство...не се слагам, баш вчера читав во Козмо статија во која еден маж го опишува неговиот ден,и тоа колку пати помислил на секс.Во секоја статија нешто го подсеќаше на секс, which brings me to my next point мужите (го признале ова или не) научно е докажано дека во просек на секои 7 секунди мислат на секс, шо значи дека дечко ми ме вара на секој 7 секунди???:nesvest:
лично сметам дека неверсто е и самиот флерт со друга личност,ама разговор и помисла на тоа дефинитивно не е неверство. се водам по изреката -Look but dont touch! :)
Ало, не секаква помисла ја сврстувам во неверство, не ме сфаќајте погрешно. Еве да појаснам-партнерот планира неверство, си мисли „Хммм...па што ако јас со неа, ако бидам внимателен никој нема да дознае“. Оп ете, неверството само што не се случило, а чувствата на партнерот веќе се изневерени. Не се согласувам дека ова се случува само ако дознае партнерот, тоа што не знае, не го менува фактот дека Е изневерен, почнувајќи ВО главата на другиот партнер. Понатаму физичкиот контакт не ни го коментирам.

Не сум направил ни најмал потег, од една причина: ЛОЈАЛНОСТ!
Тебе зар само „лојалноста“ те спречува да изневериш, а не љубовта кон партнерот?

Кога девојката се интересира за машкото,тој нема никогаш да ја изневери.Значи со самиот почеток на врската девојката нека биде цело време заинтересирана за него и се ќе биде супер.

Ко што има поговорка-Дечкото повеќе го привлекува девојка која се интересира за него,отколку девојка која има долги и убави нозе.:)

Кога девојката се интересира за машкото,тој нема никогаш да ја изневери.Значи со самиот почеток на врската девојката нека биде цело време заинтересирана за него и се ќе биде супер.

Ко што има поговорка-Дечкото повеќе го привлекува девојка која се интересира за него,отколку девојка која има долги и убави нозе.:)
E сега ама ја тресна друже.
Милион случаи имам видено кога девојката се интересира за дечкото, со цело срце, и тој пак по други трча.
И од другариве го гледам што прават, ај свести се малце, не се сите машки едно исто.

Дури и да нема физички контакт, она “умствено изневерување“ е најбитниот сегмент. Од тука почнува се’. Без разлика што ќе се случи, тука го заменуваш партнерот со некој друг и тоа е веќе неверство, поболно за изневерениот дури и од самиот физички контакт.

Во моментот кога ќе ја пречекориш границата на фантазијата...кога ќе дозволиш некој друг да те допре...неверство!
Инаку во глава можам да се замислам со милион дечки, ама само на еден ќе му дадам да биде со мене...разлика!

Изневерување е кога се случуваат полови дејствија. (хехе, ова правнички)

Според мене,помислата на некој друг и не е баш изневерување.Можеби е чекор кој води кон тоа,затоа што можеби си помислува личноста,еј колку би било добро да ја смувам или нешто,но додека не направи физички контакт,не го сметам за неверство.
Флертувањето иако можеби е навидум безопасно,сепак секое неверство започнало со флерт меѓу тие двајца "учесници".Значи според мене веќе од флерт натака се започнува.

кога ке се заљубиш во друг нормално:toe:

Љубов и неверство....ајдеее,треба да измислиме некоја нова Омега оти оваа е преблиску до Алфа.

onamu kade zavrsuva verstvoto

Бреееј да?:pos2::pos2:

Во моментот кога ќе ја пречекориш границата на фантазијата...кога ќе дозволиш некој друг да те допре...неверство!
Инаку во глава можам да се замислам со милион дечки, ама само на еден ќе му дадам да биде со мене...разлика!

Да и јас мислам така, значи кога ќе дозволиш некој друг да те допре, а за тоа дозволување, треба и одобрување:pos2: А во мислите секој ден го изневерувам дечко ми со Robbie Williams па:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom