Каде започнува неверството?

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување
[MkD]Scout напиша:
Се прашувам од некни од каде почнува неверството.
..од каде што престанува љубовта и настапува рамнодушноста...

...od kade sto pochnuva ljubovta...

kade zapocnuva?

vo glavata

tamu prvo
garant deka e taka

Spored mene neverstvoto zapocnuva ili barem jas taka go protolkuvam koga pocnuva da se gubi doverbata i seto toa da se sveduva na sumnja i nepoverenje.........

Ацид е во право (како и секогаш) џабе да се полемизира што е неверство кога треба да се ужива во љубовта додека трае,зашто се што е убаво кратко трае

jas mislam deka tavkite rab ne se slucuvaat preku nok.Za da dojde do nevertsvo bilo vo vrskata ili brakot,mora nesto od po odamna da ne funkcioniralo kako sto treba.Iskusna zena/maz ili eve na primer zena so intuicija bi trebalo da primeti koga nesto ne e vo red,i da zboruva so partnerot.prosto mislam deka e nevozmozno da se sluci neverstvo vo brakot ili vrskata kade sto se e idealno i sovrseno,kade sto partenrite se sakaat i se pocituvaat megu sebe.Neverstvoto e ocajnicki signal koj sto eden od partnerite go praka kako apel deka nesto vo nivniot odnos ne stima.mozebi edniot od niv e zapostaven,osamen,nesipolnet.

Неверството почнува во главата.Кога едниот почнува да си прави филмчиња со други личности и размислува како да ги реализира.

uf nemam poim ,ne sum bil vo takva polozba.poiskusnite neka kazat nesto.

Од физичкиот контакт со друга личност додека е со мене.

Помислата на неверство не е неверство. Врската не мора да ми е срање невидено за да можам за момент да помислам како би било кога би го изневерила. Можда било само момент, ми одлетала натака мислата, а реално немам некоја силна желба ни потреба да изневерам. Мислам дека на секого му се случило ова, без разлика колку е заљубен, поштењачина и задоволен од врската. (Скул и Есид, јасно ми е дека вие сте исклучок, у реду, немора одма да рипате :pos:)

Плус, не сум читач на мисли. Не сум телепат. Не можам да знам што мисли мојот партнер и од кој момент почнал да размислува за таа „другата“.

Од моментот кога ќе има близок и интимен физички контакт меѓу нив (без разлика на тоа дали е придружено со чувства или не), е неверство. Флерт, помисла, сајбер секс (:pos:), се тоа води кон неверство, но само по себе, не е. :wink:

Neverstvo za mene ne e samata pomisla za neverstvo, sajber seks ne e neverstvo zatoa sto nema dopiri, nema ljubov, nema emocii, flertot isto taka ne e neverstvo tuku samo hrana za egoto.
Taka da, ako jas sakam malku vo vrskata da napravam osvezuvanje (od problemite sto gi ima i sto gi nosi sekoja vrska) i pocnam da fantaziram za nekoj drug - toa ne e neverstvo, e sega ako toa sto so zamisluvam koga ke izlezam bez deckoto se trudam i da go ostvaram - e tuka veke pocnuva neverstvoto.
Ako samata pomisla na neverstvo E neverstvo, togas na site sto pomislile nekogo da ubijat treba da im se sudi kako za ubistvo?
Odgovorete mi na ova prasanje!

нема друг начин на сваќање. или го правиш или не. јас помислувам и сакам да имам секс со luisana lopilato. тоа ме прави неверен? тоа значи дека сум ја изварал девојка ми? глупост. што ќе се случеше да можевме мисли да читаме...
....
земи го примерот погоре. си помислувам да имам секс со бијонсе. штетно е тоа? се шетам у гтц со другари.... глеам тоб девојка, си помислувам како сум со нејзе... тоа е неверство? или имам очи и имагинација и смеам да ги користам?

Да имаш очи и гледаш.. ОК се слагам.. ама самото тоа што мислиш како ќе ти е со таа што ќе ја видиш, има нешто што те тера да си со неа, нели? Највероватно и само највероватно, не те задоволува старава..
Гледај ама не пипај.. :)
(не го земај ова пипај буквално)

А ова со Бијонс или Миа.. БОЛНО!

тоа е твој начин на сваќање. што е перверзно и извитоперено? тоа што ќе се соблечеш сама дома? и некој од токио(на пр.) ќе те гледа и обратно? тоа е желба на некои, па и забава. ништо страшно и штетно. дали чет на мсн го сваќаш како неверство? "dirty chat"?

земи го примерот погоре..

Neverstvoto pocnuva so fizickiot kontakt, no ne mislam deka e bitno od koja pricina nekoj izneveril, vazno e deka go napravil toa a dali bil vo momentot pijan ili nemal dolgo vreme sex ili mislel nema da se doznae, na krajot se sveduva na edno kolku ti e bitno za eden bezznacaen sex da izgubis familija ili vrska.

Неверството почнува во главата.Кога едниот почнува да си прави филмчиња со други личности и размислува како да ги реализира.

Da do nekade si vo pravo, aa ako e bukvalno taka breej kolku pati go imam iznevereno:pos::pos: sala, tocno deka zapocnuva od tamu se ama dodeka ne stigne do fizicki kontakt megu dvete osobi nemoze vo celost da se kaze deka taa/toj devojka/decko e neverna/neveren. Ama ako si mislis ti za drugi, znaci nesto ne stima vo vrskata ili ima nesto drugo. Ama ako neverstvoto ne se doznae , koj kaza deka imalo neverstvo?

Таму кај што умира страста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom