Каде во градов прават најубави пици?

• Креатор на темата Креатор на темата Elena F.Sinatra
  • Време на започнување Време на започнување
Во Занзибар кај Градски парк има супер пици. Препорака од мене да ја пробате Сицилиана, Рома или Ла Мафиа.

дали некој случајно го има италјанскиот рецепт т.е. начин на приготвување на тестото за пици?

Благодарам однапред. поздрав

Ама да си ќутиш :/
Работу у италјански пица ресторан и еве зема га рецепт, ќути пицмајсор да не не слушне... : )
Овој е рецепт што е запишан туја у тетратку...
3 кг млеко,400 гр зејтин,2 прашак за пециво,4 лажице сол,2 лажице шикер
Посебно у чашу се ставља 27 гр квасацм,малце сол и шикер и се чека да се дигне(квасац до горе) : )))
После се сипуе у туј смесу сс мелко и остало и се ставља 5, 5 кг брашно и се меша у туј такфу машину за тесто
поздраф нездраф

Ама да си ќутиш :/
Работу у италјански пица ресторан и еве зема га рецепт, ќути пицмајсор да не не слушне... : )
Овој е рецепт што е запишан туја у тетратку...
3 кг млеко,400 гр зејтин,2 прашак за пециво,4 лажице сол,2 лажице шикер
Посебно у чашу се ставља 27 гр квасацм,малце сол и шикер и се чека да се дигне(квасац до горе) : )))
После се сипуе у туј смесу сс мелко и остало и се ставља 5, 5 кг брашно и се меша у туј такфу машину за тесто
поздраф нездраф
ha ha na kogo ti nezdrav ?

fala

За Скопјево најдобра пица има во Дион, а низ цела Македонија... дефинитивно најдобрата пица ја има во Крушево :love:

Оди во Пица 5, тоа е на крајот од Порта Влае, гледа на Партизанска, кај раскрсницата. Ново отворено е, дали една година има. Одлични се панцеротите. :)

Имам порачувано за дома, пред повеќе од 7 месеци и искрено ... ужасна ми беше. Ама ќе и дадам шанса на панцеротите некогаш.

Таму се канам да отидам, па да не излажам една година мош веќе! Добра е викаш?

Не е како во Класик :) ама мене ми беше многу убава кога јадев. Плус има пристојни цени за тоа што добиваш.

може едно прашање за барбакан, да не отварам цела тема. што место е тоа, какви луѓе одат, како се цените, што храна има, дали имаат сајт нешто било што кај што можам да видам мени
фала ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom