AlternativeF
госпожата од втори
- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 4.830
- Поени од реакции
- 7.575
Во Занзибар кај Градски парк има супер пици. Препорака од мене да ја пробате Сицилиана, Рома или Ла Мафиа.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дали некој случајно го има италјанскиот рецепт т.е. начин на приготвување на тестото за пици?
Благодарам однапред. поздрав
ha ha na kogo ti nezdrav ?Ама да си ќутиш :/
Работу у италјански пица ресторан и еве зема га рецепт, ќути пицмајсор да не не слушне... : )
Овој е рецепт што е запишан туја у тетратку...
3 кг млеко,400 гр зејтин,2 прашак за пециво,4 лажице сол,2 лажице шикер
Посебно у чашу се ставља 27 гр квасацм,малце сол и шикер и се чека да се дигне(квасац до горе) : )))
После се сипуе у туј смесу сс мелко и остало и се ставља 5, 5 кг брашно и се меша у туј такфу машину за тесто
поздраф нездраф
Во Скар,така?За Скопјево најдобра пица има во Дион, а низ цела Македонија... дефинитивно најдобрата пица ја има во Крушево![]()
Да кога бев таму летово јадев.... мерациВо Скар,така?![]()
Сè уште во Гиго е убава.![]()
Оди во Пица 5, тоа е на крајот од Порта Влае, гледа на Партизанска, кај раскрсницата. Ново отворено е, дали една година има. Одлични се панцеротите.![]()
Во самиот центар на Крушево, кај црквата Св. НиколаА каде се наоѓа тоа Скар поточно?
Сè уште во Гиго е убава.![]()
Таму се канам да отидам, па да не излажам една година мош веќе! Добра е викаш?
Ти реков во Скар, ама имаше добра и во едно друго... мислам Ала Игор се викашеВо Скар,така?![]()