Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.586
А на што сугерираш дека ја создало?A taa gravitacija ne dosla taka od nikade. Mora nesto da ja sozdalo.
P.S. Ne mi odgovori na prasanjeto za matematikata. Pozdrav.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А на што сугерираш дека ја создало?A taa gravitacija ne dosla taka od nikade. Mora nesto da ja sozdalo.
P.S. Ne mi odgovori na prasanjeto za matematikata. Pozdrav.
Pa se razbira deka e sozdadeno se od Sozdatelot. A kako da ne se vozbuduvam koga stanuva zbor za Matrici. Siguren sum deka ziveeme vo nea. A Tipster za tebe prasanje: Sto znaci PNL? Ti si toa izgleda. Pozdrav.I da e sozdadeno od nesto, za tebe postoi onaka od k*r kejf... vazi?
p.s. a spomnav matrici vednas se vozbudi a? Da ne ti se krena i libidito?
Ajde da ne odam offtopik ke se nadovrzam na temava. Sigurno site na forumot slusnale za simulaciona realnost. Epa minatata godina e kreirana aparatura so cija pomos ako sme vo nekoja simulaciona realnost i umreme vo nea ke umre i naseto telo vo realnosta. Toa pak asocira na Matrix lol. Epa sega ako vo taa simulacija stavime nekolku iljadnici luge i isprogramirame kuki, patista i se drugo, a lugeto da ne znaat za toa. Znaete sto ke dobieme. Ke dobieme nas svet. Epa mozno e i nie da ne sme svesni a sepak da ziveeme vo simulacija. Vi gi dadov videata, izgleda samo malku od vas gi poglednale, pa posle zboruvajte protiv mojata teorija deka sme vo Matrica. Jas mislam deka sme, ne sakam vas da vi se mesam vo mislenjata i da vi sudam sto da mislite. Pozdrav.Jas naplatuvam.....
Najdi si drug preveduvac, i na forumot ke najdes, ima decki sto znaat turski.....
Ало, сфера е затоа, каде и да одиш и преку планини и преку мориња, океани пак ќе наидеш на земја.
Гравитацијата на секоја планета ти е различна.
Убаво ти кажа Никола, најприфатена е споредбата/примерот со еден балон кој се шири се од моментот нао Биг Бенг-от, моментот кога за прв пат бил пуштен воздух во балонот... се дури не се случи нов Биг Бенг. За првото веќе постои поставена теорија од Стивен Хоукинс, за второто моја претпоставка како стојат работите во универзумот. Еден постојан кружен тек, една константна борба помеѓу материјата и антиматеријата. И пред овој универзум имало друг универзум, и после овој ќе има нов... бар така би требало да биде, ако размислуваме логички. Не може оддеднаш да ја снема целава оваа космичка материја.
МОЖЕ НЕКОЈ ДА МИ ЈА РАЗЈАСНИ МОЈАВА ТЕОРИЈА!!! ОД КАДЕ И КАКО СЕ СОЗДАЛА ВСЕЛЕНАТА????
Ау друже ова е лесно.
Вселената е создадена со Големата Експлозија (читај Big Bang).. пред 14 милијарди години. ако добро ме служи паметов. Бтв: претпоставувам дека некој после ќе ме цитира дека со Big Bang се крши законот во Физиката за запазување на енергија..ама , оваа теорија највеќе ми држи вода.
Иначе што се однесува на темата..да не мислиш дека нашиот универзум е како пример. клетка во човеково тело? (а ги има многу)..пример. јас не мислам така. Мислам дека има 1 универзум и тоа нашиот, и тоа е тоа.
Со помош на која метода го поби? И од каде ја извади таа бројка 18 милјарди?Тоа со 14 милјарди години морам уште одма да ти го побијам. Патем не се 14, туку 18 милијарди со можност за грешка од 1 милијарда. Тие 18 милијарди значат дека до нас допатувале информации што пред 18 милјарди години биле 18 милјарди светлосни години оддалечени од нас. Тоа значи дека толку од универзумот ни е достапен нам. Но дури и да го откриеме „крајот“ (го велам крајот затоа што јас верувам дека универзумот не е бесконечен) нема да знаеме точно пред колку години е создаден.
Не се навредувај ти одмаЈас не и` верувам толку многу на тетка Wiki колку што му верувам на професор кој бил во Европската астрономска асоцијација. Патем, бројките се од негово предавање, според истражувањата на истата таа асоцијација со помош на VLT (very large telescope). Сигурно нема од газ да си вадам бројки![]()
Не се навредувај ти одма
Само ме интересираше од каде бројките, не е лошо и друг извор да се консултира. Јас искрено, не верувам ни на едните ни на другите бројки.